Ultima evoluție a Ripensiei Timișoara într-un meci oficial din anul 2018 a avut loc la Timișoara, pe gazonul arenei din cartierul Ciarda Roșie, în cadrul celei de-a XXI-a etape a eșalonului secund de fotbal, ediția 2018/2019. Adversara echipei timișorene în acest joc a fost C.S. Luceafărul Oradea, un team care începea evoluția de pe gazonul timișorean din postura unei echipe mai bine clasate, pe locul 13, cu 23 puncte.
Un punct diferență între cele două echipe, Ripensia Timișoara fiind situată un loc mai jos, locul 14, un total de 22 puncte, după douăzeci de etape desfășurate până la această confruntare cu Luceafărul Oradea. Ambele echipe, așadar, au început jocul din zona numită a „nisipurilor mișcătoare”, fiind situate foarte aproape de zona retrogradării.
Deși vremea a fost una potrivnică fotbalului, ploaia care a căzut înainte de meci, dar și în timpul meciului (cu unele întreruperi), a adus un gazon noroios, dificil pentru două echipe care știu să construiască în joc. Totuși, organizatorii acestui meci au făcut tot posibilul să îngrijească terenul, presărând pe acesta, prin locurile mai noroioase, nisip, echipele reușind să depășească starea gazonului și să desfășoare pentru cei aproximativ 300 de spectatori prezenți în tribune, la meci, un fotbal agreabil, chiar spectaculos.
Așadar, cele două echipe, în mare nevoie de puncte, nu au cruțat nicio picătură de energie în jocul lor pentru a obține cele trei puncte puse în joc.


În prima repriză, primele minute au aparținut echipei vizitatoare, posesia fiind mai mult de partea acesteia, oaspeții rosind o bună oportunitate de a deschide scorul. Treptat, gazdele au început să pună stăpânire pe joc și dând dovadă de multă siguranță în evoluție, au reușit să își asigure un avantaj minim pe tabela de marcaj, la finalul primelor 45 de minute ale confruntării.
Deși oaspeții au avut mai mult mingea în primele 15 minute, ocaziile lor de gol nu au fost clare pe spațiul porții adverse, „luceferii” pierzându-și elanul ofensiv pe măsură ce se apropiau de buturile gazdelor.
În minutul 12, putem consemna prima fază clară de gol, aceasta aprținând echipei timișorene. Gabriel Preoteasa l-a faultat pe Adrian Zaluski în jumătatea de teren a echipei bihorene, iar arbitrul a acordat lovitură liberă pentru Ripensia Timișoara. Lovitura liberă a fost executată de Călin Toma, de pe partea stângă a terenului, aproape de linia de margine, aproximativ 35 metri de poarta apărată de Bogdan Moga. Mingea a fost trimisă în careul de 16 metri advers, pe dreapta, iar de acolo mingea a ajuns în stânga careului, la Andrei Dumiter, care a înscris, dar arbitrul a semnalizat, corect, poziție neregulamentară, off-side. Decizie corectă a arbitrului.
Echipa vizitatoare a răspuns acestei faze, în minutul 15, atunci când, mijlocașul Gabriel Preoteasa  a executat o lovitură liberă de pe partea stângă a terenului, chiar din jumătatea adversă, aproximativ 22 metri de poartă. A trimis mingea peste zidul gazdelor, pe sus, dar portarul echipei bănățene, George Păduraru a reținut balonul cu multă siguranță.
În minutul 16, oaspeții irosesc cea mai mare ocazie de gol de până atunci. Toată faza a început din preajma careului de 16 metri al echipei orădene. Mingea a ajuns în terenul advers, în zonă centrală, la Alexandru Dulca, care, cu capul a pasat lui Ioan Ludușan, atacantul oaspeților pasând mai departe la George Paraschiv, pe partea stângă, care, cu mingea la picior, a ajuns în careul echipei gazdă și din interiorul careului, partea stângă, a expediat mingea peste bara transversală a porții echipei timișorene.
În minutul 18, Călin Toma, aflat pe partea stângă a jumătății de teren adverse, centrează în careul de 16 metri al oaspeților, mingea a ajuns la Alexandru Bădăuță, aflat în zonă centrală, care a reluat pe spațiul porții lui Moga, dar portarul bihorenilor a reținut.
În minutul 22, oaspeții încep construcția unei noi faze, chiar din preajma propriului careu. Mingea ajunge pe stânga, în jumătatea adversă de teren, iar de acolo este trimisă pe partea dreaptă a jumătății adverse, fiind deschis atacantul Vlad Prejmerean, care ajunge cu mingea la picior aproape de linia de out de poartă, din această poziție centrând în careul advers, iar de aici Ioan Ludușan a reluat cu o lovitură de cap spre poarta gazdelor, mingea fiind trimisă în corner de unul din fotbaliștii timișoreni.
