Echipa de baschet masculin a Timișoarei va juca cea de-a doua etapă a fazei secunde din Liga Națională de Baschet, în deplasare, la Oradea, în fața echipei Campioane, C.S.M. C.S. Universitatea Oradea (locul 3, 25 puncte). Pe parchetul arenei „Antonio Alexe” din municipiul ardelean, „leii” din Banat au jucat primul lor meci oficial în ediția de campionat 2018/2019, iar la finalul celor 40 de minute ale disputei au fost nevoiți să se recunoască învinși, 65:76. A fost un joc ce a contat pentru prima etapă a fazei întâi a campionatului. În retur, la Timișoara, „leii roșii” s-au impus, din nou, 76:99, respectându-și statutul de Campioni.
Acum, cele două echipe se întâlnesc pentru a treia oară în această ediție de campionat, ambele combatante fiind învingătoare în prima etapă a fazei a doua, orădenii, la Craiova, 78:80, iar timișorenii, pe propriul parchet, împotriva lui B.C. C.S. U. Sibiu, 86:79.
O victorie mare pentru echipa antrenată de Cristian Bota și „Pidi” Czmor, în fața liderului campionatului, B.C. C.S. Universitatea Sibiu, în prima etapă din „Top 6”, aduce, cu siguranță, „leilor” din Banat, un moral ridicat pentru jocul de pe parchetul Campioanei.
„În ultimii ani, meciurile noastre cu cei din Oradea fac parte din ciclul - cum să-i spun? - «POD_Ravka», bine condimentate și pline de savoare, reprezentând mereu un deliciu pentru publicul spectator. Și, pentru un gust desăvârsit, «Vegeta», condimentul nr. 1, nu lipsește nici de această dată. Ne așteaptă un meci infernal, cu echipa campioană a României, dar avem un moral excelent după victoria în fața liderului și, fără presiunea rezultatului, vom merge să jucăm cel mai bun baschet pe care îl putem etala în acest moment”, a declarat, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, bc-tm.ro, referindu-se la meciul de la Oradea, președintele secției de baschet a S.C.M.-ului, Ilie Trițoiu.
Jocul din etapa a doua din „Top 6”, dintre C.S.M. C.S. Universitatea Oradea și C.S. S.C.M. Timișoara, programat pe parchetul arenei „Antonio Alexe”, va aduce și un duel între cei mai buni jucători români sub 23 ani, Dragoș Diculescu (Timișoara) și Bogdan Nicolescu (Oradea), ambii convocați la viitoarea acțiune a naționalei de seniori, ce va disputa ultimele două meciuri din precalificările la Euro 2021.
„Va fi un joc dificil la Oradea. C.S.M. este o formație foarte valoroasă, mai ales pe teren propriu. Noi mergem acolo să ne jucăm șansele, să dăm totul pe teren și să ne întoarcem cu un rezultat cât mai bun. Suntem o echipă în formă și încercăm să construim pas cu pas, iar victoria cu Sibiul a fost un prim pas hotărât”, a afirmat, potrivit site-ului oficial ale echipei timișorene, „extrema” „leilor” din Banat, Dragoș Diculescu.
Scorul general al confruntărilor directe între Oradea și Timișoara este de 23-18. Bihorenii au câștigat ultimele patru dueluri și 18 din ultimele 22.
Jocul dintre C.S.M. C.S. Universitatea Oradea și C.S. S.C.M. Timișoara va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, cu începere de la ora 20 și poate fi vizionat, în direct, pe canalul de televiziune DigiSport 3.


Cornel Seracin