Echipa de fotbal Ripensia Timișoara a disputat un nou meci amical pe gazonul stadionului „Electrica”. De data aceasta, parteneră de pregătire pentru echipa în galben-roșu a fost team-ul din Banatul Montan, C.S.M. Reșița, adversar de eșalon.
De-a lungul celor 90 de minute ale „amicalului”, cele două echipe angrenate în verificare au desfășurat un joc echilibrat, pe alocuri încrâncenat, iar la final, rezultatul a fost favorabil echipei timișorene, 1-0.
Dacă în jocul susținut în timpul acestei săptămâni, în compania echipei din eșalonul patru, Timiș, C.S.U. Universitatea de Vest din Timișoara, Ripensia a avut numeroase ocazii de a înscrie, de-a lungul „amicalului” cu C.S.M. Reșița, echipa antrenată de Cosmin Petruescu (principal) și Iulian Muntean (secund) a fost mai „reținută” în a avea un joc ofensiv nesigur, fotbaliștii Ripensiei părând pe terenul de joc mult mai calculați în deciziile luate pe faza ofensivă și mult mai prudenți în faza defensivă. Privind spre concluziile jocului Ripensiei în acest meci de verificare, am putea spune că fotbaliștii în galben-roșu au fost mult mai echilibrați în deciziile luate în teren, atât în faza ofensivă, cât și în faza defensivă.
C.S.M. Reșița, echipa antrenată de Alexandru Pelici, antrenor care a încheiat în această vară contractul cu Ripensia Timișoara, a avut o evoluție în care s-a putut observa insistența pe faza ofensivă, dar fără a avea forța să străpungă apărarea bine așezată a Ripensiei. „Roso-nerii” din Banat au avut superioritatea posesiei, dar nu au arătat un atacant care să poată fi decisiv în fața porții adverse.
Referitor la ce mai trebuie pus la punct în echipa reșițeană, până la începerea jocurilor oficiale, „principalul” team-ului din Banatul Montan, Alexandru Pelici, a spus: „Sunt situații de pasă finală, acolo-n fața porții, deciziile pe care le luăm... pentru că am avut situații. Erau situații bune, din care puteam scoate mult mai mult”.
Sigurul gol al jocului a venit cu aproximativ 15 minute înainte de final, la o fază în care echipa din Reșița a încercat să atragă gazdele în ofensivă, poate, în ideea de a descoperi zonele mai vulnerabile ale partenerei de pregătire și a porni decisiv spre poarta acesteia, sperând să găsească o apărare mai puțin grupată. Pasele repetate ale reșițenilor, în propria jumătate de teren, chiar în fața careului de 16 metri, au atras trei fotbaliști ai lui „Ripi” în întâmpinarea balonului. Portarul echipei reșițene primește o pasă de la un coechipier, se pregătește să degajeze, dar, spre el vine decis Ivan Urvanțev în pressing, ridică piciorul stâng, iar mingea degajată de portar, din „stângul” mijlocașului Ripensiei poposește în colțul din dreapta goalkeeper lui C.S.M. Reșița și Ripensia conducea cu 1-0. Un gol spectaculos, care a scos în evidență faptul că, totuși, cea mai bună apărare este atacul.

La starul jocului, pe teren au fost următorii fotbaliști:
Ripensia Timișoara: Ștefan Dobre - Andrei Macrițchii, Darius Țieranu, Nenad Lalić, Alexandru Benea - Valerii Macrițchii, Tudor Călin, Gabriel Stoi - Ivan Urvanțev, Alexandru Popovici, Cosmin Sîrbu. Au mai jucat, Haralambie Mociu - Alin Burdeț, Alexandru Vasilescu, Ion Vasluian, Cosmin Gladun, Nemanja Soković, Denis Golda.

C.S.M. Reșița: Alberto Cobrea - Caius Lungu, Alin Dudea, Andrei Dumitraș, Daniel Vădrariu - Laurențiu Breșneni, Cristian Danci - Vlad Chera, Andrei Dat, Laurențiu Buș - Daniel Ene. Au mai jucat, Eduard Zimmermann - Lorenzo Acka, Bogdan Szijj, Alin Țegle, George Găman, Gabriel Dodoi, Sergiu Rimowecz, Denis Jivan.

„O partidă echilibrată. Cred că se putea termina cu orice rezultat. Eu mă bucur pentru noi că nu am mai făcut aceleași greșeli defensive ca-n partidele anterioare, c-am fost, un pic, mai echilibrați, din punct de vedere mental și-n primul rând mai organizați defensiv, ceea ce ne dă speranțe pentru viitor. Am fost deranjat de ușurința cu care-am primit foarte multe goluri în partidele de până acum și astăzi mă bucur c-am făcut mai puține greșeli”, a spus, la finalul jocului, antrenorul principal ale echipei timișorene, profesorul Cosmin Petruescu.
„Un gol care nu se anunța nicidecum. O greșeală individuală. Asta e, se-ntâmplă la fotbal! Jocul, greșeala așteaptă! Au fost situații și de-o parte și de alta. Un joc bun de pregătire. Cred că suntem bine. În primele 60 de minute, cât am rulat, a fost bine. Adică, mult mai bine decât jocurile trecute. Ne-am atins obiectivele în acest joc. Le mulțumim celor de la Ripensia c-au acceptat să joace cu noi și, le doresc, mult succes, în continuare!”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei C.S.M. Reșița, Alexandru Pelici.

În echipa Ripensiei, în acest meci a jucat un atacant adus din spațiul iugoslav, Nemanja Soković (24 ani), fotbalist care a evoluat pentru echipe din Serbia (Celarevo, Teleoptik, Beocin, F.K. Novi Sad, 1 Maj Ruma), precum și în prima ligă slovacă, la F.C. Nitra. Fotbalistul se află în probe la Ripensia Timișoara.
Mijlocașul Stephane Coulibaly, de curând sosit în echipa timișoreană, s-a aflat în tribunele stadionului „Electrica”, el neputând fi utilizat din cauza unei accidentări mai vechi.
Tânărul atacant, care a semnat primul lui contract de profesionist cu echipa Ripensia Timișoara, provenind de la Academia Ripensia, Sorin Avrămescu, a jucat pentru C.S.U. Universitatea de Vest din Timișoara, în „amicalul” susținut cu A.S.U. Politehnica, el pregătindu-se cu juniorii sub 19 ani ai Ripensiei, această grupă fiind clasificată pentru Elită, iar din anul competițional viitor urmează să susțină jocuri în Liga Elitelor. Despre Sorin Avrămescu, dar și despre alți tineri fotbaliști ai Academiei Ripensia, profesorul Petruescu a spus: „este în vederile noastre și, în viitorul nu foarte îndepărtat, mai mulți jucători tineri din Academie vor fi promovați la prima echipă, la antrenamente, în funcție și de pozițiile pe care le avem descoperite la anumite antrenamente sau jocuri de pregătire și de verificare”.
Din echipa Ripensiei, au lipsit în acest joc amical, Alexandru Neagu (din cauza unor probleme la spate) și Vlad Tudorache (învoit).
În repriza a doua, Nenad Lalić și Alexandru Benea au părăsit terenul de joc în urma unor accidentări.
Pentru Ripensia, urmează, sâmbătă, 15 august, la Arad (Sânnicolau Mic), un nou joc amical, de această dată în compania echipei de ligă a treia C.S. Șoimii Lipova.

Cornel Seracin