Echipa de fotbal A.S.U. Politehnica Timişoara a repurtat în cea de-a opta rundă a ligii secunde de fotbal, un binemeritat succes pe teren propriu, în faţa echipei ce începea această dispută de pe locul 4 al clasamentului întrecerii, C.S. Mioveni. Cea mai mare parte a primei reprize s-a desfăşurat sub semnul dominării echipei vizitatoare, care, încă din minutul 3 şi-a arătat intenţiile ofensive. În acel minut, după o degajare greșită a lui Rareş Murariu, mingea avea să ajungă la Roberto Ayza, care a deviat-o spre Laurenţiu Rădescu, iar acesta, rămas faţă în faţă cu portarul timişorean, nu l-a putut birui, Murariu acordând corner.
Echipa gazdă avea să irosească o primă oportunitate de a înscrie, în minutul 10, atunci când Ioan Mera a expediat un şut de la distanţă, dar migea a trecut mult peste poarta adversă.
În minutul 14, Ionuţ Mîrzeanu avea să recupereze un balon în jumătatea adversă de teren şi, aflat la aproximativ 25 metri de poarta adversă, şutează puternic, dar mingea a ieşit pe lângă stâlpul din dreapta portarului Murariu, în out de poartă. În minutul 21, Valentin Balint a fost lansat pe flancul stâng al terenului polist şi a înaintat spre poarta adversă, dar Rareş Murariu i-a ieşit în colţul careului de 16 metri şi a reuşit să-l blocheze, salvându-şi echipa de la gol.
În minutul 30, Alin Ignea avea să execute o lovitură liberă de pe partea stângă a terenului advers. Mingea a ajuns în careul oaspeţilor, iar de aici Bogdan Bozian a finalizat cu un şut fără preluare, mingea trecând pe lângă bara din dreapta portarului Valentin Sima.
În minutul 31, tot Alin Ignea avea să execute o lovitură liberă, cam din aceeaşi poziţie cu cea anterioară, a trimis în careul oaseţilor, iar de acolo, Ioan Mera a reluat în plasă de la limita careului mic, mingea luând o traiectorie ciudată şi intrând în poarta Mioveniului, 1-0.
În minutul 37, oaspeţii au o ultimă ocazie în această primă repriză. Daniel Celea, cu o lovitură de cap a trimis balonul pe spaţiul porţii gazdelor, dar portarul Murariu a prins mingea de sub transversală. Aşadar, încă de la pauză era un scor favorabil gazdelor.


Prima ocazie de gol, în repriza a doua, a aparţinut oaspeţilor, minutul 50. Kilyen Szabolcs a expediat o minge de la aproximativ 30 de metri de buturile adverse, dar mingea s-a dus puţin peste poarta adversă.  În minutul 53, tot Kilyen Szabolcs, după o lovitură liberă de la aproximativ 25 metri de poarta adversă, execută cu pământul, dar Murariu a reuşit să respingă mingea şutată. În minutul 64, Cosmin Năstăsie a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, aproximativ 25 metri de poarta lui Murariu, dar portarul lui Poli a prins mingea.
În minutul 75, după un duel aerian între căpitanul lui A.S.U. Poltehnica Timişoara, Ioan Mera şi Alexandru Popescu de la C.S. Mioveni, fotbalistul în alb-violet s-a accidentat, astfel că, în scurt timp, el a fost înlocuit pe terenul de joc.
În minutul 84, Kilyen Szabolcs a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, de la aproximativ 20, 25 metru de poarta lui A.S.U. Politehnica, a trimis direct pe poartă, dar portarul Murariu a respins în faţă, mingea fiind reluată de Alexandru Popescu peste poarta gazdelor.
Au urmat câteva minute de timp suplimentar, ca urmare a întreruperilor care au avut loc de-a lungul jocului, dar scorul nu a mai putut fi schimbat de pe tabela de marcaj, disputa încheindu-se cu victoria la limită a echipei în alb-violet, A.S.U. Politehnica Timişoara, 1-0.


Fotbaliştii aliniaţi în terenul de joc, la starul acestei dispute, au fost:
A.S.U. Politehnica Timişoara: Rareş Murariu - Dănuţ Bilia, (cpt.) Ioan Mera (Ionuţ Coadă, minutul 78), Cristian Scutaru, Alexandru Cherecheș -Alin Ignea, Raul Vidrăsan, Bogdan Bozian, Adrian Bedea – Gelu Velici (Florin Lazea, minutul 46), Romeo Bănică (Ionuţ Plămadă, minutul 72). Antrenor, Cosmin Petruescu.
C.S. Mioveni: Valentin Sima - Szabolcs Kilyen, Robert Gherghe, Daniel Celea, Cătălin Alexe - Rareş Lazăr (Alexandru Popescu, minutul 61), Ionuţ Mîrzeanu - Laurenţiu Rădescu (Valentin Coşereanu, minutul 65), Cosmin Năstăsie (Alexandru Neagu, minutul 75), Roberto Ayza (cpt.) – Valentin Balint. Antrenor, Iordan Eftimie. 
Jocul a fost arbitrat de Florin Mazilu (centru), Adrian Mărginean (asistent), Alexandru Mihăilă (asistent).


La finalul jocului,antrenorul echipei C.S. Mioveni, Iordan Eftimie, a declarat următoarele: „Sunt total nemulțumit față de rezultat, pentru că, după aspectul jocului nu meritam să pierdem astăzi. Cel puțin un egal, era mai echitabil. Dacă stau bine să mă gândesc, în prima repriză am avut trei situații clare de a marca. N-am marcat și, vedeți și dumneavoastră că atunci când nu marchezi, vine o fază fixă la echipa gazdă, am primit un gol și cam acesta a fost rezultatul final. A doua repriză, am spus că vrem să jucăm, să punem mingea jos, să mergem peste adversari. Eu zic că am dominat, total, jocul în repriza a doua, dar fără situații clare, clare de a marca. Asta este, mergem înainte, vedem ce putem scoate din rundele viitoare. Timișoara nu m-a surprins. Îi știam destul de bine. Nu au avut vreo situație de a marca. Ei și-au făcut jocul în a doua repriză, au încercat să tragă de timp, să fragmenteze jocul, ne-au forțau pe noi să jucăm cu mingi lungi, pentru că au jucători de talie, jucători care au joc bun de cap, un joc care lor le convenea. Obiectivul echipei este locurile 1-8. De asta spun că sunt supărat, pentru că eram pe un trend ascendent, câșigasem câteva jocuri la rând și echipa joacă la momentul acesta. Ne așteaptă o perioadă destul de grea, perioada următoare, în care vom juca, miercuri, un meci de Cupă, tocmai pe la Liești, după aceea avem acasă cu Universitatea Cluj, un meci foarte dificil. După aceea ne aștepată o perioadă, iar foarte, foarte încărcată. Am avut tot lotul valid pentru această partidă. Cam asta avem, 14-15 jucători de valori apropiate”.


La conferinţa de presă de după meci, antrenorul echipei bănăţene, profesor Cosmin Petruescu, a declarat: „Felicitări băieților, în primul rând, pentru rezultat, pentru joc, pentru atitudine! Suntem conștienți cu toții că n-a fost o partidă spectaculoasă, dar calitatea jocului, din punctul meu de vedere, a fost influențată decisiv de vântul care a bătut în permanență. Îmbucurător e totuși că a bătut de la o poartă la cealaltă, și nu din lateral, pentru că aveau de suferit ambele echipe. Pentru noi, importante erau cele 3 puncte. Chiar discutam cu băieții înainte de joc: ne-am săturat să mergem peste tot, iar la finalul fiecărui joc să culegem felicitări pentru joc, iar punctele și rezultatele să fie în favoarea altora. De data aceasta, nu știu cât de meritată este victoria, dar, cu siguranță este muncită, obținută cu mari sacrificii. Nu ne-am propus să facem pasul înapoi, dar în prima repriză am avut vântul în spate. Este pentru prima dată în acest campionat când ne confruntăm cu o astfel de situație. Din păcate, nu am știut să exploatăm la maxim avantajul vântului. Am trimis foarte puține șuturi spre poartă, iar la pauză, deși am avut 1-0, în repriza a doua nu ne-am propus să ne retragem, dar vântul și adversarul ne-a impus să facem pasul înapoi. Acesta este şi motivul pentru care am încercat să avem o consistenţă mai mare în zona centrală. Mă aşteptam ca echipa adversă să introducă un al doilea atacant, să pună o presiune mai mare pe fundaşii noştri centrali, fundaşi care, încă din prima repriză, aveau, ambii, cartonaş galben şi atunci am preferat să introduc un mijlocaş în detrimentul unui atacant, tocmai pentru a încerca să avem o posesie mai bună şi de a controla mai bine mijlocul terenului. Am reuşit, dar nu în totalitate, în repriza a doua. În orice caz, pentru faza defensivă, merită felicitaţi toţi băieţii, pentru că această situaţie de joc nu o facem doar cu apărătorii, fac mijlocaşii, face toată echipa. Din punctul ăsta de vedere, în repriza a doua, am ştiut să gestionăm mai bine şi finalul de joc, spre deosebire de alte partide, când am pierdut în prelungiri”.


