Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a evoluat, într-un joc ce a contat pentru cea de-a XXI-a etapă a Ligii Naționale de Handbal Masculin, în deplasare, împotriva echipei C.S.M. București. La capătul celor 60 de minute ale confruntării, echipa în alb-violet a bifat cea de-a noua ei înfrângere în această ediție de campionat, 19-28, dar acest eșec a început odată cu finalul primei reprize și s-a conturat decisiv de-a lungul reprizei a doua.


Începutul jocului a găsit echipa timișoreană foarte decisă în faza de atac, oaspeții echipei bucureștene reușind să deschidă scorul prin Marius Sadoveac, 0-1, de-a lungul a 8 minute, S.C.M. Politehnica reușind să se desprindă la câte un gol diferență în fața echipei bucureștene, gazdele egalând în mai multe rânduri.
Din minutul 10, prin golul marcat de Vuk Milošević, S.C.M. Politehnica Timișoara s-a desprins pentru prima dată în acest meci la două puncte diferență în fața echipei gazdă, 3-5, după care, Marius Sadoveac a marcat pentru 3-6.
Între minutele 11 și 14, C.S.M. București revine la o diferență de un punct în spatele echipei în alb-violet, prin golurile marcate de Henrique Teixeira, 4-6 și Goce Georgievski, 5-6.
În minutul 15, Marius Sadoveac a readus Politehnica Timișoara la două puncte diferență în fața gazdelor din București, 5-7, după care, de-a lungul unui timp de aproximativ două minute, C.S.M. București a reușit să egaleze scorul 7-7, prin golurile marcate de Ionuț Ramba și Adrian Rotaru.
A urmat o perioadă de joc în care gazdele se desprindeau la câte un punct în fața echipei timișorene, oaspeților revenindu-le misiunea să egaleze. Astfel s-a desfășurat evoluția scorului în perioada de timp cuprinsă între minutele 20 și 28.
Echipa bucureșteană avea să se desprindă la două goluri diferență când încă era în inferioritate numerică, cu câteva secunde înainte de a se intra în minutul 28, Henrique Teixeira a fost eliminat temporar de pe parchetul de joc. Golul desprinderii de două puncte a fost marcat de Ionuț Ramba, prima repriză încheindu-se cu avantajul gazdelor, 13-11.
O primă repriză cu un joc bun făcut de echipa timișoreană, cu câteva intervenții foarte inspirate ale portarului Mohsen Babasafari, dar cu la fel de inspirate intervenții și din partea portarilor echipei bucureștene, Jakub Krupa și Ludovic Varo, o primă repriză în care team-ul alb-violet s-a apărat bine, desfășurând un joc defensiv cu 5+1 (căpitanul echipei, Cristian Fenici evoluând pe post de „zburător”).
Ambele echipe au făcut multă risipă de energie de-a lungul primelor 30 de minute ale confruntării, practicând un joc cu mult aplomb în care s-a putut vedea spectacol sportiv.


Repriza a doua a fost una în care echipa bănățeană a practicat un joc diferit față de prima repriză. Faza defensivă nu a mers mai deloc, la fel și ofensiva, în timp ce gazdele au reușit să înscrie câteva goluri importante scăpând pe contraatac.
După aproape două minute de joc din cea de-a doua repriză gazdele conduceau cu patru puncte diferență, 15-11. Din minutul 37, C.S.M. București a început să se-ndrepte cu multă siguranță spre cele trei puncte, conducând, pentru prima dată în acest joc, cu o diferență de cinci puncte, 18-13, prin reușita lui Chike Onyejekwe.
Din minutul 44, C.S.M. București conducea S.C.M. Politehnica Timișoara cu 23-16. A urmat golul lui Ramon Șomlea, după care Liviu Caba și Chike Onyejekwe au mărit diferența gazdelor, 25-17.
Gheorghe Irimescu avea să mai puncteze pentru oaspeți, în minutul 46, 25-18, după care, în intervalul cuprins între minutele 47 și 59, S.C.M. Politehnica nu a mai marcat vreun gol, primind trei. În acest interval de timp, Filip Marjanović și Ramon Șomlea aveau să rateze fiecare câte o aruncare de la 7 metri.
Denis Neamțu avea să înscrie ultimul gol din acest joc, extrema stânga din echipa în alb-violet consfințind rezultatul final al confruntării, S.C.M. București-S.C.M. Politehnica Timișoara 28-19.


De-a lungul acestui joc, pentru S.C.M. Politehnica Timișoara au marcat: Marius Sadoveac (7 goluri), Filip Marjanović (3 goluri), Ramon Șomlea (două goluri), Flavius Baican (două goluri), Cristian Fenici (un gol), Vuk Milošević (un gol), Gheorghe Irimescu (un gol), Flavius Cîmpan (un gol), Denis Neamțu (un gol). Pentru echipa gazdă, cele mai multe goluri de-a lungul acestui joc, au fost înscrise de Goge Georgievski (7).


În urma acestui rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara rămâne cu 30 puncte și, după douăzeci și unu de etape se află pe locul 9 în clasamentul Ligii „Zimbrilor”, loc care o trimite în play-out. Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara va evolua pe propriul parchet, împotriva echipei A.H.C. Dobrogea Sud (locul 4, 39 puncte), duminică, 8 martie, de la ora 11.


Tot în etapa a XXI-a din Liga Națională de Handbal Masculin s-au mai disputat jocurile, A.H.C. Dobrogea Sud-C.S. H.C. Buzău 33-19, A.H.C. Potaissa Turda-C.S. Minaur Baia Mare 30-25, C.S.M. Vaslui-A.H.C. Dunărea Călărași 17-18, C.S.M. Făgăraș-C.S.M. Bacău 25-27, C.S. Dinamo București-C.S.A. Steaua București 23-22, C.S.M. Focșani-C.S.M. Reșița 30-25.

Cornel Seracin