Turneul amical Cupa „Politehnica” 2019 și-a încheiat prima zi în Sala Universității de Vest din Timișoara. Dacă în turneul amical jucat la Turda, S.C.M. Politehnica Timișoara și gazda de atunci, Potaissa Turda, nu s-au întâlnit într-un meci de pregătire, iată că, acum, la Timișoara, în Sala Universității de Vest, cele două echipe vor evolua, față în față, în finala mare a turneului Cupa „Politehnica” 2019.


În prima zi a turneului amical de la Timișoara, A.H.C. Potaissa Turda și C.S.M. Bacău au evoluat în primul joc al turneului amical de la Timișoara, pe parchetul sălii Universității de Vest. Nu a lipsit mult ca în acest joc, la final să producă o surpriză echipa moldavă, C.S.M. Bacău conducând o bună parte a jocului, la pauză având un avantaj la limită, 14-13.
Începutul celei de-a doua reprize a fost bun pentru echipa moldavă, C.S.M. Bacău luând avans față de echipa ardeleană, 20-15, din minutul 40.
Finalul jocului, ultimele 10 minute ale lui, au fost de partea echipei din Turda care a reușit să oprească elanul echipei băcăuane, limitând-o la doar trei goluri, iar la finalul celor 60 de minute al „amicalului” scorul a surâs echipei din Turda, 29-27.


A urmat cel de-al doilea joc al primei zile a turneului amical. Pe parchetul sălii Universității de Vest din Timișoara au fost, față în față, pentru o dispută amicală, echipa organizatoare a turneului, S.C.M. Politehnica Timișoara și echipa sârbă Metaloplastika Šabac.
Oaspeții au avut un început mai bun de joc și au condus pe tabela de marcaj până prin minutul 6, dar, din minutul 7, timișorenii au egalat, 4-4, prin Filip Marjanović, iar din minutul 9, prin Miloš Dragaš au preluat, pentru prima dată în acest meci, conducerea scorului, 5-4. A urmat o perioadă de echilibru în evoluția scorului, ambele echipe trecând în avantaj la limită, dar pe final de primă repriză, echipa timișorenană a reușit desprinderea, 14-13, 15-13 și 16-13, ultimul scor fiind cel consemnat la pauza jocului.
În repriza a doua, S.C.M. Politehnica Timișoara a reușit să-și mărească avantajul încă din start, 17-13 și 18-13, minutele 31 și 32, iar de aici înainte echipa sârbă nu a mai reușit să egaleze, gazdele având în câteva rânduri avantaje de șase goluri în fața formației din Šabac, 21-15, minutul 41, 23-17, minutul 44, 24-18, minutul 45, 25-19, minutul 47, 27-21, minutul 50, 28-22, minutul 53, 29-23, minutul 55, iar din minutul 56, prin golul marcat de Andrei Păiuș, echipa timișoreană înscria cea mai mare diferență de scor din acest joc, 30-23. Prin Milan Milić și Strahinja Petrović, oaspeții aveau să reducă diferența, 30-24 și 30-25, dar prin reușita lui Răzvan Trif, timișorenii revin la diferența de șase goluri, 31-25, minutul 57.
Oaspeții aveau să mai înscrie două goluri, în minutele 58 și 59, prin Strahinja Petrović și Stefan Trkulja, 31-26 și 31-27, dar prin golul marcat de Răzvan Trif și intervenția portarului Robert Rusu, la ultimul atac al oaspeților, S.C.M. Politehnica Timișoara se impune în acest joc cu scorul final de 32-27 și se califică în finala mare a turneului amical Cupa „Politehnica” 2019.
Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, cele mai multe goluri de-a lungul acestui joc au fost înscrise de Filip Marjanović (12 goluri), urmat de Marius Sadoveac (6 goluri) și Miloš Dragaš (4 goluri). Au mai înscris, pentru echipa timișoreană, Antonio Pribanić (3 goluri), Răzvan Trif (două goluri), Cristian Fenici (două goluri), Andrei Păiuș (un gol), Denis Neamțu (un gol) și Flavius Cîmpan (un gol).
Pentru echipa sârbă, cele mai multe goluri au fost înscrise de Stefan Trkulja (5 goluri), Viktor Matičić (4 goluri) și Đorđe Pisarić (4 goluri).


Astfel, finala mare a Cupei „Politehnica” 2019 se va dispta sâmbătă, 17 august, între A.H.C. Potaissa Turda și S.C.M. Politehnica Timișoara, iar finala mică a turneului amical se va juca, în aceeași zi, între S.C.M. Bacău și Metaloplastika Šabac. Ambele finale vor avea loc pe parchetul sălii Universității de Vest din Timișoara.

Cornel Seracin