Echipa de volei feminin, A.C.S. Agroland Timișoara a încheiat prima ei participare într-o cupă europeană, fiind eliminată, după două manșe, cu scorul general de 1-6, de formația maghiară Vasas Óbuda Budapesta, maghiarele obținând calificarea în următoarea fază a întrecerii europene intercluburi.

Având în vedere ultimele rezultate, se pare că echipa bănățeană nu traversează cea mai bună perioadă, după înfrângerea, surprizătoare, în fața formației din Lugoj, C.S.M., urmând noi eșecuri, mai întâi la Budapesta, în prima manșă a Challenge Cup, 1-3, în fața echipei Vasas Budapesta, apoi în campionat, la București, împotriva dinamovistelor, 1-3.

Meciul din manșa a doua, retur, jucat pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei maghiare, ar fi putut fi unul în care voleibalistele bănățene să reînnoade o serie de rezultate pozitive, din păcate, nu a fost deloc așa. 

În primul set al jocului cu Vasas Óbuda Budapesta, voleibalistele timișorene au avut un început bun, cele două echipe mergând cap la cap, cu un scor strâns, dar după 6-6, vizitatoarele au preluat controlul pe tabela de marcaj și au obținut o izbândă care le-a dat forța să-și asigura calificarea, după rezultatul pozitiv obținut și la Budapesta. Echipa ungară a avut parte de un mic grup de suporteri care au încurajat-o pe durata jocului. 

Primul serviciu a aparținut echipei maghiare, prin Ana Tiemi, iar după un blocaj al voleibalistei Melani Ambrosio, primul joc a revenit vizitatoarelor, 0-1. Primul punct al gazdelor a fost adus de căpitanul echipei, Daniela Lupescu, serviciul aparținând tot echipei maghiare, 1-1. 

Primul serviciu din meci pentru echipa gazdă a fost acordat voleibalistei Maëva Orlé, dar după disputarea mingilor, Mária Kostelanská lovește decisiv și, din blocajul timișorencelor mingea a ieșit în afara terenului, 1-2. După serviciul vizitatoarelor, gazdele au egalat, prin căpitanul Daniela Lupescu, 2-2. 

A servit Daniela Lupescu, iar după o lungă dispută, vizitatoarele au trimis mingea în fileu, prin Mária Kostelanská, iar echipa timișoreană a preuat conducerea pentru prima dată în acest meci, 3-2. A serevit Daniela Lupescu, iar după o dispută lungă, Lupescu lovește decisiv mingea, iar Melani Ambrosio și Anna Durst, venite la fileu, nu reușesc blocajul, scorul fiind mărit în favoarea Timișoarei, 4-2. Kata Török a adus punct pentru vizitatoare, 4-3, iar după serviciul lui Melani Ambrosio, Roxana Iancu a readus diferența de două puncte, 5-3. Kata Török a obținut punct pentru vizitatoare, cu tot efortul căpitanului Daniela Lupescu, 5-4, iar după serviciul voleibalistei Lilla Villám, ca urmare a unei erori defensive a gazdelor, vizitatoarele au egalat, 5-5. „Extrema” Katarina Jovanović a redaus Timișoara în avantaj, 6-5, dar, ca urmare a serviciului Barborei Koseková mingea ajunge în fileu, iar scorul a devenit egal, 6-6.

Din acest moment echipa vizitatoare a condus în permanență pe tabela de marcaj, până la finalul setului, timișorencele nemaireușind să egaleze. 

Pe serviciul oaspetelor, prin Kata Török, acestea preiau conducerea, Ayshan Abdulazimova, blocaj la Andreea Petra, 6-7. Vizitatoarele se distanțează, 6-8, iar printr-un as reușit de Kata Török măresc diferența, 6-9. La finalul setului, scorul a fost favorabil echipei maghiare, 17-25, vizitatoarele adjudecându-și astfel primul set, 0-1. 

În setul doi, gazdele au prima servă, prin Katarina Jovanović, dar vizitatoarele au câștigat primul joc al setului, 0-1. Melani Ambrosio a servit, și, după o dispută lungă a balonului, vizitatoarele și-au mărit avantajul, 0-2. 

Agrolnad Timișoara a câștigat primul ei joc în setul doi, prin Maëva Orlé, după o servă a aceleiași Melani Ambrosio, 1-2, după care echipa maghiară a readus avantajul ei la două puncte,1-3. Pe serviciul echipei oaspete (Lilla Villám), serviciu care a trimis mingea în fileu, scorul a devenit 2-3, iar după serviciul voleibalistei Maëva Orlé, Kata Török a lovit decisiv și a făcut 2-4.

Pe servaiciul oaspetelor, Maëva Orlé a adus puctul 3 pentru Timișoara în cel de-al doilea set, 3-4, dar vizitatoarele au refăcut diferența de două puncte, 3-5, apoi au atins prima dată în acest set diferența de trei puncte, 3-6.

Ayshan Abdulazimova comite eroare la serviciu, 4-6. Roxana Iancu a repus mingea în joc, iar la capătul disputei, Daniela Lupescu aduce punctul 5 pentru gazde, 5-6, după care, tot în urma serviciului Roxanei Iancu, la capătul unui joc disputat, Maëva Orlé a reușit să egaleze, 6-6.

După această egalitate, vizitatoarele încep să se desprindă, iar la finalul setului se impun cu 13-25, la seturi aveau 0-2. 

Setul trei a început cu serviciul vizitatoarelor, iar la capătul primului joc, gazdele obțin primul punct, 1-0, prin Larisa Vasilică. Petruța Orlandea a repus mingea în joc, iar oaspetele au egalat, 1-1 prin Melani Ambrosio. După serviciul lor, vizitatoarele au preluat conducerea, 1-2, iar Diana Cărbuneanu a egalat, 2-2. Larisa Vasilică a servit, iar la capătul disputei balonului, scorul a fost din nou favorabil vizitatoarelor, 2-3. Vizitatoarele s-au desprins prima dată la două puncte în acest set trei, 2-4. Melani Ambrosio a comis eroare la serviciu, iar scorul devine 3-4. După serviciul Dianei Cărbuneanu, vizitatoarele au obținut un nou punct ca urmare a atingerii fileului de către voleibalistele timișorene, 3-5.

Roxana Iancu a adus cel de-al patrulea punct al echipei bănățene, 4-5. Un nou punct a fost adjudecat de vizitatoare, 4-6, dar timișorenecele au revenit și au reușit să egaleze, 6-6.

Barbora Koseková a repus mingea în joc, iar după disputarea balonului, Mária Kostelanská a readus echipa din Budapesta în avantaj, 6-7. Vizitatoarele au servit, iar după o lungă dispută a balonului, gazdele au egalat, 7-7, prin Sorina Miclăuș.

Vizitatoarele au câștiga următoarele trei mingi, astfel că au stabilit scorul în favoarea lor, 7-10, după care antrenorul gazdelor, Bogdan Paul a solicitat time-out, iar după revenirea echipelor pe parchet, vizitatoarele au continuat să se distanțeze, ajungând până la 9-14, 10-16, scor la care antrenorul gazdelor a solicitat cel de-al doilea time out al setului pentru Timișoara, după care vizitatoarele au reușit să se desprindă până la 11-19.

După acest scor, timișorencele au o revenire și au câștigat următoarele patru mingi, scorul reducându-se, 15-19, iar antrenorul vizitatoarelor a solicitat time-out.

După revenirea pe parchet, timișorencele mai pun un punct în dreptul lor, 16-19, după care, din serviciul Sorinei Miclăuș, mingea este trimisă în afară, vizitatoarele câștigând punctul, 16-20. Anna Durst a repus mingea în joc, iar la finalul disputei Diana Cărbuneanu aduce punctul pentru gazde, 17-20. A servit Petruța Orlandea, iar punctul revine Timișoarei, după ce Anna Durst a jucat mingea greșit, 18-20.

Petruța Orlandea a comis eroare la serviciu, iar vizitatoarele conduc cu 18-21. Larisa Vasilică a adus un nou punct pentru gazde, 19-21. Larisa Vasilică a servit în fileu, iar punctul a mers în dreptul oaspetelor, 19-22. Luca Manninger a servit în fileu, iar punctul a intrat în dreptul Timișoarei, 20-22. Diana Cărbuneanu a repus mingea în joc, iar Kata Török a refăcut diferența de trei puncte, 20-23.

Sorina Miclăuș a reușit punctul 21 pentru Timișoara, 21-23. Roxana Iancu și Larisa Vasilică au egalat, 23-23, iar antrenorul vizitatoarelor a solicitat time-out.

La revenirea pe parchet, Roxana Iancu a repus mingea în joc, iar oaspetele au punctat prin Ayshan Abdulazimova, 23-24. Oaspetele aveau serviciul pentru minge de set. A servit Kata Török, dar după disputarea balonului, punctul este câștigat de Timișoara, care egalează, 24-24. A urmat Marisa Radu la serviciu, iar după disputarea balonului, Laris Vasilică a înclinat balanța scorului în favoarea timișorencelor, 25-24.

Era posibil ca echipa bănățeană să obțină setul dacă ar fi câștigat serviciul următoar, dar cele care obțin punctul sunt vizitatoarele, 25-25. Vizitatoarele aveau să câștige și următoarele două mingi, câștigă setul, 25-27 și meciul, 0-3.

Echipa maghiară nu a deplasat cel mai bun lot, la Timișoara, în vederea susținerii jocului împotriva echipei A.C.S. Agroland, Núria Lopes da Silva, Adrienn Szabó și Panagiota Dioti lipsind, dar, cu toate acestea, timișorencele nu au reușit să refacă diferența de scor din prima manșă și au încheiat evoluțiile lor în ediția 2018/2019 a Cupei Challange, A.C.S. Agroland Timișoara fiind eliminată de Vasas Óbuda Budapesta, echipa maghiară urmând să evolueze în faza optimilor de finală.

De remarcat că, în echipa maghiară a debutat, chiar în meciul de la Timișoara, Darja Eržen (universal), o tânără voleibalistă de 21 ani, legitimată la finalul săptămânii trecute, ea urmând să o înlocuiască pe Adrienn Szabó, voleibalista care în anul 2015 a făcut parte din lotul naționalei Ungariei cu care a obținut primul loc (medalia de aur) în competiția interțări, Women's European Volleyball League.

După duelul cu Vasas Budapesta, A.C.S. Agroland Timișoara va evolua în campionatul intern, Divizia A1, unde va întâlni, sâmbătă, 8 decembrie, într-un meci ce va conta pentru etapa a VIII-a a fazei întâi, echipa campioană a Românei la volei, C.S.M. București. Jocul dintre A.C.S. Agroland Timișoara și C.S.M. București este programat la ora 19.30 în Sala de Sport a Universității de Vest (Strada Oituz).

  

Cornel Seracin