Odată cu anunțul că echipele din liga a doua, clasate pe locurile 7-18 în momentul întreruperii competiției, nu vor mai relua jocurile în această ediție a întrecerii, Ripensia Timișoara, la fel ca și celelalte echipe aflate pe unul dintre aceste locuri, a pus punct anului competițional, iar antrenorul principal Alexandru Pelici și-a încheiat contractul cu echipa timișoreană.
Echipa de fotbal Ripensia Timișoara a încheiat o înțelegere, pe o perioadă de trei ani, pentru postul de antrenor principal, cu profesorul Cosmin Petruescu. Noul „principal” de pe banca tehnică a lui „Ripi” va fi ajutat în munca de pregătire a echipei timișorene de secunzii Iulian Muntean și Călin Frunză (se va ocupa mai departe de pregătirea portarilor team-ului bănățean). Fostul antrenor secund Călin Mada nu va mai continua pe banca tehnică a echipei în galben-roșu.
Cosmin Petruescu s-a născut în 18 octombrie 1977 și a început cariera de antrenor la Auxerre Lugoj, mai întâi, la echipa lugojeană fiind antrenor secund şi jucător, iar apoi a devenit antrenor principal și a promovat Auxerre Lugoj în liga secundă. După promovare, din cauza problemelor financiare, echipa din Lugoj s-a desființat. A preluat-o pe A.C. Recaș din liga a patra și a dus-o până în liga a doua. Din 2014 până în 2018 a fost antrenorul principal al echipei Vulturii Lugoj, devenită ulterior C.S.M. Lugoj. Ultima sa experiență în liga a doua a fost la concitadina A.S.U. Politehnica Timișoara, echipă pe care a antrenat-o de-a lungul anului competițional 2018-2019 și o parte din anul competițional 2019-2020.
Cosmin Petruescu este absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, A.N.E.F.S. Bucureşti, promoţia 2000, iar după absolvire a activat la Centrul de Copii şi Juniori din Lugoj. Este profesor, gradul 1, al disciplinei educație fizică și sport.
În perioada în care a antrenat echipa din Lugoj, Cosmin Petruescu a promovat spre marea performanță doi tineri fotbaliști talentați sosiți în Banat de la Iaşi, Mihai Pintilii şi Ovidiu Mihalache.
Cosmin Petruescu deține Licența PRO și a efectuat pregătire pentru obținerea acesteia la sediul UEFA, de la Nyon, unde a învăţat de la unii dintre cei mai buni directori de şcoli de antrenori din Italia, Spania, Anglia, Danemarca, intrând în legătură cu celebrul portar irlandez, Pat Bonner, portar care a fost selecționat de optzeci de ori în naționala de fotbal a Irlandei, și care a evoluat în peste 640 de jocuri pentru echipa scoțiană Celtic Glasgow, fiind considerat cel mai prolific portar din istoria lui Celtic și al cincilea cel mai prolific fotbalist din toate timpurile. După obținerea Licenței PRO, Cosmin Petruescu a efectuat un stagiu de pregătire la o echipă de primă ligă din Serbia, Vojvodina Novi Sad.

Cornel Seracin