Jocul dintre C.S. S.C.M. Timișoara și U-Banca Transilvania Cluj, închide cea de-a treia etapă din Grupa „Roșie”, grupa de elită a fazei a doua din Liga Națională de Baschet Masculin. Cele două echipe se întâlnesc pentru a treia oară în această ediție de campionat, după ce, în precedentele confruntări, cele din prima fază a întrecerii, clujenii aveau să se impună, atât pe propriul lor parchet (91:88), cât și pe parchetul de la Timișoara (86:90).
Acum, în această a doua fază, atât oaspeții, cât și gazdele, sunt echipe care au obținut succese importante în etapele întâi și doi ale acestei faze, prin urmare, confruntarea dintre ele se anunță una deosebit de disputată.
Așadar, după succesul din prima manșă a optimilor de finală ale Cupei României, C.S. S.C.M. Timișoara revine în fața propriilor suporteri. Succesul clar obținut la Sighetu Marmației, în fața echipei locale, 84:57, îi determină pe „leii” din Banat să abordeze acest joc cu U-Banca Transilvania Cluj, cu un moral ridicat, iar manșa a doua a Cupei României va reprezenta o șansă în plus pentru echipa timișoreană să-și etaleze jocul spectaculos în fața propriilor suporteri, miercuri, 6 februarie, de la ora 18, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei C.S.M. Sighetu Marmației.
„Am avut cu toții o evoluție bună la Sighet, cu această echipă ce joacă în grupa a treia. Am fost clar formația mai bună, dar am luat jocul în serios și în final am câștigat la o diferenţă liniștitoare, în special grație defensivei”, a declarat, referindu-se la jocul din Cupa României, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, bc-tm.ro, Miloš Komatina, căpitanul de echipă al bănățenilor în jocul din Maramureș.
Duminică, 3 februarie, de la ora 20, „leii” din Banat joacă cu ocupanta locului doi în clasamentul la zi al grupei de elită a fazei a doua, U-Banca Transilvania Cluj, echipă care a adunat, în cele XVI etape jucate până acum, 28 puncte, cu două mai puțin decât deținătoarea fotoliului de lider, B.C. C.S.U. Sibiu.
„Pentru duminică, trebuie să pregătim bine meciul cu Clujul, care este o pretendentă la titlul national și o grupare foarte bună, alături de Oradea și Sibiu. Avem șanse reale, pentru că am făcut două partide bune cu ei în sezonul regular, și ne vom juca cu toată convingerea aceste şanse”, a declarat baschetbalistul echipei timișorene, Miloš Komatina, referindu-se la jocul cu echipa ardeleană.
Rerferindu-se la rezultatele pozitive ale echipei bănățene, în ultimele ei jocuri, președintele secției de baschet a S.C.M. Timișoara, Ilie Trițoiu, a declarat: „Din data de 14 ianuarie, secția de baschet, cel puţin, este cu salariile la zi. Noi nu mai avem niciun fel de probleme din acest punct de vedere. De atunci au început și rezultatele noastre foarte bune. Suntem cu banii la zi, ceea ce contează mult pentru moral, pentru atmosferă, pentru tot. Vreau să mulțumesc public, Primăriei și în mod special domnului Nicolae Robu, care a înţeles situaţia şi a detensionat-o într-un moment foarte important pentru noi. Pe plan sportiv suntem foarte mulțumiți de evoluţia noastră din ultima perioadă. Începând de la meciul cu Steaua - cu excepția confruntării cu Craiova, care nu a contat foarte mult - suntem pe un trend ascendent și sper ca duminică să confirmăm rezultatele bune. Suntem foarte mulțumiți de băieți, de antrenor, de atmosfera din cadrul grupului. Într-adevăr acum arătăm ca o echipă adevărată. Fac apel la public să vină alături de noi: băieții merită și au mare nevoie de susținerea publicului. Disputa de duminică poate fi un moment important pentru viitorul echipei, dar pentru asta avem nevoie de ajutorul fanilor”.


Simbolic, aruncarea de start a partidei C.S. S.C.M. Timișoara - Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca va fi oferită de unul dintre baschetbaliștii care și-au adus aportul la promovarea echipei de baschet a Timișoarei pe scena primului eșalon al baschetului masculin românesc, în anul 1987, „Ninel” Socol. Meciul va marca, de asemenea, revenirea pe parchetul sălii „Constantin Jude”, a mascotei Timișoarei, leul „Timmy”.
Ion „Ninel” Socol a fost unul dintre jucătorii experimentați ai echipei Timișoarei din 1987, ce avea însă în componență și mulți jucători tineri. La 28 de ani, Socol mai evoluase pentru două formații timișorene Voința și Politehnica, dar și pentru Rapid București și Energia Târgu Jiu. Socol a început baschetul la șase ani, dar a făcut și tenis, la Electrica Timișoara, rămânând și acum un mare iubitor al tuturor sporturilor.
„La Poli am jucat în perioada când am făcut facultatea la Electronică și Telecomunicații, era emulație, se juca mult baschet în oraș”, a mărturisit, potrivit sitelului oficial al echipei, bc-tm.ro, fostul baschetbalist al Timișoarei.
Referitor la momentul promovării, Ion „Ninel” Socol a spus: „Au fost meciuri tari la turneul de promovare de la Arad, dar până la urmă am reușit promovarea. Țin minte că a făcut meciuri foarte bune acolo, Cristian Bota (nota redactorului - actualul antrenor principal al echipei timișorene), care la acea vreme era un tânăr abia venit de la Deva”.


Cornel Seracin