După un început perfect al fazei a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, cu două victorii uriașe împotriva a doi granzi din baschetul românesc, echipa C.S. S.C.M. Timișoara începe parcursul în Cupa României, urmând să evolueze în dublă manșă, în optimile de finală ale competiției. 

Adversara echipei bănățene în această dispută pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, ediția 2018/2019, este C.S.M. Sighetu Marmației, iar primul joc al celor două echipe este programat miercuri, 30 ianuarie, cu începere de la ora 15, în orașul maramureșean.

Echipa maramureșeană ocupă locului al doilea în Grupa „Albastră” (faza a doua a L.N.B.M.), al treilea eșalon al Ligii Naționale și are în lot trei baschetbaliști americani - Allan Thomas, Joshua Turner, Gregory Edwards jr. - iar până acum, în această ediție a Cupei României a trecut două tururi.

În primul tur al Cupei României, sighetenii au trecut de echipa C.S.M. Focșani, după ce au învins în prima manșă, pe propriul parchet, 85:72, iar în manșa a doua, în deplasare, au fost învinși, 82:88. În turul al doilea, echipa din Sighetu Marmației a depășit pe C.S. Cuza Sport Brăila, învingând-o în ambele manșe, acasă, 83:72, deplasare, 100:96. Echipa timișoreană nu a ajucat până în acest moment în ediția 2018/2019 a Cupei României, „leii” din Banat fiind calificați direct în optimile de finală ale întrecerii.  

Despre meciul „leilor”, în prima manșă a optimilor de finală ale Cupei României, de la Sighetu Marmației, antrenorul echipei timișorene, Cristian Bota, a declarat umrătoarele: „Urmează o perioadă cu patru meciuri în 11-12 zile. Mergem la Sighetu Marmației cu dorința de a juca un baschet bun și de a rezolva calificarea încă de la primul meci. Nu vom subestima adversarul și sper că nu vom avea accidentări”.

Singurul baschetbalist din echipa bănățeană, indisponibil pentru acest meci, este conducătorul de joc Octavian Popa Calotă care continuă să aibă probleme medicale și nu a făcut deplasarea în orașul maramureșean, el neevoluând pentru timișoreni nici în jocul de la Oradea din campionat.

Mnașa a doua, returul, a meciului din Cupa României cu C.S.M. Sighetu Marmației, C.S. S.C.M. Timișoara îl are programat miercuri, 6 februarie, de la ora 18,00, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

Cornel Seracin