Echipa de volei feminin, prim-divizionara A.C.S. Agroland Timișoara, a debutat în Cupa Challange, în urmă cu o săptămână, la Budapesta, împotriva echipei maghiare Vasas Óbuda Budapesta, fiind învinsă după patru seturi, 1-3.

Joi, 6 decembrie, cu începere de la ora 19, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, voleibalistele timișorene încearcă răsturnarea rezultatului de la Budapesta și sunt pregătite să obțină calificarea în optimile de finală ale competiției continentale intercluburi.

Antrenorul echipei timișorene, Bogdan Paul, a prefațat astfel jocul manșei a doua, retur, împotriva echipei maghiare: „Având în vedere rezultatul din Ungaria, partida va fi foarte dificilă. Trebuie să remontăm handicapul și ulterior să câștigăm setul de aur pentru calificare. Din păcate, noi în tur nu am avut-o pe Katarina Jovanović. S-a simțit lipsa ei, sperăm că acum va reuși să se integreze mult mai bine în angrenajul echipei pentru acest meci. Pe de altă parte, consider că echipa are suficientă putere să se sacrifice și să revină. Fiecare se organizează cum poate. Va fi complicat și eu sunt convins că ambele echipe vor da tot ce au mai bun pentru calificare. Eu cred că lumea care vine la sală trebuie să se aștepte la un meci de volei frumos. Să sperăm că și rezultatul va fi în favoarea noastră. Sunt convins că jocul în sine și spectacolul sportiv vor fi de calitate”. 

Echipa care se va califica în faza următoare a competiției va evolua, în dublă manșă, împotriva team-ului sloven, Volley Nova Gorica, care a eliminat în șaipsrezecimile de finală ale Cupei Challange, L.P. Kangasala (Finalnda). Slovenele au învins în ambele manșe, 3-0.

Pentru că manșa a doua, retur a jocului dintre A.C.S. Agroland Timișoara și Vasas Óbuda Budapesta are loc chiar de sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae, pe lângă latura sportiv-competițională a evenimentului, confruntarea din întrecerea europeană intercluburi are și o latură caritabilă. Spectatorii sunt așteptați să doneze cărți, toate cărțile colectate urmând să fie oferite, ulterior, copiilor din spitalele din vestul țării, în cadrul proiectului „Citești, crești și te însănătoșești”.

Cornel Seracin