Un meci greu, pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, confruntarea cu C.S. Dinamo București, de pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, dar, la finalul celor 60 de minute ale jocului, handbaliștii timișoreni au obținut o victorie meritată, la limită, 27-26.
În prima repriză, jocul a fost unul deosebit de echilibrat. Cele două combatante s-au succedat la conducerea scorului, dar niciuna din ele nu a reușit să se desprindă mai mult de un gol, maxim două. Dinamoviștii au deschis scorul prin Andras Szasz, 0-1, apoi și-au majorat avantajul prin golul înscris de Nicușor Negru, 0-2. Astfel, după patru minute de joc, bucureștenii aveau un prim avantaj de două lungimi în fața Politehnicii Timișoara.
Prin Antonio Pribanić (1-2) și Marius Sadoveac (2-2), gazdele au reușit să egaleze, după șapte minute. Prin Nicușor Negru și Zulfic Muhamed, dinamoviștii au luat avans, 2-4. Miloš Dragaš și Cristian Fenici au reușit să egaleze, 4-4, iar din minutul 13, Miloš Dragaš a adus pentru prima dată în avantaj, în acest joc, echipa bănățeană, 5-4.
Din acest moment și până aproape de finalul primei reprize, gazdele au continuat să conducă, nu mai mult de un gol diferență, oaspeții reușind să egaleze, iar cu aproximativ un minut înainte de încheierea primelor 30 de minute, au fost din nou în avantaj cu un gol, prin reușita lui Ante Kuduz, 11-12. Cristian Fenici a stabilit rezultatul la pauză, cu nouă secunde înainte de fluierul de final al sirenei, 12-12.


În primele minute ale reprizei a doua, echilibrul a continuat să se mențină, dar, din minutul 42, echipa timișoreană a început să se desprindă, Filip Marjanović a marcat din aruncare de la 7 metri, 18-17, după care Miloš Orbović a adus pentru prima dată, în acest joc, echipa Timișoarei în avantaj de două goluri, 19-17.
Cu un joc sigur în apărare și cu un atac bun, echipa timișoreană și-a mărit avantajul la 3 goluri, prin Filip Marjanović, din nou în urma unei aruncări de la 7 metri, 22-19 și prin Miloš Orbović, 23-20.
Din minutul 53, S.C.M. Politehnica Timișoara conducea cu 24-20, Filip Marjanović reușind să marcheze dintr-o nouă aruncare de la 7 metri.
Pe finalul jocului, echipa bucureșteană părea să revină, apropiindu-se pe tabela de scor, 26-23 și 26-24, goluri Ante Kuduz, 27-25 și 27-26 (cu 10 secunde înainte de finalul meciului), goluri Hugo Descat.
Astfel, la finalul celor 60 de minute ale disputei, echipa bănățeană a rămas cu cele trei puncte puse în joc și a obținut „dubla” în confruntările cu C.S. Dinamo (în tur, la București, Poli Timișoara s-a impus cu 31-29), echipa bucureșteană adunând cea de-a patra înfrângere în această ediție de campionat.


La conferința de presă de la finalul confruntării, antrenorul echipei bănățene, Pero Milošević, a declarat: „Nu am câştigat de mulţi ani aici, cu Dinamo, campioana. E o victorie meritată! Nu a fost uşor. A fost o partidă bună, dură,… am muncit bine. Pe ofensivă am avut multe faze, cu aruncările lui Orbović, încercările lui Dragaš,… . E o victorie foarte importantă pentru noi. Ne-am descurcat bine pe ambele faze, ... .”  În finalul declarației susținute, antrenorul echipei timișorene a ținut să mulțumească publicului spectator prezent în tribunele sălii în număr mare pentru susținerea echipei timișorene pe calea unui succes foarte prețios, antrenorul Milošević exprimându-și dorința ca această susținere a publicului să fie și mai mare, asemeni suporterilor altor echipe din țară, precum Bacău, Baia Mare sau Călărași.


Antrenorul echipei bucureștene, Constantin Ștefan, fost, acum câțiva ani, „principal” la Poli Timișoara, a declarat următoarele la conferința de presă de la finalul jocului: „Vreau să felicit echipa Poli, pentru această victorie! O victorie meritată. Din păcate, noi, astăzi, n-am reușit să ne facem jocul obișnuit și datorită apărării foarte agresive a celor de la Timișoara. Din păcate, am pierdut. Ne propusesem să luăm cele trei puncte pentru că, în clasament, nu stăm foarte bine, dar, încă o dată o spun, Timișoara a meritat victoria. Diferența s-a făcut între cele două apărări. Meciul a mers cap la cap, prima repriză și o bună parte din repriza a doua. Noi nu am mai reușit să avem aceeași densitate în apărare, așa cum au făcut-o cei de la Poli, pe tot parcursul jocului, și astăzi nu am avut cei doi portari, din păcate, într-o formă cu care ne-au obișnuit”.


Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara au marcat în acest joc: Filip Marjanović (8 goluri), Miloš Dragaš (6 goluri), Miloš Orbović (4 goluri), Cristian Fenici (4 goluri), Marius Sadoveac (3 goluri), Antonio Pribanić (un gol), Flavius Cîmpan (un gol). Pentru Dinamo București, cele mai multe goluri au fost marcate de Muhamed Zulfic (7 goluri) și Ante Kuduz (6 goluri).
În urma rezultatului înregistrat, S.C.M. Politehnica Timișoara ocupă locul 6 în clasamentul Ligii Naționale de Handbal Masculin, cu un total de 28 puncte, după XV etape din această ediție a campionatului.
Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara va evolua în deplasare, împotriva echipei C.S. H.C. Buzău, pe parchetul sălii „Romeo Iamandi” din Buzău, duminică, 3 februarie, de la ora 17:30. În tur, la Timișoara, S.C.M. Politehnica s-a impus în fața echipei din Buzău, 24-19, la pauză echipa gazdă având un avantaj de un gol, 9-10. În echipa buzoiană, au evoluat în acel meci, foștii handbaliști din echipa timișoreană, Andrei Grasu (inter stâng) și Claudiu Șimicu (inter stâng). În etapa a XV-a, echipa buzoiană a fost învinsă în deplasare, de A.H.C. Dobrogea Sud, 22-30.


Cornel Seracin