Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a încheiat prima parte a Ligii „Zimbrilor” pe o pantă ascendentă în evoluții și a obținut, în ultimele patru etape ale turului, patru succese.
După etapa a IX-a, când au jucat la Constanța, împotriva gazdelor de la A.H.C. Dobrogea Sud, și au fost învinși, 22-29, timișorenii sunt de neoprit în Liga Națională de Handbal. În următoarele patru etape, X, XI, XII și XIII, echipa antrenată de Pero Milošević (principal) și Lucian Ghiulai (secund), nu a mai cunoscut înfrângerea, impunându-se, în deplasare, la Buzău, 25-22, împotriva gazdelor de la C.S. H.C., apoi pe propriul parchet, împotriva echipei A.H.C. Dunărea Călărași, 23-22, în deplasare, la Reșița, cu C.S.M., 28-18 și, în ultima etapă a turului, la Timișoara, împotriva echipei C.S.M. Bacău, 25-21, după ce, la pauză, oaspeții conduceau, 11-13.
În urma evoluțiilor din turul campionatului, S.C.M. Politehnica Timișoara se află pe locul 7 în clasamentul Ligii Naționale de Handbal, adunând , după 13 etape, 20 puncte.
Acum, echipa timișoreană se află în pragul returului, prima etapă a părții a doua a campionatului urmând să se dispute în acest an, după care se va trage cortina peste competiția internă și se va relua la sfârșitul lunii ianuarie 2020.
În cea de-a XIV-a etapă a campionatului, S.C.M. Politehnica Timișoara va întâlni, la Timișoara, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, echipa care a încheiat turul întrecerii pe locul 5 al clasamentului, cu un total de 23 puncte, C.S.A. Steaua București.
Accidentați, în urmă cu multă vreme, Marius Sadoveac și Cristian Tcaciuc sunt, potrivit declarațiilor antrenorului principal al echipei bănățene, Pero Milošević, tot mai aproape de potențialul lor. „Principalul” echipei timișorene trage speranțe că va putea conta, în jocul echipei sale împotriva „militarilor”, și pe Miloš Dragaš, inter-ul stâng al timișorenilor acuzând, cu două zile înainte de jocul din prima etapă a returului de campionat, unele dureri la piciorul drept.


„Știm că Steaua e o echipă puternică, având jucători pe toate posturile. Dacă vrem să câștigăm, trebuie să evoluăm mai bine decât în partida cu Bacăul, cu precădere în prima repriză. E nevoie să ne organizăm mai bine în apărare, iar asta să ne dea încredere pentru atacuri cu goluri; trebuie să credem în jocul nostru și să obținem o victorie, care ne-ar ține în ritmul rezultatelor pozitive”, a declarat, referindu-se la jocului lui S.C.M. Politehnica împotriva C.S.A. Steaua, „principalul” echipei în alb-violet, Pero Milošević.


„Inter”-ul bănățenilor, Ramon Șomlea, devenit tot mai prezent în formula de joc a echipei în alb-violet, a declarat că el și coechipierii au câștigat mult la capitolul încredere după rezultatele bune din cele mai recente săptămâni: „Am reușit să legăm mai multe victorii, sperăm să prindem o zi bună și în meciul cu Steaua. Apărarea trebuie să funcționeze foarte bine, pentru ca apoi, pe contraatac, să putem înscrie goluri mai ușoare. Eu zic că ne-am pregătit bine pentru meciul cu Steaua, și cu încredere și dăruire putem câștiga”.


Meciul etapei a XIV-a a Ligii Naționale de Handbal Masculin, dintre S.C.M. Politehnica Timișoara și C.S.A. Steaua București, se va juca joi, 12 decembrie 2019, cu începere de la ora 16, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara.


După jocul din campionat, S.C.M. Politehnica Timișoara va continua să evolueze în Cupa României, în această ediție a competiție eliminând până acum, A.C.S. Szejke Odorheiu Secuiesc, 32-23 și C.S. Universitatea Pitești, 32-17, în șaisprezecimile de finală și în optimile de finală, ambele jocuri fiind disputate în deplasare, pe terenurile echipelor de ligă inferioară (eșalonul doi de handbal, Divizia „A”).
Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara urmează acum „sferturile”, în această fază echipa în alb-violet urmând să întâlnească o altă secund divizionară, C.S. Magnum Botoșani, tot în deplasare.
Referindu-se la jocul din sferturile de finală ale Cupei României, antrenorul Pero Milošević a declarat: „Putem spune că am avut mare noroc, în special pentru că am evitat echipe foarte puternice precum Dinamo, Turda sau Constanța. Ne incomodează drumul lung până la Botoșani, însă trebuie să-i luăm în serios pe adversarii noștri; au 4-5 jucători cu o mare experiență inclusiv în Liga Națională și cu dorință de a promova în primul eșalon. Deocamdată ne concentrăm pe pregătirea meciului cu Steaua”.


Inter-ul stâng al echipei bănățene, Ramon Șomlea, a spus următoarele despre jocul echipei la care evoluează, cu secund divizionara din Botoșani, în „sferturile” Cupei României, ediția 2019/2020: „Depinde numai de noi cât de ușor sau de greu ne facem jocul. Cred că, valoric, suntem peste ei, dar trebuie să abordăm meciul cu mare seriozitate, de la început până la sfârșit”.


C.S. Magnum Botoșani evoluează în Divizia „A”, Seria A și se află, după opt etape, pe locul doi al clasamentului, cu 19 puncte. La formația moldavă joacă, între alții, doi handbaliști ce au fost prezenți ani de zile la echipe din Banat - inter-ul drept, Cristian Adomnicăi și, extrema stânga, Florin Ciubotariu.
Meciul dintre C.S. Magnum Botoșani și S.C.M. Politehnica Timișoara, ce contează pentru sferturile de finală ale Cupei României, ediția 2019/2020, se va disputa, într-o singură manșă, în Sala Sporturilor din Botoșani, duminică, 15 decembrie 2019, cu începere de la ora 12.

Cornel Seracin
Foto: arhiva, ziarultimisoara.ro