Cea de-a doua etapă a campionatului de baschet masculin al României, ediția 2019/2020, a fost de bun augur pentru gruparea de baschet a Timișoarei. Pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, „leii” din Banat au repurtat un succes important în fața grupării „universitarilor” din Craiova, impunându-se, la capătul celor 40 de minute ale disputei, cu scorul de 84:73. Jocul a încheiat cea de-a doua rundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin și a contat pentru grupa valorică A.


Sferturile unu și doi au fost adjudecate de echipa timișoreană, „leii” din Banat luând avânt spre succes încă din primele minute ale confruntării, conducând cu 2-0 și 4-0, prin reușitele lui Nikola Pešaković și Adam Mirković. Oaspeții au marcat primele lor puncte în acest joc prin Monyea Durrell, 4-2, dar prin Adam Mirković și Sherwood Brown (reușită de trei puncte), gazdele au adus scorul, în favoarea lor, 9-2, după aproximativ trei minute de joc. În ultimele minute de joc ale sfertului întâi, gazdele au reușit cele mai mari diferențe de puncte din acest „sfert”, conducând echipa olteană cu zece puncte diferență, 21-11 și, unsprezece puncte diferență, 22-11, prin cele două libere transformate de Sherwood Brown, acordate echipei timișorene ca urmare a unui fault personal comis de Dragoș Diculescu asupra lui Brown. După primul sfert, C.S. S.C.M. Timișoara conducea S.C.M. Universitatea Craiova cu scorul de 22-13.


Sfertul al doilea s-a desfășurat tot sub controlul echipei timișorene, iar la finalul acestuia „leii” din Banat se impuneau cu o diferență mult mai mare față de primul sfert, 26-14, astfel că, la intrarea în vestiare, C.S. S.C.M. Timișoara avea un avantaj de douăzeci și una de puncte în fața echipei S.C.M. Universitatea Craiova, 48:27.


Sfertul al treilea, însă, a fost unul al oaspeților, echipa olteană având o tresărire de orgoliu și accelerând un pic mai mult spre a obține imposibilul. Nu a fost să fie, deși la finalul sfertului trei, Craiova s-a impus cu 24-12, iar la scorul general, gazdele aveau un avantaj care le aducea griji pentru ultima parte a disputei, 60:51.


Sfertul patru a fost început de oaspeți cu o reușită de trei puncte a lui Dragoș Diculescu, echipa „universitarilor” din Craiova deschizând seria punctelor din „sfert”, 0-3. Russel Byrd a marcat încă două puncte, 0-5, iar la scorul general, oaspeții se apropiau la doar patru lungimi în spatele gazdelor, 60:56.
Pivotul echipei bănățene, Lázár László avea să marcheze primele puncte pentru Timișoara în sfertul patru, 2-5, iar cu o reușită de trei puncte, Nikola Pešaković avea să egaleze situația scorului în „sfert”, 5-5, diferența de nouă lungimi, la scorul general, de la finalul sfertului trei, refăcându-se, 65:56. Au urmat alte două puncte marcate de Miloš Komatina, după care, Dragoș Diculescu a înscris trei puncte, scorul „sfertului” fiind, din nou, în favoarea Craiovei, 7-8.
Cu o reușită de două puncte și o aruncare liberă, Adam Mirković readucea Timișoara în avantaj, în „sfert”, iar Mirel Dragoste, cu două aruncări libere, avea să distanțeze, din nou, echipa bănățeană, scorul general fiindu-i favorabil, 72:59. Nikolay Stoyanov a reușit trei puncte, apoi, încă trei, dar Sherwood Brown a răspuns celor două reușite venite din partea baschetbalistului Universității Craiova cu o aruncare de trei puncte, iar mingea a trecut prin inel, scorul general fiind favorabil gazdelor, 75:65. Oaspeții au marcat două puncte prin reușita lui Porter Troupe, 75:67, cu un minut și jumătate înainte de încheierea jocului.
Finalul de meci a fost unul dominat de aruncări libere, atât gazdele, cât și oaspeții obținând aceste aruncări ca urmare a unor faulturi personale. La finalul sfertului patru, scorul acestuia a revenit gazdelor, 24-22, iar la scorul general, C.S. S.C.M. Timișoara se impunea cu 84:73, obținând primul succes din acest an competițional. Un succes muncit, meritat pentru echipa bănățeană, „leii” din Banat conducând, pe toată durata celor 40 de minute ale disputei, la scorul general.


Pentru C.S. S.C.M. Timișoara, în acest joc, au marcat: Sherwood Brown (18 puncte), Nikola Pešaković (15 puncte), Adam Mirković (14 puncte), Wiliam Franklin (12 puncte), Amaury Gorgemans (11 puncte), Miloš Komatina (6 puncte), Mirel Dragoste (4 puncte), Anders Abu Teir (două puncte), Lázár László (două puncte). Pentru S.C.M. Universitatea Craiova, cele mai multe puncte, în acest joc, au fost marcate de Monyea Pratt (17 puncte), Porter Troupe (12 puncte) și Dragoș Diculescu (10 puncte).
Au arbitrat, bine, acest joc, Bogdan Podar, Șerban Rasoga, Máté András Stretea.


În urma rezultatului obținut în această a doua etapă a campionatului, Liga Națională de Baschet Masculin, ediția 2019/2020, grupa valorică A, C.S. S.C.M. Timișoara, cu un total de 3 puncte, se află pe locul 4 al clasamentului. Etapa viitoare, echipa timișoreană va evolua în deplasare, luni, 28 octombrie, în Sala „Mihai Viteazul” din București, împotriva echipei gazdă, Steaua. Meciul va începe la ora 18 și va putea fi vizionat, în direct, la DigiSport.

Cornel Seracin