Cel de-al doilea eșalon de handbal feminin al României a luat startul la sfârșitul săptămânii trecute, echipa de handbal feminin a Universității de Vest din Timișoara evoluând, în prima etapă din seria D, în deplasare, la Arad, împotriva echipei A.C.S. Crișul Chișineu-Criș. „Studentele” timișorene au reușit să reziste gazdelor, timp de o repriză, încheind la egalitate, 15-15, dar la finalul celor 60 de minute ale confruntării din Sala Universității „Aurel Vlaicu” „Mihai Botez”, echipa de handbal feminin a universității timișorene, C.S. Universitatea de Vest Timișoara, s-a recunoscut învinsă, 24-36.
În cea de-a doua etapă a seriei D a eșalonului secund de handbal feminin, C.S. Universitatea de Vest Timișoara a susținut, pe parchetul Sălii Universității de Vest, un joc împotriva echipei „universitarelor” din Oradea, C.S. Universitatea Oradea. Echipa timișoreană a deschis, odată cu această evoluție, seria jocurilor de pe propriul parchet, în ediția 2019/2020 din cel de-al doilea eșalon de handbal feminin al României, seria D (seria de vest).
Jocul celor două echipe angrenate în competiție a fost unul fără menajamente, handbalistele de pe parchet depunând toată energia pentru a-și aduce contribuția la obținerea celor trei puncte în contul echipei pentru care-și desfășoară activitatea.

La începutul confruntării, pe parchetul de joc au evoluat următoarele handbaliste:
C.S. Universitatea de Vest Timișoara: Slavica Racăr - Florina Biro, Mădălina Istrate, Florentina Sîrbu, Maria Bobu, Daiana Popan, Elena Voicu. Antrenor, Sorinel Voicu.
C.S. Universitatea Oradea: Ioana Fulgescu - Bianca Gaga, Cristina Abodi, Andreea David, Maria Damian, Ștefania Surducan, Sabina Duțu. Antrenori, Doina Ardelean (principal) și Remus Ardelean (secund).

De-a lungul primei reprize, echipa gazdă a condus în cea mai mare parte a timpului pe tabela de marcaj, însă nu cu mai mult de două lungimi, în fața echipei vizitatoare.
Echipa orădeană a deschis scorul în minutul 2, prin golul marcat de Andreea David, două minute mai târziu, gazdele, prin Mădălina Istrate, restabilind egalitatea, 1-1, Daiana Popan reușind să aducă, pentru prima dată în avantaj, în acest joc, echipa timișoreană, 2-1. Vizitatoarele au egalat, prin Sabina Duțu și au preluat conducerea pe tabela de marcaj prin golul marcat de Cristina Abodi.
„Universitarele” bănățene au egalat, prin reușita Loredanei Kovacs, au fost, din nou, conduse în urma unei aruncări de la 7 metri transformată de Cristina Abodi, după care, Alexandra Juravle a egalat, 4-4, iar Florentina Sîrbu a readus echipa timișoreană în avantaj, 5-4, în minutul 12.
Prin golul marcat de „inter”-ul Andreea Preduca, echipa orădeană a restabilit egalitatea, dar Mădălina Istrate a readus echipa timișoreană în avantaj, 6-5, în minutul 15, iar după acest moment, gazdele s-au menținut minute bune la conducerea scorului, până prin minutul 24, când echipa orădeană a restabilit egalitatea, 11-11, prin reușita Andreei David, Cristina Abodi readucând echipa ardeleană în avantaj, 11-12, în minutul 25.
Gazdele aveau să forțeze finalul primei reprize și, prin golurile marcate de Mădălina Istrate, 12-12, Elena Voicu, 13-12 și Florentina Sîrbu, 14-12, revin în avantaj pe tabela de marcaj. Denissa Toma a înscris ultimul gol al primei reprize și a stabilit scorul la pauză, C.S. Universitatea de Vest Timișoara-C.S. Universitatea Oradea 14-13.


În repriza a doua, echipa orădeană și-a fortificat defensiva, portarul Crina Pintea având câteva intervenții decisive în fața adversarelor de la Timișoara, intervențiile ei bune la aruncările Florentinei Sîrbu și Mădălinei Istrate, din primele minute ale reprizei a doua, au fortificat, parcă, defensiva ardelencelor și i-a dat mai multă siguranță. A fost o repriză în care echipa orădeană a condus și la o diferență de trei lungimi în fața echipei timișorene, 16-19, 21-24 și 22-25, dar, de fiecare dată gazdele au lăsat impresia că pot recupera diferența de scor de pe tabela de marcaj. În minutele 40 și 41, prin golurile marcate de Alexandra Juravle și Florentina Sîrbu, „universitarele” timișorene au redus diferența de scor, 17-19 și 18-19, 23-25, 24-25 (goluri marcate de Florentina Sîrbu, minutul 51).
Finalul jocului a fost unul electrizant. În minutul 59, pe atacul orădencelor, acestea au trimis mingea în bara porții gazdelor, iar pe atacul lor, timișorencele au reușit să înscrie prin Mădălina Istrate, astfel apropiindu-se la un gol diferență în urma echipei orădene, 29-30. Echipa ardeleană a reluat jocul de la centrul terenului, dar pe atacul orădencelor, mingea a fost recuperată de echipa timișoreană care a pornit pe contraatac. Denissa Toma a comis fault (obstrucție) la contraatacul gazdelor, arbitrul a semnalizat, și, cu 4, 5 secunde înainte de finalul jocului, a dictat aruncare de la 7 metri pentru echipa timișoreană. În urma intervenției, Denissa Toma a fost descalificată din joc, primind cartonașul roșu. Maria Bobu a executat aruncarea de la 7 metri, dar nu a reușit să înscrie, astfel că, la finalul celor 60 de minute, echipa vizitatoare s-a impus la limită, 29-30 și a obținut primele ei trei puncte în această ediție de campionat. În prima etapă, echipa ardeleană a fost învinsă, în deplasare, de C.S.M. Târgu Mureș, 24-30.
Golurile echipei timișorene au fost marcate de Florentina Sîrbu (9 goluri), Mădălina Istrate (8 goluri), Alexandra Juravle (4 goluri), Daiana Popan (3 goluri), Maria Bobu (două goluri), Florina Biro (un gol), Loredana Kovacs (un gol), Elena Voicu (un gol). Pentru echipa ardeleană, cele mai multe goluri în acest meci au fost marcate de Andreea David (11 goluri).
Astfel, C.S. Universitatea de Vest Timișoara (locul 5 în clasamentul seriei D, zero puncte, golaveraj minus 13) și-a amânat prima victorie în noua ediție de campionat, iar etapa viitoare va evolua în deplasare, împotriva echipei C.S. Marta Baia Mare (ultimul loc în clasamentul seriei, cu un golaveraj inferior față de echipa timișoreană, minus 15), sâmbătă, 21 septembrie.
În cadrul celei de-a doua etape a seriei D din Divizia „A” de handbal feminin, au mai fost jucate meciurile A.C.S. Crișul Chișineu-Criș - C.S. Marta Baia Mare 34-26 și C.S. Universitatea Reșița - C.S.M. Târgu Mureș 19-22.