Ediția 2020-2021 a campionatului de handbal masculin, seniori, Liga „Zimbrilor”, începe în 19 august 2020. În prima etapă a noii ediții, S.C.M. Politehnica va lua starul la Timișoara, împotriva echipei A.H.C. Potaissa Turda. Noua ediție a campionatului de handbal masculin, seniori, va avea la star 16 echipe.
Cele 16 echipe vor juca, mai întâi sezonul regulat, cu meciuri tur-retur, după care urmează play-off și play-out. Echipele clasate pe locurile 1-8, la finalul sezonului regulat, vor juca în play-off, urmând să fie împărțite în două grupe (cu meciuri în lunile aprilie și mai, fiecare cu fiecare, tur-retur).
Faza următoare se joaca în sistemul „două victorii din trei jocuri”. Primul joc se va disputa la echipa mai bine clasată după tur-retur (30 etape), al doilea, la echipa mai slab clasată, iar al III-lea (dacă este cazul) la echipa mai bine clasată. În caz de egalitate după 60 de minute, se vor executa aruncări de la 7 metri. Câștigătoare va fi echipa care obține două victorii din trei jocuri. Jocurile din această fază vor stabili locurile 1-8.
În play-out, cele opt echipe vor juca fiecare cu fiecare tur-retur. Echipele clasate pe locurile 16, 15, 14, 13 retrogradează direct în Divizia „A”. Echipele clasate pe locurile 12 și 11 vor susține jocuri de baraj cu ocupantele locurilor 3 și 4 ale turneului final al Diviziei „A”.
De-a lungul sezonului regulat, S.C.M. Politehnica Timișoara va susține, derby-ul Banatului, cu C.S.M. Reșița (etapa a șasea), în deplasare, în a doua parte a lunii septembrie, iar jocurile împotriva echipelor din București, în tur, le va susține pe propriul parchet, împotriva echipei C.S.M. București, în etapa a șaptea, în a doua parte a lunii septembrie, împotriva echipei C.S.A. Steaua, în etapa a doisprezecea, în a doua parte a lunii octombrie, iar împotriva echipei C.S. Dinamo, în etapa a XIV-a, prima parte a lunii noiembrie.
Sunt programate trei etape în cursul lunii august și patru în luna septembrie. Cea mai aglomerată lună este octombrie, în care sunt prevăzute șase meciuri. Turul se va încheia în noiembrie, dar seria jocurilor va continua cu alte cinci etape din retur, până în 23 decembrie 2020.

Cornel Seracin