În minutul 25, Ripensia Timișoara a deschis scorul. După o aruncare de la margine, din jumătatea de teren a „luceferilor”, Alex Băican a acordat lovitură de colț. Corner-ul a fost executat de Călin Toma, în careul de 16 metri advers, la Bogdan Străuț, care a reușit cu o lovitură de cap, să trimită balonul în bara din stânga portarului Moga. Mingea a revenit în teren, iar Alexandru Bădăuță, bine plasat în fața lui Daniel Oros, a reluat mingea, din careul mic, cu dreptul, în plasa porții echipei orădene, 1-0.
După deschiderea scorului, echipa mai activă a fost Ripensia Timișoara, până la finalul primei părți, gazdele având cele mai clare situații de gol, oaspeții nemaicontând în ofensivă. În minutul 33, după o centrare în careu, de pe partea stângă, din jumătatea adversă de teren, a lui Călin Toma, la Andrei Dumiter, atacantul timișorean lovește defectuos balonul, astfel că acesta iese în out de poartă. 
În minutul 34, George Monea, aflat pe partea dreaptă, în jumătatea de teren a echipei orădene, la aproximativ 17 metri de buturile adverse, expediază un balon pe jos, dar portarul Bogdan Moga este pe fază și prinde mingea.
În minutul 40, Ripensia Timișoara ratează cea mai mare ocazie a ei din această primă repriză. După o încercare eșuată de construcție a oaspeților, mingea a fost recepționată de timișoreni, care, din propria jumătate de teren declașează o acțiune ofensivă. Acțiunea s-a desfășurat pe partea dreaptă a terenului. Adrian Popa și Alexandru Bădăuță au făcut două schimburi de pase, Adrian Popa a pasat bine lui Andrei Dumiter, aflat la marginea careului de 16 metri advers. Fiind marcat de Vlad Prejmerean, încearcă să scape de marcaj, intră cu balonul la picior în partea stângă a careului și de la aproximativ 10 metri de poarta oaspeților a expediat mingea pe lângă stâlpul din stânga portarului Moga, în out de poartă. Astfel, cum până la finalul reprizei nu s-a mai întâmplat nimic de consemnat, după 45 de minute, cele două echipe au intrat la vestiare, tabela de marcaj având înscris avantajul de un gol al gazdelor.


La începutul reprizei a doua, după nici un minut de joc, oaspeții au încercat poarta gazdelor cu un șut de la distanță. După o pasă venită de la Kévin Moihedja, Sergiu Pop, de pe partea stângă, în jumătatea adversă de teren, aproximativ 20 metri de buturile gazdelor, șutează pe spațiul porții lui Geroge Păduraru, dar mingea a fost reținută de apărătorul porții Ripensiei.
În minutul 54, Alexandru Bădăuță, aflat la aproximativ 20-25 metri de poarta adversă, zonă centrală, șutează, dar șutul său este unul defectuos, atacantul Ripensiei alunecând pe gazon.
În minutul 57, aflat pe partea stângă a jumătății adverse de teren, Ionuț Ludușan a trimis cu piciorul stâng, pe jos, mingea pe colțul scurt al porții lui Păduraru, dar portarul echipei Ripensia nu poate fi păcălit și respinge mingea în corner.
În minutul 62, Ripensia Timișoara începe o acțiune ofensivă din jumătatea proprie de teren. George Monea preia mingea în zona de centru, îi pasează lui Alexandru Bădăuță, aflat lângă el, iar atacantul timișorean pornește într-un sprint cu balonul la picior, spre buturile adverse, iar când ajunge la aproximativ 18 metri de poartă, șutează spre vinclu, dar portarul Moga, aflat pe traiectoria balonului, respinge în corner, având un bun reflex.
În minutul 68, Andrei Dumiter reușește să se așeze cu balonul la picior în poziție centrală și de la aproximativ 25 metri de poarta oaspeților expediază balonul. Portarul a respins mingea în Guye Mansour (aflat în careul de 16 metri al echipei orădene), iar din atacantul timișorean, mingea a ieșit în out de poartă.
În minutul 76, Adrian Popa, aflat la marginea careului de 16 metri advers, ușor dreapta, șutează pe spațiul porții adverse, dar pe traiectoria balonului se afla Paul Chiorean care deviază mingea în corner. Din corner, mingea este trimisă la poarta lui Moga, dar portarul orădean respinge până la Alexandru Bădăuță, care aflat la aproximativ 12, 13 metri de buturile adverse, zonă centrală, șutează mingea, dar pe traiectoria acesteia a intervenit Alex Băican și a deviat în corner. O nouă lovitură de colț pentru Ripensia.
