Naționala de baschet feminin a României a întâlnit, la Timișoara, într-un joc ce a contat pentru prima etapă a preliminariilor Campionatului European de baschet, Grupa D, selecționata similară a Danemarcei. Debut cu succes clar, pentru România, 70:55, în fața echipei nordice, într-un joc în care Acvilele au condus de la început, până la sfârșit, la scorul general.
Campioană a României cu echipa A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe, timișoreanca Anne-Marie Gödri Părău și-a adus contribuția la succesul României în primul joc al campaniei de calificare la „europeanul” din 2021. Baschetbalista a evolua 29 minute, iar în acest timp a reușit 11 puncte pentru România, 4 recuperări (una ofensivă și 3 defensive), 6 assist-uri, 4 reușite de două puncte (din 6) și o reușită de trei puncte (din 4).
Cu echipa de club, Anne-Marie Gödri Părău evoluează în cupele europene intercluburi, campioana A.C.S. Sepsi S.I.C. Sf. Gheorghe fiind în grupa E a EuroCup Women, acolo unde a susținut jocuri împotriva echipelor Artego Bydgoszcz (Polonia), Galatasaray Istanbul (Turcia) și B.B.K. Luleå (Suedia) și a înregistrat două victorii și două înfrângeri, Sepsi fiind pe locul trei, la egalitate de puncte cu Galatasaray.

La finalul jocului, timișoreanca Anne-Marie Gödri Părău, a spus următoarele despre meciul cu echipa Danemarcei: „N-a fost un meci ușor, dar am jucat foarte bine. Astă seară, cred că-n apărare s-a făcut diferența. Ne-am apărat bine și, asta contează, am câștigat. Se putea mai mult, dar, să sperăm că meciul următor va fi mai bine. Sper să câștigăm. Mai avem de muncit, clar, și-n apărare, și-n atac. Ne dorim foare mult să ne calificăm. Eu cred că și meciul următor va fi un meci greu”.
Revenită acasă, la Timișoara, Anne-Marie Gödri Părău a declarat: „Acasă, e extraordinar! Sunt foate bucuroasă c-au venit foarte mulți susținători ai baschetului și-au fost alături de noi și ne-au împins de la spate”.
Referindu-se la campionatul de baschet feminin din România, baschetbalista a rostit: „Campionatul din România e un campionat din ce în ce mai slab și sunt din ce în ce mai puține echipe, dar noi jucăm și-n eurocupă. Mă simt foarte bine la Sf. Gheorghe, oamenii sunt extraordinari. La baschet, vin foarte mulți susținători, sunt alături de noi. Mă simt foarte bine, e ca a doua casă”.

Născută la Timișoara, în anul 1984, Anne-Marie Gödri Părău are în palmares opt titluri de campioană a României și un titlu de campioană a Belgiei.

Cornel Seracin