Echipa de volei feminin U.V.T. A.C.S. Agroland Timișoara va evolua în ultima etapă a turului fazei întâi a primului eșalon de volei feminin al României, Divizia A1, la Galați, împotriva echipei C.S.U. Belor Galați, team ce ocupă ultimul loc în clasamentul întrecerii (locul 9, 0 puncte). 

U.V.T. A.C.S. Agroland Timișoara ia startul ultimului ei joc din 2018, de pe locul 7 al clasamentului, cu un total de 7 puncte, în rândul timișorencelor neputând să fie aliniată, pentru această dispută, „extrema” Katarina Jovanović, voleibalista fiind plecată în Serbia pentru o problemă de familie și pentru a-și rezolva situația cu viza de ședere în România.

Referindu-se la această confruntare, antrenorul formației timișorene, prof. Bogdan Paul, a declarat următoarele: „Este ultimul meci al turului și sper să terminăm perioada nefastă care a bântuit rezultatele sportive ale echipei noastre. Vrem să obținem un rezultat pozitiv care să ne aducă o poziție normală în clasament și liniștea de care avem nevoie în acest moment. C.S.U. Galați, din ce am văzut, este o formație care poate să ridice probleme când joacă pe teren propriu. Așa cum experiența ne-a arătat, un meci care poate să pară ușor, se transformă într-unul foarte dificil, dacă nu îl tratezi serios. Tratăm foarte serios această deplasare și ne dorim să ne întoarcem la Timișoara cu toate punctele. Katarina Jovanović este o absență care se simte în lotul nostru, dar eu cred că celelalte extreme se pot achita de sarcini eficient”.

Echipa de volei feminin, U.V.T. A.C.S. Agroland Timișoara nu a mai cunoscut gustul unei victorii din etapa a V-a a campionatului, atunci când, în deplasare, la formația care a obținut, la finalul trecutei ediții de campionat, medaliile de bronz, C.S. Știința Bacău, s-a impus cu 3-1. Ultimele trei etape susținute în campionat, Agroland Timișoara a fost învinsă, pe teren propriu de echipa C.S.M. Lugoj, 2-3, în deplasare, la București, 1-3, de echipa C.S. Dinamo și, în etapa trecută, pe propriul parchet, în fața echipei C.S.M. București, 0-3. 

„Extrema” formației bănățene, Diana Cărbuneanu, a declarat următoarele despre acest ultim meci al turului pe care team-ul timișorean îl va disputa la Galați: „După meciul cu C.S.M. Lugoj s-a produs o ruptură în echipa noastră. Nu pot să spun exact ce s-a întâmplat. Pur și simplu a fost o scădere de formă, mă refer la toate jucătoarele. La antrenamente încercăm să ne regăsim, să creștem nivelul și să revenim la o formă competițională ridicată. Am avut un program încărcat, dar nu cred că acesta este o cauză. Sunt mai mulți factori, dar până la urmă facem sport de performanță și trebuie să trecem peste. Ne dorim o victorie de trei puncte, chiar să nu pierdem niciun set. Încercăm să ne mobilizăm la antrenamente, sperăm să facem un joc frumos și să avem sărbători cât de cât frumoase. Vrem să revenim în sală cu un moral bun și cu forțe proaspete”.

Meciul dintre C.S.U. Belor Galați și U.V.T. A.C.S. Agroland Timișoara se va disputa sâmbătă, 15 decembrie, cu începere de la ora 12 și va conta pentru etapa cu numărul nouă, ultima din tur, din Divizia A1- feminin. 

Cornel Seracin