Echipa de fotbal, A.S.U. Politehnica Timișoara a reluat pregătirile pentru partea a doua a campionatului și s-a reunit la „Baza 2” a Universității Politehnica, joi, 10 ianuarie. În coordonarea „principalului” Cosmin Petruescu, „Băieții în Ghete” au efectuat readaptarea la efort pe unul din terenurile sintetice, dar și pe gazonul natural din cadrul bazei.
Staff-ul tehnic a avut parte de un lot numeros, șase dintre jucătorii prezenți la reunire provenind de la Centrul de Copii și Juniori ai clubului, grupa 2003, pregătită de antrenorul Iulian Prodana.


Lotul prezent în prima zi de pregătire a fost: Rareș Murariu, Dalin Munteanu, Alexandru Borbely (portari); Călin Jurj, Răzvan Ilan, Ionuț Coadă, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Bogdan Nicolescu, Rareș Bîrlovean, Alexandru Cherecheș, Dragoș Cojocaru (fundași); Marvin Schieb, Adrian Bedea, Alin Ignea, Bogdan Vasile, Florin Lazea, Raul Vidrășan, Cristain Dros, Claudio Kiala, Alexandru Pituc, Alexandru Gașpar, Denis Radu, Mihai Jorza (mijlocași); Gelu Velici, Demetris Cristodulo (atacanți).


În primul joc amical din 2019, A.S.U. Politehnica Timișoara s-a impus clar, 7-0, în fața echipei din Liga a IV-a, Timiș, A.S. F.C. Bazoșu Vechi. Marcatorii celor 7 goluri au fost: Florin Lazea, Dejan Ivanovici (fost la echipa sârbă O.F.K. Vârșeț), Alexandru Pițuc, Ioan Mera, Alin Manea (fost la Sportul Snagov și Chindia Târgoviște), Mihai Ene (fost la echipa F.C. Viitorul Constanța, cu care a jucat o semifinală a Cupei României în anul 2016, la categoria de vârstă sub 19 ani), Gelu Velici. Au fost indisponibili în acest prim test din 2019, Rareș Murariu, Alin Ignea, Dragoș Cojocaru, Marvin Schieb, Cristian Daminuță și Ionuț Coadă.


Momentan, lotul echipei timișorene nu este stabil, de-a lungul perioadei de pregătire urmând să treacă în vizorul staff-ului tehnic mai mulți jucători, iar în funcție de pregătirea lor, antrenorii vor definitiva lotul, astfel încât până la începerea părții a doua a ligii secunde, A.S.U. Politehnica Timișoara să poată lua startul cu o echipă completă.
Luni, 21 ianuarie și marți, 22 ianuarie, Bogdan Vasile, Alin Manea și Mihai Ene, toți trei mijlocași, au semnat pentru A.S.U. Politehnica Timișoara. Bogdan Vasile a fost transferat definitiv, contractul fiind pe un an și jumătate, iar Alin Manea și Mihai Ene au fost împrumutați până în vară. 
Bogdan Vasile este mijlocaș defensiv, s-a născut în anul 1995, la Arad. A făcut junioratul la Viitorul Constanța, de unde, în 2013, a fost împrumutat la Steaua. A mai jucat la F.C. Voluntari, Dunărea Călărași (cu ambele promovând în Liga I), Zimbru Chișinău și, în sezonul de toamnă al acestei ediții, la F.C. Chindia Târgoviște. Are mai multe selecții la naționala de juniori U19, inclusiv în preliminariile Euro 2014 la această categorie de vârstă, când a jucat în toate cele trei partide susținute de România în turul de elită.
Alin Manea este mijlocaș ofensiv, s-a născut în 1997, la Buzău. Pe când era junior, s-a transferat de la Corona Brașov la C.S. Universitatea Craiova, unde a jucat la echipa secundă și apoi la prima echipă (inclusiv 6 meciuri în Liga I). A fost ulterior împrumutat la Sportul Snagov, Dacia Unirea Brăila și F.C. Chindia Târgoviște, pentru care a evoluat în două meciuri în sezonul de toamnă 2018. A fost internațional de juniori U16, U17, U18 și U19, jucând inclusiv în partide oficiale, și are o selecție în naționala de tineret, în 2016.
Mihai Ene este mijlocaș ofensiv, s-a născut în anul 1999. A făcut junioratul la Viitorul Constanța, pentru care a jucat în Liga de Tineret UEFA în două ediții, în 2015 (la doar 16 ani!) și în 2016/17, când dobrogenii au ajuns până în optimi, unde au fost eliminați de Porto. În vara anului trecut a fost campion național U19 cu Viitorul, care a învins-o cu 4-0 în finala Ligii Elitelor pe Dinamo, meci în care a fost titular, la fel ca și Murariu, Vidrăsan și Bănică, alți jucători împrumutați de clubul lui Gică Hagi la A.S.U. Politehnica Timișoara. Ene a fost internațional de juniori U15 și U16. În sezonul de toamnă 2018 a făcut parte din lotul Petrolului, nejucând însă niciun meci oficial.


Începând de luni, 21 ianuarie și până sâmbătă, 2 februarie, „Băieții în Ghete” se află în cantonament, pe plan local. Antrenorul Cosmin Petruescu a stabilit un lot de 20 de jucători care au început acest stagiu, doisprezece dintre ei fiind sub 21 de ani. De menționat e reținerea în lot a portarului Alexandru Borbely, a fundașului Denis Radu și a mijlocașului Alexandru Gașpar, toți trei proveniți de la grupa de juniori născuți în anul 2003 a clubului alb-violet, grupă antrenată de profesorul Iulian Prodana.
Iată lotul care a intrat luni, 21 ianuarie cantonament: Rareș Murariu, Dalin Munteanu, Alexandru Borbely (portari); Călin Jurj, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Ionuț Coadă, Alexandru Cherecheș, Dragoș Cojocaru, Denis Radu (fundași); Alin Ignea, Bogdan Vasile, Raul Vidrăsan, Cristian Dros, Alexandru Gașpar, Mihai Ene, Adrian Bedea, Marvin Schieb (mijlocași); Ionuț Plămadă, Alin Manea (atacanți).
În lotul reținut pentru cantonament se regăsesc șapte nume noi față de cele care au încheiat sezonul de toamnă. E vorba despre Cristian Dros (ex-Zaria Bălți), Bogdan Vasile (ex-Chindia Târgoviște), Mihai Ene (ex-Viitorul Constanța/Petrolul Ploiești), Alin Manea (ex-C.S.U. Craiova), precum și juniorii Alexandru Borbely, Denis Răzvan Radu și Alexandru Gașpar (Centrul de Copii și Juniori Politehnica Timișoara). În lot nu au fost incluși, deocamdată, Gelu Velici și Florin Lazea. Situația jucătorilor va fi clarificată în zilele următoare.
Sâmbătă, 26 ianuarie, A.S.U. Politehnica Timișoara va susține, cu începere de la ora 12:00, la Baza 2 un nou meci de pregătire, în compania echipei A.C.S. Carani Murani (Liga a IV-a, Timiș).


Cornel Seracin
Foto: www.aspolitehnica.upt.ro și Ioana Tudorescu