Etapa a patra a celui de-al doilea eșalon valoric de fotbal al României s-a încheiat marți, 27 august, la Mioveni, odată cu meciul co-județenelor C.S. Mioveni și A.C.S. „Campionii” Fotbal Club Argeş. Etapa a avut startul sâmbătă, 24 august, atunci disputându-se cele mai multe din partide (7).
Pe gazonul stadionului din Miercurea Ciuc, gazdele de la A.F.K. Csikszereda au obținut un rezultat de egalitate împotriva echipei ce în trecutul an competițional evolua în Liga 1, A.F.C. Dunărea Călăraşi. După momente de precauție în jocul celor două echipe, oaspeții aveau să deschidă scorul în minutul 25, prin golul marcat de Radu Crișan. Avantajul echipei din Călărași nu a ținut mult, pentru că, în minutul 28, gazdele aveau să restabilească egalitatea, Szilard Veres reușind să înscrie pentru echipa ardeleană. În repriza a doua, deși ambele echipe au avut situații de a marca, niciuna dintre ele nu a mai reușit să introducă balonul în plasa porții adverse, astfel că, după 90 de minute ale confruntării, scorul a fost 1-1. Echipa de la Dunărea a încheiat jocul în „10”, Ariel Lopez fiind eliminat în minutul 90 datorită cumulului de cartonașe galbene. Cu acest rezultat, oaspeții au obținut primul lor punct în această ediție a ligii a doua, în timp ce gazdele s-au aflat la primul rezultat de egalitate de la promovarea, anul acesta, în cel de-al doilea eșalon de fotbal al României.
La Timișoara, în primul duel al echipelor din regiune, în această ediție a ligii a doua, A.F.C. Ripensia Timișoara și A.F.C. U.T. Arad au desfășurat un joc plăcut, plin de suspans pentru spectatorii din tribune, iar după 90 de minute, Ripensia a obținut primul ei succes stagional, într-un meci oficial, pe propriul teren, 2-1.
Pe gazonul stadionului „Voința” din Ghermănești, C.S. Sportul Snagov și F.C. Metaloglobus București au încheiat un joc la capătul căruia oaspeții s-au impus cu 3-0, golurile fiind marcate de Ovidiu Herea (minutele 17 și 76), Valentin Ghenovici (minutul 74). În urma acestui rezultat, echipa din Snagov rămâne fără vreun punct în această ediție a ligii a doua, iar F.C. Metaloglobus a bifat cel de-al doilea ei succes stagional, adunând un total de 6 puncte.
Pe gazonul sintetic al stadionului din Târgu Jiu, C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu și A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu au încheiat la egalitate, scor „alb”, 0-0, nereușind să ofere, puținilor spectatori prezenți la disputa lor fotbalistică, sarea și piperul „sportului rege”, golul. În minutul 51, gazdele au reclamat gol. Alexandru Trancă a executat o lovitură de colț, trimițând mingea pe jos, razant cu linia de poartă, iar portarul advers, Iulian Anca-Trip, a respins cu piciorul, mingea a lovit bara, după care a fost reținută de portarul oaspeților. La această fază, gazdele au susținut că mingea a depășit linia porții. În urma acestui rezultat, ambele combatante au bifat primul lor rezultat de egalitate în această ediție a ligii a doua, gazdele fiind la primul lor punct stagional.
La București, pe gazonul stadionului „Juventus”, A.S.C. Daco-Getica s-a impus la limită, 1-0, în fața echipei C.S.M. Reșița, administrând echipei cărășene prima înfrângere din această ediție de campionat. Singurul gol al acestui joc a fost marcat în minutul 7, autorul lui fiind atacantul Gabriel Răducan, după ce portarul echipei din Reșița, Cristian Zimmermann a degajat o minge direct în fotbalistul bucureștean. După golul primit, C.S.M. Reșița, deși a avut în mai multe rânduri să egaleze, nu a mai reușit să o facă, recunoscându-se învinsă după cele 90 de minute ale disputei.
Pe gazonul stadionului „Concordia” din Chiajna, gazdele, echipă ce a jucat în trecutul an competițional în Liga 1, nu au reușit să pună stavilă euforiei echipei din Turnu Măgurele, A.F.C. Turris-Oltul, o formație nou promovată pe scena celui de-al doilea eșalon de fotbal al României. A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele s-a impus la finalul celor 90 de minute ale disputei, 3-0, împotriva echipei C.S. Concordia Chiajna, prin golurile marcate de Sliviu Pană (minutul 6), Cristian Ciobanu (minutul 73) și Nedo Turković (minutul 83). Un singur gol a primit echipa din Turnu Măgurele în cele patru etape desfășurate până acum în această ediție a ligii a doua, bifând numai rezultate pozitive.
