Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, are o bancă tehnică aproape în întregime reînnoită după ce lui Pero Milošević i-a expirat contractul de antrenor principal al echipei. Așadar, din vechea bancă tehnică a team-ului timișorean, doar Lucian Gyulai a rămas „secund”, urmând să-l ajute pe noul „principal”, Vlad Caba, în reconstrucția team-ului bănățean.
După o întrerupere temporară, fostul handbalist al echipei timișorene, Sorin Sărăndan, a revenit pe banca tehnică a formației S.C.M. Politehnica Timișoara, urmând să se ocupe de pregătirea fizică a team-ului în alb-violet, și, din postura de preparator fizic, va acorda un sprijin solid handbaliștilor timișoreni și celor doi antrenori în pregătirea echipei.


La conferința de presă în care au fost anunțate schimbările la secțiile de sport ale S.C.M. Timișoara, Sorin Sărăndan a declarat: „Am revenit la echipă, după o întrerupere de aproape cinci ani, cu dorința de a continua, în opinia mea, niște lucruri pe care le-am lăsat neterminate atunci, dar mai ales pentru a susține clubul, antrenorul și sportivii în îndeplinirea noilor obiective”.


Născut în aprilie 1975 la Făget, Sorin Sărăndan a început handbalul la L.P.S. Banatul. Pentru un timp scurt a evoluat la Poli Timișoara, echipă care, în anul 1992, avea să se destrame, o parte din handbaliști mutându-se la Lugoj, iar cei rămași la Timișoara au evoluat pentru clubul „Universitatea”. Pentru „Universitatea”, Sorin Sărăndan a jucat până în 1997, an în care a revenit la Politehnica Timișoara, echipă reînființată în urmă cu doi ani.
După revenirea la „Poli”, Sorin Sărăndan a evoluat pe linia de 9 metri a clubului timișorean, neîntrerupt, până în anul 2004, an în care a plecat să joace handbal în Italia.
De-a lungul carierei sale de handbalist, Sorin Sărăndan a jucat în eșalonul secund de handbal al României, pentru echipa Unirea Sânnicolau Mare, timp de trei ani, după care, în 2008, a revenit la Poli Timișoara, de la această echipă retrăgându-se din activitatea de jucător în anul 2013. De atunci, a rămas în staff-ul echipei bănățene, pe rând, antrenor secund, director tehnic și preparator fizic.
După ce Pero Milošević a preluat postul de antrenor principal al echipei bănățene, Sorin Sărăndan s-a retras de pe banca tehnică a echipei, urmând să înceapă noi proiecte în domeniul sportului.
Timp de cinci ani de zile, Sorin Sărăndan a acumulat experiențe noi, activând tot în sport, dar nu în sportul de echipă. Astfel, a acordat pregătire fizică individuală, ocupându-se de pregătirea fizică a boxerului Flavius Biea, dar și de alți sportivi care activau în kickboxing, handbal, baschet, fotbal, tenis de câmp. Unii handbaliști care au jucat pentru Poli Timișoara în „era Milošević” au continuat să efectueze pregătirea fizică cu fostul handbalist.
De asemenea, de-a lungul acestor cinci ani, profesorul Sărăndan s-a ocupat de organizarea unor evenimente educaționale cu teme sportive. Anul trecut, în toamnă, a organizat prima ediție a unui seminar pentru pregătirea performanței în sport, intitulat „Performanța în sport”. La această primă ediție a avut invitați de renume în sportul mondial, profesorul Tudor Bompa și atletul canadian Ben Johnson. În toamnă acestui an, va avea loc cea de-a doua ediție a acestui seminar, ediție la care urmează să participe sportivi de valoare din sportul mondial în pregătirea fizică.


„Cu siguranță, voi continua toate aceste proiecte. Acesta a fost și unul dintre aspectele discutate cu domnul Rușeț și domnul Caba, să pot să particip la programul echipei, în măsura în care pot să-mi văd și de proiectele mele. Sunt proiecte la care-am lucrat mult în ultimii ani și sunt proiecte pe care nu vreau să le abandonez”, a declarat Sorin Sărăndan, preparatorul fizic al echipei S.C.M. Politehnica Timișoara, la conferința de presă care a fost organizată pentru prezentarea noutăților de la secțiile sportive ale S.C.M. Timișoara.


Sorin Sărăndan este cadru didactic la Departamentul de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Politehnica Timișoara, specialist în pregătire fizică.

Cornel Seracin