Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a încheiat actuala ediție a Ligii Naționale de Handbal, pe locul 8, după disputarea a douăzeci și două de jocuri din competiție. Condusă de pe banca tehnică, din postura de antrenor principal, de Pero Milošević, echipa bănățeană a adunat un total de 33 puncte, bifând 10 victorii, trei egaluri și nouă înfrîngeri, un golaveraj pozitiv, 567-563.
De curând, antrenorul principal al echipei timișorene, Pero Milošević, a încheiat contractul cu team-ul „studenților” handbaliști timișoreni și a obținut o nouă înțelegere, semnând un contract pe o perioadă de doi ani, cu o altă echipă din Liga „Zimbrilor”.
În istoria clubului bănățean, Pero Milošević a fost cel de-al treilea antrenor de altă naționalitate decât cea română, cel de-al doilea din spațiul ex-iugoslav. Reamintim că, antrenori principali ai echipei bănățene au mai fost Nedeljko Vučković (în mai multe mandate, inițial ca antrenor secund, din Serbia) și Éles József (din Ungaria, care a încheiat anul competițional 2007/2008, însă a părăsit echipa la începutul următoarei ediții).
Pero Milošević a început pregătirea echipei S.C.M. Politehnica Timișoara în returul ediţiei 2014/2015 al Ligii Naţionale, iar la finalul ediţiei 2015/2016 a primei ligi de handbal a României, team-ul bănățean s-a clasat pe locul trei în campionat și a cucerit medaliile de bronz.
În urma acestei clasări în campionatul României, S.C.M. Politehnica Timișoara, antrenată de „principalul” Pero Milošević, a participat în ediția 2016/2017 a cupelor europene intercluburi (Cupa E.H.F.), iar acolo s-a oprit în turul trei preliminar, după ce a eliminat echipa estonă Põlva Serviti și echipa norvegiană ØIF Arendal, cedând în turul trei, echipei slovene R.D. Ribnica.
La finalul ediției de campionat 2016/2017, S.C.M. Politehnica Timişoara a încheiat pe locul 7 în clasamentul sezonului regulat şi a participat, în continuare, în play-off-ul întrecerii interne, iar la finalul campionatului a jucat pentru locurile 5, 6 şi a fost înfrântă de H.C. Odorhei, în două jocuri, în deplasare, 24-26 şi, acasă, 28-29, clasându-se astfel, la finalul competiţiei, pe locul 6.
A urmat pregătirea pentru anul competiţional 2017/2018, an pe care echipa timişoreană l-a încheiat cu rezultate mulţumitoare, locul 6 în campionat şi locul doi în Cupa României, iar în ediția 2017/2018 a Cupei României, Pero Milošević a condus Timișoara în finală.
În iarna anului 2018, Pero Milošević avea să semneze un nou contract cu echipa bănățeană pentru o perioadă de doi ani. La finalul ediției de campionat 2018/2019, Pero Milošević a obținut cu echipa S.C.M. Politehnica Timișoara, locul 7, la finalul sezonului regulat, iar după play-off a încheiat pe locul 7 în clasamentul final al ediției. De asemenea, în ediția 2018/2019 a Cupei României, Pero Milošević a reușit să califice S.C.M. Politehnica, pentru a doua oară consecutiv, în „Final-Four”-ul competiției, iar în finală, a cucerit trofeul, Cupa României poposind pentru a doua oară în istoria handbalului masculin timișorean, în Banat.
În ediția 2019/2020 a Cupei E.H.F., Pero Milošević a condus echipa bănățeană în turul doi al competiției, S.C.M. Politehnica fiind eliminată, după o manșă dublă, la limită, scor general 57-58, de echipa elenă Olympiacos S.F.P. Tot în anul competițional 2019/2020, an întrerupt ca urmare a numitei pandemii de coronavirus, Pero Milošević a calificat, pentru a treia oară consecutiv, S.C.M. Politehnica Timișoara, în „Final-Four”-ul Cupei României, timișorenii urmând să-și apere trofeul cucerit în urmă cu o ediție, în luna august 2020.
Pero Milošević și-a început cariera de antrenor la echipa de handbal feminin Budućnost Podgorica. De-a lungul anilor, a mai antrenat echipele de club H.C. Lovcen, Al Rayyan Sports (Qatar), Teucro, Algeciras (ambele Spania), Al Sadd (Liban), naționala de tineret a Iugoslaviei, reprezentativele Qatar-ului și Bahrain-ului.
La începutul anul 2020, Pero Milošević a obținut licența E.H.F. „Master Coach”, iar autoritățile din Muntenegru, țara de origine, i-au acordat distincția pentru cel mai bun antrenor care a pregătit o echipă din afara țării în anul 2019.
Pero Milošević și-a onorat cu brio cele două mandate de antrenor principal la cârma echipei S.C.M. Politehnica Timișoara, iar acum, la încheierea contractului, a închis câteva pagini de glorie în palmaresul echipei de handbal masculin a Timișoarei. Începând din anul competițional viitor, Pero Milošević a decis să semneze cu o altă echipă din Liga Națională de Handbal, tehnicianul muntenegrean urmând să antreneze, timp de doi ani, echipa H.C. Buzău.
Marți, 2 iunie, de la ora 14, clubul de handbal, S.C.M. Politehnica Timișoara, va organiza o conferință de presă în care subiectul principal este finalul de mandat la cârma team-ului în alb-violet al antrenorului Pero Milošević.

Cornel Seracin