În urma acestei noi lovituri de colț, atacul echipei Ripensia, la poarta oaspeților, se prelungește, iar echipa timișoreană și-a mărit avantajul. Călin Toma a executat lovitura de colț, la prima bară, de unde Cătălin Țîră, cu capul, a respins până la Călin Toma, care din apropierea liniei de tușă a trimis în zonă centrală a careului orădean lui Claudiu Apro care, cu capul, a trimis lui Mansour, dar mingea a fost recepționată de Gabriel Preoteasa care a respins cu capul, mingea revenind lui Apro, fundașul gazdelor reușind să-i paseze lui Gueye Mansour, dar atacantul Ripensiei nu a păstreazä mingea în posesie, aceasta ajungând la Kévin Moihedja, fundașul oaspeților încercând să trimită în out de poartă, dar mingea a ajuns la Mihai Hecsko, aflat în careul oaspeților, lateral stânga, la aproximativ 7, 8 metri de poartă. Fundașul central al Ripensiei a reușit să înscrie cu un șut cu piciorul stâng, la colțul lung al portarului Bogdan Moga. Din minutul 77, Ripensia Timișoara conducea cu 2-0, Luceafărul Oradea.
În minutul 79, Gueye Mansour ratează ocazia de a majora scorul. După o lovitură liberă executată de Călin Toma de la aproximativ 25-30 de metri de poarta oaspeților, lateral dreapta, mingea a fost centrată la marginea careului de 6 metri al oaspeților, iar de acolo, Mansour, cu o lovitură de cap, a trimis pe lângă stâlpul din stânga portarului Bogdan Moga.
În ultimele minute ale disputei, oaspeții au încercat să marcheze, inițiind câteva acțiuni ofensive la poarta lui George Păduraru, dar au fost departe de a introduce balonul în poartă, cele câteva centrări de pe flancul drept al jumătății de teren timișorene, fiind reținute cu siguranță de goalkeeper-ul timișorean.
Ultima fază a meciul a aparținut Ripensiei Timișoara. În minutul 90+3, după o lovitură de colț a oaspeților, gazdele au recuperat balonul și au pornit pe contraatac. De pe partea dreaptă, din propria jumătate de teren, Călin Toma a recuperat mingea, a plecat cu ea la picior spre jumătatea adversă de teren, a intrat în jumătatea de teren a echipei bihorene și a pasat, pe stânga, lui Andrei Dumiter, bine demarcat. Atacantul echipei timișorene a intrat în careul de 16 metri advers și a trimis mingea milimetric pe lângă stâlpul din dreapta portarului oaspeților. Odată cu această fază, arbitrul a pus punct jocului.


Jocul a început cu următorii fotbaliști în teren:
A.F.C. Ripensia Timișoara: George Păduraru - Adrian Popa, Bogdan Străuț, Mihai Hecsko, Călin Toma (cpt.), Alin Burdeț, Marian Anghelina (Gueye Mansour, minutul 59), George Monea, Andrei Dumiter, Adrian Zaluski (Claudiu Apro, minutul 76), Alexandru Bădăuță (Alexandru Popovici, minutul 80). Antrenori, Alexandru Pelici (principal), Iulian Muntean (secund), Gheorghe Stoianov secund).
C.S. Luceafărul Oradea: Bogdan Moga - Daniel Oros (cpt.), Gabriel Preoteasa (Constantin Roșu, minutul 67), Alexandru Dulca (Sergiu Pop, minutul 46), Paul Chiorean, Ioan Ludușan, George Paraschiv (Cătălin Țâră, minutul 53), Paul Mitrică, Vlad Prejmerean, Kevin Moihedja, Alex Băican. Antrenor, Cristian Lupuț.
Au arbitrat jocul, Dorin Voina (centru), Bogdan Dragoș (asistent), Constantin Cantemir (asistent). Au văzut cartonașe galbene, de la Ripensia Timișoara, Marian Anghelina, Andrei Dumiter, Adrian Zaluski, George Monea, Alin Burdeț, iar de la Luceafărul Oradea, Gabriel Preoteasa.


