Federația Română de Handbal a prelungit perioada de sistare a întrecerilor oficiale de handbal din România, organizate sub egida F.R.H./A.J.H./A.M.H., până la încheierea stării de urgență și comunică tuturor membrilor afiliați că interzice cu strictețe antrenamentele echipelor de handbal în săli (de sport sau de forță) și alte spații închise. De asemenea, forul handbalului din România „recomandă tuturor participanților la activitatea handbalistică să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități, în vederea combaterii epidemiei de coronavirus”.
Ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul României, Consiliul de Administrație al F.R.H. a decis să amâne „Final Four”-ul Cupei României, masculin, programat inițial pentru perioada 4-5 aprilie 2020, la Constanța, Turneul Final de Junioare 1, din 8 - 12 aprilie, pentru date ce vor fi stabilite ulterior, pe măsură ce detaliile legate de situația curentă se vor modifica.
Federația Română de Handbal a transmis tuturor membrilor afiliați că „va continua să monitorizeze evoluția situației privind răspândirea COVID-19, măsurile implementate de autorități, precum și consecințele acestora asupra activității handbalistice și a tuturor celor implicați. Astfel, F.R.H. se află într-un proces continuu de analizare a scenariilor posibile pentru a putea finaliza sezonul competițional 2019-2020, cu toate competițiile organizate sub egida sa. În acest sens și indiferent de scenariul care va putea fi aplicat, activitatea competițională se va relua în termen de 7 zile de la reinstaurarea stării de normalitate.
Federația Română de Handbal dorește să asigure membrii afiliați din România că toate deciziile vor fi luate în spiritul protejării sportivilor, cluburilor, loturilor naționale, precum și reducerii pe cât de mult posibil a daunelor provocate de această situație specială”, se arată într-un comunicat postat pe pagina oficială a F.R.H., frh.ro.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro