Echipa de fotbal A.S.U. Politehnica Timișoara nu a reușit să plece neînvinsă de pe gazonul stadionului din „Regie”, acolo unde a evolua, într-un meci ce a contat pentru cea de-a patra etapă a ligii secunde de fotbal, împotriva echipei F.C. Rapid București.
Jocul a curs într-o singură direcție, spre poarta apărată de Rareș Murariu, dar, de-a lungul primei reprize, timișorenii au desfășurat un joc bun de apărare, având de partea lor și șansa, astfel că, după 45 de minute de joc, scorul a fost „alb”, 0-0.
În minutul 15, gazdele au irosit prima situație mare de a marca. În urma unei nesincronizări între portarul Rareș Murariu și Cristian Scutaru, „ferioviarii” au fost la un pas să înscrie prin atacantul Brighton Labeau, dar, până la urmă, Cristian Scutaru a rezolvat situația.
Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a fost irosită de Rapid București în minutul 40, atunci când, după o centrare de la Brighton Labeau, Cătălin Hlistei, aflat la aproximativ 8, 9 metri de poarta lui Rareș Murariu, a expediat balonul în bara transversală a porții timișorene. În minutul următor, 41, gazdele trec pe lângă gol. Cătălin Hlistei a expediat un șut la poarta lui Murariu, dar Cristian Scutaru, în propria suprafață de pedeapsă, cu mâna, involuntar, a respins în corner, mingea trecând pe lângă bara din stânga portarului timișorean. Arbitrul jocului nu a observat hențul și a dictat lovitură de colț pentru Rapid.
În repriza a doua, Rapid București a continuat ofensiva la poarta echipei bănățene. În minutul 52, gazdele au marcat, dar arbitrul a anulat golul pe motiv de offside (discutabilă decizia). Din minutul 73, gazdele au rămas în inferioritate numerică. În urma unui duel Rareș Lazăr și Călin Jurj, primul primește cartonașul roșu, iar Rapid va evolua în „10” până la finalul jocului. A fost o accidentare a ambilor fotbaliști, involuntară, Lazăr lovindu-l pe Jurj, cu brațul drept, la nivelul feței, Lazăr suferind o accidentare la picior. Călin Jurj a fost scos pe targă de pe teren și nu a mai revenit pe gazon, fiind înlocuit cu Răzvan Pițigoi.
În minutul 81, gazdele intră în avantaj. După o centrare a lui Cătălin Oanea, în careul oaspeților, în îngrămădeala creată în fața porții lui Rareș Murariu, Cristian Scutaru a încercat să degajeze balonul, dar acesta a poposit în plasa porții echipei timișorene. Așadar, autogol, iar F.C. Rapid București reușea să se afle în avantaj, deși era în „10”.
Cu acest scor de 1-0 în favoarea echipei bucureștene, meciul avea să se încheie, Rapid București fiind la cea de-a doua victorie în această ediție de ligă a doua, după ce, tot pe terenul din „Regie”, în etapa a doua, a învins cu 3-1, Concordia Chiajna.
A.S.U. Politehnica Timișoara se află la cea de-a doua înfrângere consecutivă în această ediție a ligii a doua, primul insucces în deplasare. Etapa trecută, la Timișoara, „Băieții în Ghete” au fost învinși de A.S.C. Daco-Getica Bucureşti, 0-1.


La stratul jocului, pe teren s-au aflat:
Fotbal Club Rapid: Alexandru Tătaru - Ionuț Voicu, Facundo Mallo, Bogdan Manole, Sandro Djurić (Alexandru Dulca, minutul 62), Rareș Lazăr, Cătălin Hlistei, Cătălin Oanea, Ștefan Pănoiu, Brighton Labeau (Amir Jorza, minutul 86), Matías Roskopf (Gabriel Dodoi, minutul 52). Antrenor, Daniel Pancu.
A.S.U. Politehnica Timișoara: Rareș Murariu - Cristian Scutaru, Ioan Mera, Călin Jurj (Răzvan Pițigoi, minutul 79), Ionuț Coadă, Alin Ignea, Bogdan Vasile, Alexandru Cherecheș, Fabio Trip (Călin Popescu, minutul 46), Mircea Axinte, Marvin Schieb (Alin Manea, minutul 64). Antrenor, Cosmin Petruescu.
În urma acestui rezultat, A.S.U. Politehnica Timișoara rămâne cu trei puncte în clasamentul acestui început de ligă a doua, în timp de Rapid București adună un total de 7 puncte.
Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica Timișoara va evolua pe propriul teren, împotriva echipei C.S. Concordia Chiajna, sâmbătă, 31 august.

Cornel Seracin