Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica Timișoara a reluat joi, 3 ianuarie, pregătirile pentru jocurile oficiale din 2019. „Studenții” au încheiat turul Ligii Naționale de Handbal, cu o înfrângere, la București, acolo unde, în etapa cu numărul treisprezece, au întâlnit, pe parchetul sălii „Rapid”, liderul clasamentului, C.S.M. București, cedând greu în fața acestuia, 20-22. Prima etapă a returului, cea de-a XIV-a a campionatului, le-a adus handbaliștilor în alb-violet, o nouă înfrângere, tot în deplasare, de această dată la Turda, pe parchetul sălii „Gheorghe Barițiu”, în fața echipei ardelene A.H.C. Potaissa Turda, 22-25. Odată cu acest joc, „studenții” au pus punct evoluțiilor din anul 2018, în Liga Națională de Handbal.
Astfel, după paisprezece etape disputate în ediția 2018/2019 a campionatului, S.C.M. Politehnica Timișoara se află pe locul 6 în clasamentul de până acum al competiției, cu un total de 25 puncte, înregistrând 7 victorii, 4 egaluri și 3 înfrângeri și o diferență de golaveraj pozitivă, 22 (371 goluri marcate și 349 goluri primite).
Ultima evoluție a echipei timișorene, în anul 2018, a fost în Cupa României, acolo unde, în sferturile de finală ale întrecerii, team-ul antrenat de Pero Milošević (principal) și Attila Horvath (secund) a obținut o victorie dramatică, în urma aruncărilor de la 7 metri, pe parchetul sălii „Lascăr Pană” din Baia Mare, în fața echipei locale C.S. Minaur. După 60 de minute de joc, scorul a fost egal, 24-24. După 7 metri, cu scorul final favorabil, 28-26, S.C.M. Politehnica Timișoara a reușit calificarea în „Final Four”-ul ediției 2018/2019 a Cupei României, alături de alte trei echipe, C.S.A. Steaua București, C.S. Dinamo București și C.S.M. Focșani.
Joi, 3 ianuarie, „studenții” handbaliști au revenit pe parchet și au efectuat primul lor antrenament din anul 2019. Momentan, antrenamentele echipei se vor axa pe partea fizică, team-ul bănățean având stabilite jocurile de pregătire (amicale), până la startul primului joc oficial din 2019.
Astfel, săptămâna viitoare, în 11 și 12 ianuarie, S.C.M. Politehnica Timișoara va susține un „amical” în care parteneră de pregătire îi va fi divizonara secundă C.S.M. Oradea (locul 2 în clasamentul seriei D, Divizia „A”). În 17 și 18 ianuarie, „studenții” vor juca la Reșița, partenerele de pregătire urmând să-i fie, divizionara secundă C.S.M. Școlar Reșița (locul 1 în clasamentul seriei C, Divizia „A”) și prim-divizionara C.S.M. Făgăraș (locul 11 în clasamentul Ligii Naționale de Handbal). În 24 ianuarie, echipa bănățeană va efectua deplasarea în localitatea sârbă Kikinda, urmând să susțină joc/jocuri de pregătire.
De la reunirea echipei bănățene, ce a avut loc joi, 3 ianuarie, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, au lipsit interii Marius Sadoveac şi Miloš Orbović, convocaţi la reprezentativele României (între 4 și 10 ianuarie, Marius Sadoveac se va pregăti cu lotul României, la București, pentru preliminariile „europeanului” din 2020 ce va avea loc în Austria, Suedia și Norvegia, iar din 10, până în 14 ianuarie, va pleca cu „naționala” în Slovacia, pentru un turneu amical, internațional), respectiv Serbiei (Miloš Orbović va participa cu naționala de handbal masculin a Serbiei la turneul final al Campionatului Mondial de Handbal ce se va desfășura în perioada 10-27 ianuarie 2019, în Germania și Danemarca). A fost prezent la reunirea echipei timișorene, portarul Miroslav Kocić, a cărui viză a fost rezolvată. Separat, s-a pregătit, şi o va face la fel şi în perioada următoare, pivotul Gheorghe Irimescu, operat la menisc şi aflat în recuperare.
S.C.M. Politehnica Timișoara va susține primul ei joc oficial din 2019, în 31 ianuarie, pe propriul parchet, împotriva echipei campioane, C.S. Dinamo, cu începere de la ora 17:30. Meciul va conta pentru etapa a XV-a a Ligii Naționale de Handbal Masculin (a doua a returului).
„Final Four”-ul Cupei României se va disputa la Focșani, pe parchetul Sălii Polivalente, în zilele de 9 și 10 martie 2019. În semifinale, S.C.M. Politehnica Timișoara va juca împotriva gazdelor turneului, C.S.M. Focșani, în 9 martie 2019.
S.C.M. Politehnica Timișoara a jucat finala ediției trecute a Cupei României la handbal și a fost învinsă, 21-23, de echipa pe parchetul căreia a avut loc turneul, A.H.C. Dobrogea Sud Constanța.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica