În etapa a treia a Ligii „Zimbrilor”, S.C.M. Politehnica Timișoara a disputat un joc pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva nou promovatei C.S. H.C. Buzău 2012, o echipă ambițioasă care are în componența ei doi handbaliști care au evoluat pentru Politehnica Timișoara, Claudiu Șimicu (inter stâng) și Andrei Grasu (inter stâng).

Oaspeții au sosit la Timișoara după două etape în care au suferit înfrângeri, în prima etapă în deplasare, împotriva echipei Minaur Baia Mare, 21-33, iar în etapa a doua pe propriul parchet, împotriva echipei Dobrogea Sud, 20-23.

Dornică de a obține prima victorie în această ediție de campionat, C.S. H.C. Buzău a început foarte bine jocul de pe parchetul timișorean, iar după 3 minute conducea cu 2-0, prin golurile reușite de Liviu Mironescu și Mihai Asoltanei. 

Primul gol al Politehnicii, în acest joc, a venit după o aruncare de la 7 metri, în minutul 5, Marius Sadoveac reducând diferența, 2-1. Oaspeții au continuat asaltul la poarta gazdelor, iar din minutul 7 aveau, din nou, avantaj la două puncte diferență, prin reușita lui George Scarlat, 3-1. Marius Sadoveac a reușit să mai puncteze odată din aruncare de la 7 metri, iar din minutul 8, oaspeții își mențineau avantajul, dar îl aveau la doar o lungime, 3-2. 

Oaspeții au continuat să înscrie, iar în minutul 12 aveau 4-2. Antonio Pribanić a mișcorat diferența, 4-3, dar Mihai Asoltanei, din minutul 14, a refăcut avantajul buzoienilor la două lungimi, 5-3. A urmat egalarea, 5-5, prin reușitele lui Miloš Dragaš și Antonio Pribanić, în minutul 18, iar până în minutul 22, cele două echipe au mers cap la cap pe tabela de scor, atunci când una se desprindea, imediat cealaltă egala. Din minutul 22, oaspeții aveau să se desprindă din nou, la două lungimi, prin reușita lui Andrei Grasu, iar un minut mai târziu, tot Andrei Grasu avea să înscrie pentru o diferență de trei lungimi în favoarea oaspeților, 9-6. 

Marius Sadoveac, în minutele 25 și 26 a redus diferența pe tabela de marcaj, 9-7 și 9-8, dar Mihai Asoltanei a marcat și a redesprins echipa vizitatoare la două lungimi, 10-8. Ultimul gol al primei reprize a fost marcat de Marius Sadoveac, din aruncare de la 7 metri, 10-9. Cu acest scor avea să se încheie prima parte a jocului, oaspeții având un avantaj de o lungime.

În repriza a doua, oaspeții nu au mai condus niciun minut la scorul general. Miloš Dragaš avea să deschidă seria golurilor Politehnicii, în repriza secundă, egalând la 10, după care, Filip Marjanović a adus avantajul echipei bănățene la scorul general, pentru prima dată în partea a doua a acestui joc, 11-10.

Oaspeții au continuat urmărirea echipei gazdă, iar din minutul 32 au reușit să egaleze, prin Mihai Bușecan, 11-11. Din minutul 35, Flavius Cîmpan a marcat pentru Politehnica Timișoara, 12-11, iar din minutul 36, scorul devenea din nou egal, 12-12, prin golul marcat de Marius Anton. 

Prin golurile marcate de Marius Sadoveac, în minutele 37 (din aruncare de la 7 metri), 38 și 42, gazdele aveau să se distanțeze, 15-12, iar din minutul 44, prin reușita lui Falvius Cîmpan, conduceau cu 16-12. 

În fine, până în minutul 60, oaspeții nu au mai reușit să revină pe tabela de marcaj, astfel că, după a doua repriză de 30 de minute, scorul reprizei era favorabil gazdelor, 15-9, iar la scorul general, echipa bănățeană a reușit să se impună, 24-19. 

Odată cu acest rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara a obținut primul succes stagional pe propriul parchet, iar cu un total de 7 puncte, după trei etape, se află pe locul 5 în clasamentul Ligii „Zimbrilor”.

„Am putea spune că au fost două meciuri diferite, în cele două reprize. Felicit echipa Timișoarei pentru ceea ce joacă, va avea un cuvânt greu de spus în acest campionat și cred că mai poate face surprize frumoase. Îi felicit și pe băieții mei pentru modul în care s-au luptat, pe parcursul primei reprize ne-a ieșit aproape totul, dar apoi ne-am lovit de pragmatismul timișorenilor și de maturitatea lor. Ne-am ridicat la nivelul campionatului de primă ligă, ținând cont că noi avem mulți debutanți în Liga Națională”, a declarat, la finalul disputei, antrenorul echipei C.S. H.C. Buzău 2012, Eliodor Voica.

„Am jucat foarte slab în prima repriză, s-a întâmplat la fel ca în meciul contra Turdei, dar în a doua parte ne-am prezentat ceva mai bine. Am făcut multe greșeli, însă în final a fost o victorie meritată și fără emoții în ultimele 10 minute. Am avut un program foarte tare după jocul de la Dinamo, s-a văzut și o oboseală. Cred că trebuie să schimb ceva la aceste debuturi slabe de meci acasă. Trebuie să începem  mult mai puternic și să încheiem acest gen de partide cu mult mai multe goluri diferență. Sperăm să se recupereze Orbović, Păiuș și Furak, astfel vom putea face și unele schimbări în timpul meciurilor. La jocul cu Buzău, aș fi dorit să-i dau posibilitatea odihnei în întregime lui Filip Marjanović, după ce el nu s-a pregătit deloc vreme de 3 luni, dar a jucat pe tot parcursul întâlnirilor cu Turda și Dinamo. Aș fi vrut să-l pun doar pe Neamțu la jocul cu Buzău, dar în cele din urmă l-am introdus pe Marjanović în repriza a doua. Îmi pare rău și că nu am putut să le dau o pauză lui Cristi Fenici și lui Marius Sadoveac, dar când revin Orbović și Păiuș vom avea mai multe opțiuni mai ales pe apărare. Trebuie să îmbunătățim considerabil apărarea în începuturile de meci, dar și în atac unde în prima repriză am marcat puține goluri din ocazii clare”, a spus, la finalul jocului, antenorul principal al echipei bănățene, Pero Milošević. 

Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara va evolua în deplasare, împotriva echipei A.H.C. Dunărea Călărași, duminică, 30 septembrie, cu începere de la ora 17:30. Meciul va putea fi vizionat, în direct, la Tv.R. 1. 

      

Cornel Seracin