Tradiționalul turneu amical de handbal masculin de la Timișoara, Cupa „Politehnica”, se va desfășura în zilele de 16 și 17 august în Sala Universității de Vest din Timișoara, suprafața de joc a sălii sporturilor „Constantin Jude” neavând încheiate lucrările până la data programată pentru acest turneu.
La această ediție a întrecerii amicale participă trei echipe ce sunt angrenate în anul competițional 2019/2020 în cupele europene intercluburi: Metaloplastika Šabac (Serbia), A.H.C. Potaissa Turda și S.C.M. Politehnica Timișoara, dar și o formație ce s-a întărit față de campionatul trecut, C.S.M. Bacău.
Oaspeții din țara vecină au terminat pe locul al doilea competiția lor internă și pregătesc, în primul rând, meciurile din turul I preliminar EHF contra lui Beșiktaș Istanbul (ambele programate în Turcia în 30 și 31 august). Potaissa Turda e medaliata cu bronz a celei mai recente ediții a ligii „Zimbrilor” și participantă în Challenge Cup, iar Politehnica e în căutarea unui al doilea trofeu în acest an calendaristic, Supercupa României. C.S.M. Bacău vine din a doua jumătate a seriilor valorice ale campionatului trecut, dar a efectuat câteva transferuri notabile în această vară, printre noutăți, Adrian Petrea devenind antrenorul principal al echipei moldave.
Liga Națională de Handbal Masculin, Liga „Zimbrilor”, începe peste două săptămâni, iar misiunea echipei timișorene la acest turneu amical constă în pregătirea întâlnirii din Supercupa României, cu Dinamo București, din 25 august, acest moment fiind considerat pentru S.C.M. Politehnica startul anului competițional 2019/2020.

Programul turneului amical Cupa „Politehnica” 2019:

Vineri, 16 august:

- ora 17, Potaissa Turda - C.S.M. Bacău;
- ora 19, S.C.M. Politehnica - Metaloplastika Šabac.

Sâmbătă, 17 august:

- ora 10, finala mică, între învinsele din semifinale;
- ora 12, finala mare, între învingătoarele din semifinale.

Cornel Seracin