Pentru a preveni extinderea pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situații de Urgență din cadrul Federației Române de Baschet, în urma consultării cu majoritatea reprezentanților cluburilor din Ligile Nationale de Baschet și a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor și Comisiei Centrale de Comisari, a decis să suspende desfășurarea jocurilor din Liga Națională de Baschet Masculin și Liga Națională de Baschet Feminin pana la data de 31.03.2020.
De asemenea, au fost suspendate și meciurile turneului final, Cupei Romaniei, 3x3, masculin, ediția 2020, și a altor competiții oficiale de baschet 3x3, până la data de 31.03.2020.


„În funcție de evoluția situației din România referitoare la pandemia de COVID-19, prezenta decizie va suporta modificări”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Federației Române de Baschet, www.frbaschet.ro.


Marți, 10 martie, Consiliul Director al F.R.B. a decis să suspende, pe durata închiderii unităților de învățământ preuniversitar (11-22 martie), toate competițiile oficiale de baschet la nivel de juniori, inclusiv U20, organizate de F.R.B. și de către Asociațiile Județene de Baschet și Asociația Municipală de Baschet București. „Din cauza faptului că în Liga 1 activează preponderant sportivi juniori, se decide și suspendarea acestei competiții pentru aceeași perioadă”, se arată într-un comunicat al Federației Române de Baschet, postat pe www.frbaschet.ro.

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro