Echipa de baschet maculin, C.S. S.C.M. Timișoara a reușit calificarea în „Final Four”-ul Cupei României, încheind dubla manșă a sfertului de finală împotriva formației B.C.M. Universitatea Pitești, cu un scor general favorabil,152:141.
Jocul de la Pitești, din Sala „Trivale”, ce a contat pentru manșa a doua, retur, nu a fost unul ușor pentru echipa bănățeană, baschetbaliștii antrenați de Dragan Petričević și Cristian Bota aflându-se în fața unei echipe argeșene solide, cu resurse destul de consistente pentru a răsturna rezultatul din meciul tur. La Timișoara, „leii” din Banat și-au adjudecat manșa întâi la o diferență de 25 puncte, 91:66, dar, se pare, nu destul de liniștitoare în privința sigurei calificări în faza următoare a întrecerii.
Gazdele au condus, în prima perioadă, cu 25 puncte, 25-0, dar echipa bănățeană a jucat relaxat și a știut să înscrie atât cât să nu aibă emoții de-a lungul desfășurării jocului. După prima perioadă, B.C.M. U. Pitești conducea, 25-7. Finalul primei perioade a fost unul spectaculos, Goran Gajović reușind să înscrie trei puncte în urma unei aruncări din propria jumătate de teren, chiar pe ultima sirenă.
În perioada a doua, C.S. S.C.M. Timișoara a jucat mai bine, iar după cele 10 minute ale acestei perioade a reușit să se impună cu scorul de 22-18, fără a reuși să răstoarne, însă, scorul general, acesta fiind favorabil gazdelor. La pauză, gazdele conduceau la scorul general, 43:29.
În repriza a doua a jocului, „leii” din Banat au reușit să mențină o diferență de scor care să nu le permită gazdelor răsturnarea rezultatului din manșa întâi, perioadele trei și patru încheindu-se la egalitate, 14-14 și 18-18.
De-a lungul desfășurării acestui joc al manșei a doua, retur, cele două combatante aflate în competiție au practicat un baschet spectaculos, deliciul evoluției de pe parchet dându-l reușitele de trei puncte și pasele decisive spectaculoase. C.S. S.C.M. Timișoara a cedat în jocul din această a doua manșă, la o diferență de 14 puncte, 61:75, dar, la capătul celor două manșe ale sfertului de finală, împotriva echipei B.C.M. Universitatea Pitești, a obținut calificarea în ultima fază a ediției 2019/2020 a Cupei României.
„Final Four”-ul Cupei României, ediția 2019/2020, baschet masculin, se va disputa în zilele de 8 și 9 februarie 2020, gazda turneului final nefiind încă stabilită.

Cornel S.