Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., va continua să joace, în anul competițional 2019/2020, în Liga Națională de Baschet. Acum, după ce problemele mai vechi au fost rezolvate, clubul timișorean începe să-și contureze lotul.
Din rândul jucătorilor clubului bănățean, primul care a confirmat rămânerea printre „leii” din Banat a fost fundașul Nikola Pešaković, baschetbalistul fiind în partea finală a trecutei ediții a campionatului căpitan al echipei timișorene.


„Sunt foarte fericit să continui la Timișoara și sper să avem rezultate bune sezonul viitor, mai bune decât rezultatele din cel încheiat. Ca întotdeauna, sunt pregătit să ofer totul pentru suporterii noștri și pentru club, ca să ne atingem obiectivele”, a declarat, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, Nikola Pešaković.


Adam Mirković este noul sosit în lotul echipei bănățene. Baschetbalistul a evoluat pentru două echipe din spațiul ex-iugoslav, în precedentul sezon: B.C. Ulcinjska Rivijera (Muntenegru) și O.K.K. Sloboda Tuzla (Bosnia).


„Adam se încadrează în concepția noastră pentru viitorul sezon, în special pentru că acoperă mai multe posturi. În atac se prezintă mai degrabă ca un jucător de echipă decât ca un marcator, însă este în primul rând un baschetbalist util în ambele faze, defensivă și ofensivă. Are și experiență internațională, este ceea ce trebuie proiectului nostru”, a declarat, potrivit site-ului oficial al echipei timișorene, bc-tm.ro, antrenorul principal al „leilor” din Banat, Dragan Petričević.


Adam Mirković este născut în anul 1991, la Belgrad, are înălțimea de 201 cm și poate evolua pe posturile 3 (extremă - al doilea cel mai bun aruncător și penetrator) și 4 (pivot mic - cel de-al doilea jucător al echipei ca gabarit și putere).
Mirković a mai evoluat și în Elveția (2015/2016), la Alte Kanti Aarau, dar și în Serbia, la Jagodina, orașul natal al actualului scouter al echipei timișorene și fostul ei „Căpitan al Inimilor”, Nenad „Shone” Marković.
Alexandru Coconea a confirmat rămânerea în lotul echipei de baschet a Timișoarei, pentru viitoarea ediție a Ligii Naționale. Baschetbalistul de poziție a patra se află în Portugalia, acolo unde va evolua în naționala de tineret a României, U20, la turneul final al Campionatului European de Baschet, Divizia B, întrecere ce se desfășoară între 12 și 21 iulie în localitatea Matosinhos.


„Sunt încântat să continui alături de Timișoara. Am încredere că o să fie un sezon bun, în ciuda problemelor și că o sa reușim să ne unim forțele și să facem o treabă bună, alături de public, pentru că avem nevoie de suporteri. Jucăm într-o formulă nouă, antrenorul este nou, dar vom da ce avem mai bun și sper că vom reuși să ne clasăm cât mai bine posibil”, a declarat, potrivit bc-tm.ro, Alexandru Coconea.


Alexandru Coconea a făcut parte din echipa 3x3 a clubului timișorean, care a câștigat medaliile de bronz în Cupa României, la mijlocul lunii aprilie.
Dragoș Diculescu și Cătălin Baciu nu vor mai face parte din rândul „leilor” din Banat, în viitorul an competițional, cei doi urmând să evolueze la echipele S.C.M. U. Craiova (Diculescu) și la campioana C.S.M. C.S. U. Oradea (Baciu).

Cornel Seracin