La finalul jocului, antrenorul echipei bihorene, Cristian Lupuț, a declarat: „A fost un joc frumos, de angajament, cu două echipe bune, spun eu. Diferența au făcut-o două faze fixe. A fost un moment psihologic în prima repriză, când am ratat noi, prin Paraschiv. Dacă reușeam să înscriem noi primii, eu zic că alta era soarta jocului. Dar, ăsta-i fotbalul! Noi, foarte mulți jucători tineri, lipsiți de experiență, dar mergem înainte, luptăm la fiecare joc, fiecare etapă. N-am ce să le reproșez. Am spus, atitudine, joc bunicel, bun, dar lipsa de concentrare la faze fixe. Și pe parcursul turului am suferit enorm la faze fixe. Dar, asta-i tinerețea! Sperăm ca acuma să vină și la noi Moș Crăciun cu vreo 4, 5 jucători, și eu sper, încă, că situația se va pune pe drumul cel bun. Ca obiectiv pentru Luceafărul în această ediție de campionat, am salvarea de la retrogradare și promovarea cât mai multor jucători tineri. (...). Acesta e obiectivul nostru, cât mai mulți tineri”.
Antrenorul principal al echipei timișorene, Alexandru Pelici, a declarat următoarele la finalul disputei dintre cele două echipe: „Am făcut un joc bun și astăzi, chiar dacă ... în prima parte a fost un joc echilibrat. Până când a căzut primul gol și Luceafărul a avut o ocazie mare din care puteau să înscrie și, probabil că, daca-ar fi înscris, putea să fie mult mai greu pentru noi. A fost un teren de luptă, un teren în care, pe de o parte dezavantajează echipa care construiește. Aicea nu pot să spun că Luceafărul a venit să joace distructiv (îi felicit pentru acest lucru!), a ieșit la joc, a pasat. Probabil că posesia, undeva acolo, la jumate, poate cu o ușoară posesie superioară pentru ei, dar, în special după ce-am marcat al doilea gol, cred c-am avut ocazii mari de gol, și scorul ar fi putut să fie mult mai mare, dar nu cred că ar fi fost prea meritat. Meritat, acest rezultat! Îmi felicit băieții! E foarte bine că atitudinea băieților e pozitivă, una bună. Au înțeles, așa cum am spus când am venit aici, eu nu sunt un salvator, salvatorii sunt ei și au arătat asta încet, încet. Îi felicit pentru tot ce-au făcut în etapele acestea. Era important pentru noi să câștigăm cu echipele care se află în imediata noastră apropiere, în ceea ce privește clasamentul. Am început meciul de astăzi fără marcatorii ultimelor etape, Mansour și Popovici, pentru următorul raționament: am încercat să jucăm, speram să reușim să dăm gol și atunci existau spații pentru plecările lui Popovici. Asta s-a și întâmplat în a doua repriză, și mai ales după marcarea celui de-al doilea gol. Au apărut spații foarte, foarte mari de care am fi putut să profităm. Popovici și Dumiter puteau să profite de aceste spații mari. Știam că nu ne avantajează dacă jucăm combinativ, pentru că este un jucător de culoar, de spațiu. În ceea ce-l privește pe «Mansi», l-am urmărit foarte bine, cu atenție. El a jucat trei meciuri titular, cel puțin de când am venit eu, a avut trei meciuri el, trei meciuri Bădăuță ca și titular. Era normal să aibă șanse egale. Mă bucură faptul că Bădăuță a înscris. Îl felicit! E al doilea gol și mă bucură, de altfel, aportul tuturor. Vom discuta și în ceea ce privește viitorul imediat al acestei echipe, ceea ce se dorește și vom vedea. Nu pot să vă spun de acum că vor pleca sau nu vor pleca jucători, dacă vor veni sau nu vor veni jucători. (...).
Vreau să urez, «Sărbători fericite!» tuturor susținătorilor noștri. Mulțumim oamenilor care vin, sperăm noi, din ce în ce mai mulți, să fie suporteri ai Ripensiei. Îi așteptăm la stadion!”


Așadar, după victoria obținută în fața echipei Farul Constanța, 1-0 (etapa a XIX-a) a echipei Dacia Unirea Brăila, 2-0 (etapa XX), Ripensia Timișoara a încheiat anul 2018 cu un nou succes, 2-0 în fața echipei Luceafărul Oradea, iar după douăzeci și una de etape se află pe locul 12 în clasamentul eșalonului secund, cu un total de 25 puncte. Cinci este numărul victoriilor obținute de Ripensia Timișoara în această ediție a ligii a doua (de-a lungul etapelor disputate până acum), șapte egaluri și opt înfrâgeri, iar în clasamentul adevărului, echipa bănățeană are minus 8.
Întrecerea eșalonului secund de fotbal se va relua în a doua parte a lunii februarie, iar dacă condițiile meteo nu permit asta, probabil că undeva la începutul lunii martie, Ripensia Timișoara urmând să evolueze în primul ei meci oficial din 2019, în cea de-a XXII-a etapă, tot la Timișoara, dar într-un joc considerat în deplasare, împotriva echipei care va ierna pe ultimul loc al clasamentului, concitadina A.C.S. Poli Timișoara (10 puncte).


Cornel Seracin