Echipa de handbal masculin a Timișoarei va efectua cea de-a doua deplasare din această ediție de campionat, o deplasare lungă, tocmai la Călărași, acolo unde, în Sala Polivalentă din municipiul județului cu același nume, va întâlni echipa locală, A.H.C. Dunărea. 

Echipa din Bărăgan a început cu un egal, pe propriul parchet, această ediție de campionat, împotriva echipei C.S.A. Steaua București, la finalul celor 60 minute de joc scorul fiind consemnat 20-20. A urmat un nou joc pe propriul parchet, împotriva echipei C.S. Minaur Baia Mare. Etapa a treia a adus echipei ce va fi adversară a Politehnicii Timișoara în această a patra etapă, prima înfrângere, la Constanța, la limită, 26-27, în fața formației A.H.C. Dobrogea Sud. 

La finalul jocului de la Constanța, antrenorul echipei Dunărea Călărași, Adrian Petrea, a declarat următoarele, referindu-se la jocul din etapa a patra împotriva lui S.C.M. Politehnica Timișoara: „Nicio etapă nu este câștigată dinainte. Este adevărat ca întâlnim în etapa următoare o echipă puternică, dificilă, dar eu cred în echipa mea, iar acasă, cu suportul publicului, determinarea va fi maximă”

Cu un total de 4 puncte, A.H.C. Dunărea Călărași va aborda jocul din cadrul etapei a patra a Ligii „Zimbrilor” de pe locul 8, S.C.M. Politehnica Timișoara fiind situată pe locul 5, studenții având un total de 7 puncte.

Referindu-se la această dispută, antrenorul echipei bănățene, Pero Milošević, a declarat: „Trebuie să începem la fel ca în partida cu Dinamo. Dacă nu vom aborda în acest fel ne va fi greu în acea sală şi în faţa unei echipe foarte bune. Adversarii noştri sunt peste ceea ce erau anul trecut odată cu transferurile făcute. Îi respectăm ca echipă, dar trebuie să jucăm ca în reprizele secunde din meciurile de acasă şi în întreaga întâlnire de la Dinamo. Trebuie să ne apărăm foarte bine, dar trebuie să ţinem cont şi că atacul trebuie să fie precis, tot asemeni jocului de la Bucureşti. Trebuie să arătăm caracter, disciplină şi aruncări bune”.

În trecuta ediție de campionat, în jocul celor două echipe de la Călărași, A.H.C. Dunărea s-a impus la limită în fața Politehnicii Timișoara 24-23, dupa ce, la pauză, timișorenii au condus, 11-15.

În această ediție a campionatului, echipa din Bărăgan are mai multe noutăți în lot, printre care amintim aici, Vlad Rusu (portar), Mihai Bujor (centru), Gabriel Bujor (extremă dreapta), Mihajlo Radojković (inter drept), Dragoş Hanțaru (inter stâng) etc. 

Pentru acest joc, față de meciurile susținute anterior în această ediție de campionat, în lotul echipei bănățene apar câteva modificări. Pentru postul de inter stâng, Andrei Păiuș s-a refăcut, urmând să revină după o accidentare, iar pentru postul de inter drept, Miloš Orbović este și el gata să revină în echipa bănățeană, urmând să ajute apărarea echipei în alb-violet. 

Înainte de acest meci de la Călărași, consemnăm și o nouă plecare din lotul echipei bănățene, gruparea timișoreană și pivotul Andrei Santeiu au pus punct colaborării, Santeiu urmând să nu se mai regăsească, în această ediție de campionat, în lotul echipei bănățene.  

Înaintea plecării echipei S.C.M. Politehnica Timișoara la Călărași, antrenorul principal al bănățenilor, Pero Milošević, a mai declarat: „Suntem siguri de revenirea lui Păiuş, care ne va ajuta în apărare, la fel ca Orbović. Acesta din urmă nu e încă apt pentru a juca şi faza ofensivă, unde trebuie să arunce tare. În aceste condiţii, am decis să nu mai facă deplasarea Andrei Santeiu, care a făcut ultimul antrenament cu noi. Îi mulţumesc pentru colaborarea din cele mai recente patru sezoane, e un pivot înalt şi util, dar a fost decizia lui de a ne despărţi. Vom continua cu Pribanić şi cu Irimescu, însă acesta din urmă are încă nevoie de vreo trei săptămâni de pregătire şi cu tânărul Raul Bote. Cel mai important este în momentul de faţă că pot juca din nou Păiuş şi Orbović, pentru că avem nevoie de ei”.

Meciul dintre A.H.C. Dunărea Călărași și S.C.M. Politehnica Timișoara va avea loc duminică, 30 septembrie, cu începere de la ora 17:30, pe parchetul sălii polivalente „Ion C. Neagu” din Călărași. Disputa celor două echipe contează pentru cea de-a patra etapă a Ligii Naționale de Handbal Masculin și poate fi vizionată, în direct, la Tv.R. 1. 

Cornel Seracin