Acum, pentru A.S.U. Politehnica Timişoara urmează jocul din „şaisprezecimile” Cupei României, pe propriul teren, Arena „Dan Păltinişanu”, marţi, 25 septembrie, cu începere de la ora 19, împotriva echipei din Liga întâi, A.C.S. Sepsi O.S.K. Sfântu Gheorghe. Referindu-se la acest joc, antrenorul Petruescu a spus următoarele după jocul cu C.S. Mioveni: „Este, cred, singura echipă care nu a câştigat meciul înaintea confruntării cu noi. Toate echipele pe care le-am întâlnit în acest campionat, aveau un moral foarte bun. Din punct de vedere valoric, al eșalonului în care evoluează și, nu în ultimul rând, prin forma sportivă pe care o arată, în ciuda rezultatului de egalitate obținut în ultimele secunde cu Voluntari, e clar că Sepsi porneşte, din punct de vedere al calculelor hârtiei, favorită. Dar, cu toate acestea, jucăm pe teren propriu şi am demonstrat în toate aceste meciuri că putem să jucăm de la egal la egal cu toate echipele din serie, iar din punctul meu de vedere, atât Petrolul, cât şi Universitatea Cluj, Chindia, sunt echipe care nu sunt foarte departe de ceea ce înseamnă Liga întâi, din punct de vedere al condiţiilor, al lotului, al jocului pe care l-au practicat. Acesta este unul din motivele care ne dau speranţe că putem să facem un joc bun şi să obţinem o calificare care să-i bucure pe suporterii noştri, suporteri care, şi de această dată, au fost alături de noi, cum, de altfel ne-am obişnuit în tot acest campionat, dar şi în meciurile din Cupa României. Primul obiectiv al nostru este de a ne recupera jucătorii accidentaţi şi de a-i reface din punct de vedere fizic pe cei care au jucat împotriva echipei C.S. Mioveni. (...). Mi-aş fi dorit, poate, o zi în plus de odihnă, înaintea meciului cu Sepsi, în detrimentul unei zi de odihnă, sau zile libere, înaintea unui meci din campionat. ... meciurile din Cupa României sunt eliminatorii, pe când meciurile din campionat, eventualele puncte pierdute pot fi recuperate. Atunci mi-aş fi dorit să avem o prospeţime mai mare, o zi în plus de odihnă pentru un meci din Cupa României. Dar astea sunt programările şi trebuie să ne adaptăm. Nu căutăm scuze, mergem mai departe. Suntem Politehnica Timişoara, şi pentru noi fiecare partidă contează din punct de vedere al jocului, al imaginii, al rezultatului”.


În ultimul meci susţinut înainte de a juca la Timişoara, un joc ce a deschis etapa cu numărul nouă a ligii întâi de fotbal, A.C.S. Sepsi O.S.K. Sfântu Gheorghe a remizat, 1-1, pe teren propriu, cu echipa S.C. F.C. Voluntari, iar după nouă etape se află pe locul 4 în clasamentul primului eşalon de fotbal al României.
În Liga a doua, A.S.U. Politehnica Timişoara (locul 11, 10 puncte) va evolua în deplasare, la Bucureşti, într-un meci ce va conta pentru etapa a noua, sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 11, împotriva echipei A.S.C. Daco-Getica Bucureşti (locul 12, 9 puncte).


Cornel Seracin