Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a susținut, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 9 august și sâmbătă, 10 august, două jocuri de pregătire în Ungaria, la Orosháza, în compania echipei locale Orosházi FKSE, team ce evoluează în prima ligă de handbal din țara vecină.
Pentru aceste jocuri amical, nu au efectuat deplasarea, din cauza unor probleme medicale, hadbaliștii Cristian Fenici (căpitanul și coordonatorul de joc al echipei bănățene) și Cristian Tcaciuc (portarul echipei în alb-violet).
Vineri, 9 august, în primul joc amical susținut în Ungaria, S.C.M. Politehnica Timișoara și Orosházi FKSE au încheiat la egalitate, 26-26, gazdele fiind în avantaj la pauză, 16-11. Pentru Timișoara, cele mai multe goluri în acest prim „amical” susținut la Orosháza, au fost marcate de Marius Sadoveac (8 goluri) și Antonio Pribanić (5 goluri).
Sâmbătă, 10 august, în cel de-al doilea joc de pregătire din Ungaria, S.C.M. Politehnica Timișoara și Orosházi FKSE au încheiat, din nou, la egalitate, 21-21, handbaliștii timișoreni având avantaj la pauză, 14-12. Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, cele mai multe goluri, în acest al doilea „amical” din Ungaria, au fost marcate de Antonio Pribanić (6 goluri) și Vuk Milošević (4 goluri). În acest joc, pe lângă cei doi handbaliști care nu au efectuat deplasarea în Ungaria, a lipsit și portarul Mohsen Babasafari.
Pentru echipa timișoreană urmează acum Cupa „Poli”, o competiție amicală tradițională care încheie perioada de pregătire a handbaliștilor bănățeni. Turnenul amical de handbal va avea loc la Timișoara, în zilele de 16 și 17 august, alături de echipa gazdă, S.C.M. Politehnica Timișoara, organizatoare a acestui turneu, sunt invitate să participe R.K. Metaloplastika Šabac (Serbia), A.H.C. Potaissa Turda și C.S.M. Bacău. Competiția amicală se va desfășura în Sala Universității de Vest din Timișoara (strada Oituz).

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica