Echipa de baschet masculin, C.S. S.C.M. Timișoara a încheiat ultimul joc susținut pe propriul parchet în anul 2018, dar și în această primă fază a campionatului. Jocul a contat pentru etapa a XI-a a grupei valorice A, din Liga Națională de Baschet Masculin și a fost jucat împotriva echipei B.C. C.S. Universitatea Sibiu. La capătul celor 40 de minute ale confruntării, scorul general a fost în favoarea echipei vizitatoare, 87:99, „leii” din Banat cedând acest joc la capătul unei evoluții bune în fața formației de pe Cibin, care a început partida de pe locul 3 în clasamentul grupei valorice A.
După ce au fost la un pas de surpriză, în etapa a IX-a, în fief-ul echipei deținătoare a Cupei României, U-Banca Transilvania Cluj, pierzând la limită, în ultimele clipe ale jocului, 88:91 și, după ce în etapa trecută au obținut un rezultat prețios pe propriul parchet, învingând echipa  B.C.M. Universitatea Argeș Pitești, 99:83, iată, acum, în etapa a XI-a, „leii” din Banat au înregistrat o nouă înfrângere, cea de-a opta de la începerea întrecerii interne.
De remarcat că, după înfrângerea suferită de „leii” din Banat pe propriul parchet, în fața echipei campioane a Românie, C.S.M. C.S. Universitatea Oradea, 76:99, antrenor principal al echipei timișorene a devenit Cristian Bota, C.S. S.C.M. Timișoara și fostul „principal”, sosit în vara acestui an la echipa bănățeană, Miodrag Perišić, ajungând la un acord privind încetarea colaborării. La Cluj Napoca, Cristian Bota a debutat pe banca tehnică a echipei timișorene din postura de antrenor principal, iar în etapa următoare, pe propriul parchet, a înregistrat primul succes ca „principal” al „leilor” din Banat.
În jocul etapei cu numărul unsprezece, dintre C.S. S.C.M. Timișoara și B.C. C.S. Universitatea Sibiu, de pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, simbolic, aruncarea de start a meciului a fost oferită de consilierul local independent, fostul viceprimar al municipiului Timișoara, Adrian Orza, apropiat al sportului timișorean.


Încă din începutul meciului, echipa ardeleană s-a instalat la conducerea scorului, înscriind primele două puncte prin Monyea Pratt, dar, nu a trecut un minut de la deschiderea scorului și Sherwood Brown a readus egalitatea, 2-2. Echipa ardeleană avea să se distanțeze la scor, ajungând, după un minut, să conducă 2-6 „leii” din Banat revenind la un punct în spatele echipei vizitatoare, prin reușitele lui Sherwood Brown, o „liberă” și un coș de două puncte.
Pe toată durata sfertului întâi, echipa bănățeană a fost condusă pe tabela de scor, la diferențe mici, iar egalitatea avea să se producă, din nou, cu mai bine de 20 secunde înainte de finalul primei perioade, când Nikola Pesaković a reușit „trița” și a egalat situația la scor, 23-23. Oaspeții au mai punctat odată, iar la finalul primului sfert conduceau cu 23:25.


Sfertul al doilea a fost unul mult mai echilibrat. Oaspeții au condus în acest „sfert”, la diferențe minime, iar gazdele au revenit de câteva ori, reușind să egaleze scorul general, 27:27, 30:30, 36:36, ba chiar să preia conducerea, 33:30, printr-o „trița” reușită de Marko Stojadinović. La finalul sfertului doi, oaspeții au învins din nou, de această la o diferență mai mare, 21-25. Astfel că, la pauză, scorul general era favorabil echipei de pe Cibin, 44:50.


În sfertul trei, echipa sibiană a reușit să se impună, din nou, adjudecându-și și această perioadă, de această dată la limită, 24-25. La scorul general, oaspeții s-au aflat mai mereu la conducere, în acest sfert trei, gazdele nereușind să egaleze, doar să reducă diferența la un punct, prin minutul șapte al sfertului trei.


Rezultatul sfertului patru a fost unul mult mai clar în favoarea oaspeților, 19-24, de-a lungul acestui ultim „sfert”, gazdele doar menținându-se la un punct, două în spatele echipei din Sibiu, fără a mai reuși să egaleze vreodată scorul general. Astfel, la finalul celor 40 de minute ale confruntării, echipa vizitatoare a reușit să obțină cele două puncte ale învingătoarei, în timp ce gazdele s-au mulțumit doar cu punctul formației învinse.


Pentru C.S. S.C.M. Timișoara, cele mai multe puncte în acest joc au fost marcate de Vladan Vukosavljević (18 puncte), ceilalți marcatori ai „leilor” din Banat, de-a lungul acestui joc, mai fiind, Sherwood Brown (17 puncte), Brandon Randolph (17 puncte), Marko Stojadinović (14 puncte), Octavian Popa Calotă (9 puncte), Nikola Pesaković (6 puncte), Dragoș Diculescu (două puncte), Cătălin Baciu (două puncte) și Miloš Komatina (două puncte). Pentru oaspeți, cele mai multe puncte au fost marcate de Monyea Pratt (26 puncte).


Echipa timișoreană a fost mai eficientă la aruncările de două puncte, înregistrând un procentaj de 59%, față de doar 44% al echipei ardelene. Echipa ardeleană s-a impus, însă, la aruncările de trei puncte și a reușit un procentaj de 41% din aruncările pentru „trița”, față de doar 39%, procentajul timișorenilor. La aruncările libere, „leii” din Banat au stat mult mai bine, având un procentaj de 80%, față de doar 68%, procentajul sibienilor la aruncările libere. Recuperările au adus avantaj oaspeților, echipa sibiană înregistrând un total de 51 recuperări (24 ofensive și 27 defensive), față de doar 30, ale echipei gazdă (4 ofensive și 26 defensive). La pasele decisive, „leii” din Banat au avut 20, față de 19 ale oaspeților.


Astfel, C.S. S.C.M. Timișoara a încheiat evoluțiile de pe propriul parchet în acest an, în această primă fază a campionatului „leii” din Banat urmând să mai susțină trei meciuri, toate în deplasare. Primul joc și ultimul din anul 2018 va fi la București, împotriva echipei Steaua, sâmbătă, 29 decembrie, cu începere de la ora 19:45. Meciul poate fi vizionat, în direct, la DigiSport.  


În urma jocului de pe propriul parchet, împotriva echipei B.C. C.S. Universitatea Sibiu, „leii” din Banat au acumulat un total de 14 puncte și se află pe locul 6 în clasamentul grupei valorice A, ocupând un loc mai sus decât adversara sa din viitoarea etapă, Steaua București (locul 7), la egalitate de puncte.
De remarcat că, înainte de startul jocului cu echipa ardeleană, spectatorii timișoreni, prezenți în tribunele sălii „Constantin Jude”, au oferit daruri copiilor nevoiași și au pus pe parchet, jucării. În paza meciului, pentru a intra în atmosfera de sărbătoare a Crăciunului, au fost cântate colinde.

Cornel Seracin