Meciul pentru SuperCupa României la handbal masculin, programat a se disputa între câștigătoarea ediției trecute a Cupei României, S.C.M. Politehnica Timișoara și câștigătoarea trecutei ediții a Ligii „Zimbrilor” (campionatul intern), C.S. Dinamo București, deschide anul competițional 2019/2020. Disputa va avea loc duminică, 25 august, cu începere de la ora 14:30, în Sala Sporturilor „D. P. Colibași” din Brașov. În aceeași sală, dar de la ora 17:30, se va disputa SuperCupa României la handbal feminin.
Handbaliștii timișoreni s-au pregătit, pentru jocul împotriva lui Dinamo, în același efectiv ca la toate partidele de verificare din perioada precompetițională - fără portarul Cristian Tcaciuc, operat de menisc și fără „inter”-ul Miloš Orbović, de care s-a produs o despărțire pe cale amiabilă.


Referindu-se la acest joc pentru SuperCupa României la handbal masculin, antrenorul principal al echipei bănățene, Pero Milošević, a declarat: „Avem un meci special contra unei Dinamo, care și-a făcut o echipă și mai bună decât în sezonul anterior și își dorește un pas în plus în Liga Campionilor. Asta nu înseamnă însă că suntem învinși dinainte; avem și noi jucători de calitate, vom lupta la maximum, avem filosofia noastră de joc, și cu siguranță vom da totul pentru a câștiga acest meci. Suntem destul de bine, la acest moment, din punct de vedere fizic. Din punct de vedere moral, uităm dificultățile pe care le traversăm atunci când vine un meci de importanța celui din SuperCupa României. Noi și Dinamo ne cunoaștem suficient de bine ca loturi și cred că nu pot apărea surprize. Adversarii noștri au fiecare post acoperit cu cel puțin doi jucători foarte buni, iar pe pivot au chiar trei. În plus, apărarea lor îi are în mijloc pe Savenco și pe noul pivot egiptean (Mamdouh Shebib - notă redactor), chiar nu vezi poarta de ei. În ce ne privește, am demonstrat de multe ori că știm să jucăm destul de bine contra lui Dinamo”.


S.C.M. Politehnica a câștigat trei din cele mai recente patru meciuri directe cu Dinamo, după ce anterior pierduse zece meciuri la rând în fața bucureștenilor. Timișoara a fost singura echipă din țară, care în sezonul trecut a bifat două victorii cu Dinamo în campionat, 31-29 (în deplasare), în septembrie anul trecut și 27-26 în ianuarie 2019.
După jocul cu Dinamo, echipa în alb-violet nu va reveni la Timișoara, pentru că la un interval foarte scurt de timp urmează să dispute jocul din prima etapă a Ligii „Zimbrilor”, împotriva echipei Steaua București, în deplasare. Miercuri, 28 august, cu începere de la ora 18, S.C.M. Politehnica Timișoara va susține primul ei meci în noua ediție de campionat, împotriva echipei C.S.A. Steaua. Meciul va fi transmis, în dierct, la TvR HD.
Meciul din SuperCupa României la handbal masculin, S.C.M. Politehnica Timișoara-C.S. Dinamo București, va fi transmis, în direct, la TvR1.


Cornel Seracin