Din returul SuperLigii C.E.C. Bank mai sunt de disputat cinci etape, primele două etape ale returului ediției de campionat 2019/2020 disputându-se la finalul anului trecut.
În contextul actual, marcat de restricțiile impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Covid-19, competițiile de rugby din România sunt afectate, toate jocurile ce ar fi trebuit să înceapă în această primăvară fiind amânate, Federația Română de Rugby luând în acest fel toate măsurile necesare de prevenție pentru sportivii și antrenorii săi. Astfel, continuarea celei de-a două părți a campionatului național de rugby, ediția 2019/2020, a fost amânată, competiția fiind programată inițial să meargă mai departe din 4 aprilie 2020.


„Trăim vremuri tulburi, în care teama și nesiguranța pot să ne copleșească și să ne zdruncine reperele. Sperăm ca valorile rugbyului să vă fie călăuza, mai ales că ele sunt esența spiritului civic de care acum este nevoie mai mult decât niciodată. Federația Română de Rugby dorește să transmită tuturor celor implicați în fenomen că nu sunt singuri, că vom trece împreună cu bine peste această încercare”, a transmis, prin intermediul unei postări publice pe site-ul oficial al Federației Române de Rugby, frr.ro, printre altele, președintele F.R.R., Alin Petrache.


În acord cu măsurile luate pentru prevenirea răspândirii COVID-19, Colegiul Director al Federației Române de Rugby a descis, pe toată durata stării de urgență instituită pe teritoriul României, următoarele:
1. - sistarea tuturor competițiilor sportive, la toate categoriile de vârstă;
2. - închiderea temporară a Centrului Național Olimpic pentru Juniori de la Bârlad până la reluarea cursurilor școlare;
3. - închiderea temporară a Centrului Național Olimpic pentru Tineret, fete și băieți, de la București până la reluarea cursurilor școlare;
4. - amânarea tuturor stagiilor de pregătire, ale cursurilor de specializare antrenori/arbitri și toate celelalte acțiuni prevăzute în contractul de finanțare cu M.T.S., programate în perioada următoare să fie amânate pentru o dată ce va fi stabilită ulterior.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro