După cea de-a doua izbândă reușită în deplasare, în această ediție a eșalonului secund, în etapa a noua, la Drobeta Turnu-Severin, pe gazonul stadionului „Municipal”, împotriva formației A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu, 1-4 (prin golurile marcate de Alin Manea, Adrian Ungureanu, Marvin Schieb și Mircea Axente) A.S.U. Politehnica Timișoara, echipa suporterilor timișoreni, a legat cel de-al doilea succes, în etapa următoarea, cea de-a zecea, reușind să se impună, pe propriul teren, cu categoricul scor de 3-0, în fața echipei A.C.S. „Campionii” Fotbal Club Argeș. Victoria obținută, în etapa a zecea, de echipa timișoreană, la capătul celor 90 de minute ale disputei, a fost prima pe care „Băieții în Ghete” au reușit-o în această ediție a întrecerii pe propriul teren, antrenorul principal al timișorenilor, fostul golgeter al lui Poli Timișoara, Mugur Gușatu, bifând primul său succes la Timișoara cu echipa bănățeană de când a devenit „principalul” acesteia.


La conferința de presă de la finalul jocului disputat pe gazonul arenei „Știința” din Timișoara, antrenorul principal ale echipei învingătoare, Mugur Gușatu, a declarat: „A fost un meci foarte greu. Presiune foarte mare, eu zic c-a fost mai mult pe echipa adversă, fiindcă ei au venit ca o pretendentă la promovare, cu jucători valoroși (mă așteptam la acest lucru), dar băieții mei au avut o reacție pozitivă și foarte corectă vis-à-vis de fotbal. Tot ceea ce am discutat înainte de meci, la pregătirea jocului, toată lumea a încercat să respecte indicațiile tactice. Mă bucur că am marcat, de atitudine, nu are rost să mai vorbim, la superlativ! Eu cred că suntem pe un drum bun și, să sperăm c-o ținem tot așa. Cu toate că o să vină și vremuri mai grele, și înfrângeri, dar trebuie să trecem peste ele și să ne bucurăm atunci când e bine și să nu ne-ntristăm atât de tare atunci când pierdem”.


La startul jocului de pe gazonul arenei „Știința” din Timișoara, A.S.U. Politehnica s-a prezentat în următoarea alcătuire: Mario Contra - Cristian Scutaru, Ioan Mera, Călin Jurj, Alexandru Cherecheș - Adrian Ungureanu (Ionuț Coadă, minutul 80), Alin Ignea, Cristian Dros, Denis Radu (Fabio Trip, minutul 90) - Mircea Axente, Marvin Schieb (Artiom Zabun, minutul 88).


Prin rezultatul obținut în această a zecea etapă, A.S.U. Politehnica Timișoara a înregistrat cel de-al treilea ei succes în această ediție a ligii a doua, iar cu un total de 12 puncte se află pe locul 12 în clasamentul competiției. Etapa viitoare, „Băieții în Ghete” vor juca în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, împotriva echipei S.C.M. Gloria Buzău.

Cornel Seracin
Foto: Ioana Tudorescu