După ce, în etapa trecută, Timișoara Saracens obținea cea mai mare diferență de scor a rundei, învingând, la București, echipa gazdă C.S. Dinamo, 52-14, într-un joc în care rugby-știi au păstrat, la începutul lui, un moment de reculegere în amintirea fostului rugby-st Campion Mondial la Rugby, în 1995, cu Africa de Sud și campion al României, din postura de antrenor principal și director sportiv, Chester Williams, decedat în 6 septembrie, rugby-știi bănățeni au revenit pe propriul teren, evoluând într-un meci ce a contat pentru etapa a treia.
Pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu” din Timișoara, echipa de rugby a Banatului, Timișoara Saracens S.C.M. U.V.T., a obținut un nou rezultat favorabil cu punct bonus ofensiv, în cea de-a treia etapă a SuperLigii C.E.C. Bank. S.C.M. Gloria Buzău a fost adversara echipei bănățene, în cel de-al treilea ei joc în această ediție de campionat, iar la finalul celor 80 de minute ale confruntării sportive, scorul a fost favorabil gazdelor, 38-10, Timișoara Saracens asigurându-și punctul bonus ofensiv la finalul primei reprize, atunci când conducea cu 26-3.


Echipa timișoreană a început în ofensivă evoluția în fața Gloriei Buzău, iar de-a lungul primelor 40 de minute ale disputei a reușit să înscrie patru essai-uri, prin Stephen Shennan, 5-0, conversie reușită de Luke Samoa, 7-0, Marius Simionescu, 12-0, conversie reușită de Luke Samoa, 14-0, Moa Maliepo, 19-0, conversie irosită de Luke Samoa și Marius Simionescu, 24-3, conversie reușită de Luke Samoa, 26-3.
Punctele echipei vizitatoare au fost marcate, în prima repriză, în urma conversiei unei lovituri de penalitate de către căpitanul Mihai Golubenco, 19-3. După ce echipa timișoreană a marcat penultimul essai al reprizei, oaspeții au ieșit mai mult la joc, fiind prezenți cu insistență în preajma buturilor gazdelor. Lovitura de penalitate a fost obținută ca urmare a unui placaj neregulamentar efectuat de unul dintre rugby-știi gazdelor, asupra unui rugby-st al echipei buzoiene.


În repriza a doua, tot rugby-știi timișoreni au reușit să înscrie primul essai, prin Jack Umaga, 31-3, conversia fiind asigurată de Luke Samoa, 33-3.
Având asigurată victoria, rugby-știi bănățeni au dat posibilitatea oaspeților să fie mai activi ofensiv, astfel că, în urma unei acțiuni de atac, buzoienii au reușit primul lor essai în acest joc. Autor a fost Lomani Fili, 33-8, iar Mihai Golubenco a reușit conversia, 33-10.
Până la finalul jocului, echipa timișoreană a mai reușit un essai, prin Andrei Rădoi, conversia fiind ratată. Astfel, Timișoara Saracens S.C.M. U.V.T. a obținut cel de-al treilea succes consecutiv în această ediție de campionat, iar cu un total de 15 puncte, după trei etape, se află pe primul loc în clasamentul SuperLigii.


Etapa viitoare, Timișoara Saracens va juca în deplasare, pe gazonul arenei „Zimbrilor” din Baia Mare, împotriva echipei campioane la rugby, C.S.M. Știința, echipă ce se află, după trei etape din actuala ediție de campionat, pe locul 3 în clasament, acumulând un total de 9 puncte, din două jocuri (în etapa a treia, maramureșenii nu au evoluat, din lipsă de adversar, actuala ediție a campionatului disputându-se în 7 echipe). Meciul dintre C.S.M. Știința Baia Mare și Timișoara Saracens S.C.M. U.V.T. va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, cu începere de la ora 17 și va putea fi vizionat, în direct, la TvR HD.


Tot în cadrul celei de-a treia etape a SuperLigii C.E.C. Bank au mai avut loc meciurile: C.S.A. Steaua București - A.C.S. Tomitanii Constanța 80-19, C.S. Universitatea Cluj - C.S. Dinamo București 28-20.


Cornel Seracin