Fotbal Club Rapid și A.S.U. Politehnica Timișoara au oferit celor aproximativ 5.000 de spectatori prezenți în tribunele stadionului din „Regie”, un singur gol, gazdele impunându-se, la limită, 1-0. Potrivit site-ului oficial al clubului bănățean, www.sspolitehnica.ro, Călin Jurj, transportat la spital în timpul meciului, după un fault comis asupra lui de Rareș Lazăr, acum se află în afara oricărui pericol și a fost externat din spital.
Pe gazonul stadionului „Trans-Sil” din Târgu Mureș, în meci considerat pe teren propriu, A.S. F.C. Universitatea Cluj nu a reușit să oprească elanul spre victorie al nou-promovatei S.C.M. Gloria Buzău, echipa antrenată de Ilie Stan impunându-se cu 2-0, la finalul celor 90 de minute ale jocului. Ambele goluri pentru oaspeți au fost marcate din lovituri de la 11 metri, mai întâi de Valentin Alexandru (minutul 39), după care, de Dragoș Huiban (minutul 79). Odată cu acest succes, Gloria Buzău bifează un total de 12 puncte în clasamentul la zi al ligii a doua și se situează pe primul loc, având primit doar un singur gol în cele patru runde de până acum. Echipa clujeană rămâne cu o singură victorie în această ediție a ligii a doua și se află pe un loc retrogradabil în urma evoluțiilor de până acum.
La Constanța, pe gazonul stadionului „Farul”, gazdele de la F.C. Farul Constanța nu au reușit să smulgă un nou succes la capătul celor 90 de minute disputate împotriva echipei F.C. Petrolul Ploieşti. La finalul jocului, scorul a fost „alb”, 0-0, constănțenii rămânând cu o singură victorie în urma jocurilor disputate până acum în această ediție a ligii a doua, iar ploieștenii au bifat primul lor egal în această ediție a eșalonului secund.
În fine, ultimul joc al etapei cu numărul patru a avut loc la Mioveni, acolo unde, co-județenele C.S. Mioveni și A.C.S. „Campionii” Fotbal Club Argeş au tras, după 90 de minute de joc, cortina peste această rundă. Gazdele au deschis scorul în minutul 45, ultimul al primei reprize, după o greșeală a lui Bogdan Vișa, Andrei Hergheligiu aducând primul gol al disputei. Același Bogdan Vișa avea să greșească și la faza golului doi, marcat dintr-un penalty de același Andrei Hergheligiu (minutul 59). Astfel, în confruntarea co-județenelor, C.S. Mioveni s-a impus în fața echipei Fotbal Club Argeș, 2-0 și a bifat al treilea succes stagional.
Etapa a patra a fost etapa cu cele mai puține goluri marcate în această ediție a ligii a patra, echipele angrenate în întrecere bifând un total de 17 goluri, 7 goluri fiind reușite de gazde și 10 de oaspeți.
Etapa viitoare programează jocurile: A.S.U. Politehnica Timișoara-C.S. Concordia Chiajna (sâmbătă, 31 august, ora 11, Arena „Știința”), S.C.M. Gloria Buzău-C.S. Mioveni, A.F.C. U.T. Arad-C.S. Sportul Snagov, A.F.C. Dunărea Călărași-A.F.C. Ripensia Timișoara (sâmbătă, 31 august, ora 11), F.C. Metaloglobus Bucureşti-A.S. F.C. Universitatea Cluj, A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu-A.S.C. Daco-Getica Bucureşti, C.S.M. Reșița-Fotbal Club Rapid (duminică, 1 septembrie, ora 13:30), A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele-F.C. Farul Constanța, A.C.S. „Campionii” Fotbal Club Argeş-C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu (luni, 2 septembrie, ora 18), F.C. Petrolul Ploieşti-A.F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc (ar fi trebuit să se desfășoare pe 3 septembrie, dar a fost amânat din dorința de a se proteja gazonul în perspectiva meciului oficial pe care România îl va susține, la Ploiești, în preliminariile C.E.2020).

Cornel Seracin