Cea de-a şaptea etapă a ligii secunde de fotbal s-a încheiat luni, 17 septembrie, începuturile ei fiind în ziua a cin'sprezecea din luna răpciune, când s-au disputat şase din cele zece partide.
Echipele au fost destul de harnice în această etapă, niciun meci nu a fost sfârşit fără să se marcheze, gazdele obţinând cinci victorii, iar oaspeţii patru victorii, un singur meci fiind încheiat la egalitate. În cele zece dispute ale acestei etape au fost înscrise un total de 30 goluri, gazdele reuşind să marcheze 15 goluri, iar oaspeţii, 15.


Ripensia Timişoara a reuşit un succes important în această etapă, după ce, în runda precedentă a smuls un egal, 1-1, echipei ce până la acel joc se afla în fotoliul de lider al întrecerii, C.S. Sportul Snagov. Tot în faţa unei echipe ilfovene, timişorenii au obţinut primul lor succes în această ediţie de campionat, acasă, dispunând, destul de greu, dar meritat, cu 2-1 de formaţia ce se afla pe penultimul loc al clasamentului competiţiei, C.S. Baloteşti.
Deşi au schimbat antrenorul, noul lor antrenor fiind Ştefan Nofitovici, ilfovenii nu au reuşit primul lor succes la primul joc din „era” noului tehnician, fiind obligaţi să se mulţumească cu un joc bun la finalul căruia au fost nevoiţi să se recunoască învinşi.
Ripensia Timişoara şi-a întărit atacul înainte de acest joc, fostul vârf al lui A.C.S. Poli, Alexandru Popovici, urmând să evolueze în tricoul galben-roşu în acest sezon, Popovici debutând pentru Ripensiei chiar în partida împotriva echipei ilfovene, când l-a înlocuit pe Alexandru Bădăuţă, în minutul 71.
Meciul de pe gazonul Arenei „Dan Păltinişanu” a fost unul în care puţinii spectatori prezenţi în tribune au putut vedea trei goluri, primul dintre acestea fiind un euro-gol.
Deşi a avut mai multe ocazii de a înscrie în prima repriză, Ripensia Timişoara nu a reuşit să puncteze în plasa porţii adverse în primele 45 de minute ale disputei. De la oaspeţi, singurele ocazii au fost irosite în această primă repriză de Vasile Mihai, Cornel Predescu şi Marian Neagu,în timp ce pentru Ripensia au ratat Andrei Dumiter, George Monea, Adrian Popa şi Claudiu Apro. La pauză scorul a fost „alb”, 0-0.
În repriza a doua, din minutul 51, gazdele au deschis scorul. Claudiu Apro a executat o lovitură liberă de la aproximativ 25 metri de poarta echipei ilfovene, uşor lateral dreapta şi, cu piciorul stâng, a introdus balonul în plasa porţii adverse, portarul oaspeţilor nemaiputând să schiţeze vreun gest (singurul gest schiţat de poartarul oaspeţilor a fost după gol, când a scos mingea din poartă). Aşadar, Ripensia deschidea scorul cu un gol superb, marca Claudiu Apro.
Deşi a continuat să se afle la timona disputei, Ripensia Timişoara nu a mai reuşit să înscrie prea repede de la marcarea primului gol. Astfel că, după numeroase ratări ale gazdelor, aceste ratări s-au „răzbunat”, golul căzând în plasa porţii lui Iulius Rădulescu. În minutul 75, fostul mijlocaş al echipei A.S.U. Politehnica Timişoara, Cornel Predescu, a înscris pentru C.S. Baloteşti, cu un şut pe jos, din careul timişorean, apărarea lui „Ripi” fiind învinsă. Scorul devenea egal, 1-1.
După marcarea golului egalizator, oaspeţii au continuat să spere într-un rezultat pozitiv, iar în minutul 80 au irosit o bună oportunitate de gol.
În fine, Ripensia nu şi-a pierdut speranţa în obţinerea celor trei puncte în acest joc, a continuat să atace, iar Mansour Gueye, aflat la cea de-a doua partidă în tricoul galben-roşu (a intrat în minutul 82 în locul lui George Monea)  a ratat bune oportunităţi de a înscrie în poarta oaspeţilor.
Golul izbăvitor al Ripensiei a fost marcat în minutul 90 de Andrei Dumiter, atacantul Ripensiei punctând cu o lovitură de cap, după ce a primit mingea centrată de un coechipier de pe partea dreaptă a terenului.
Ripensia Timişoara a obţinut astfel victoria în faţa lui C.S. Baloteşti, 2-1 şi a adunat un total de 8 puncte în clasament, după şapte jocuri.


Stadionul „Motorul” din Arad a găzduit un joc interesant, care a opus echipei gazdă, A.F.C. U.T. Arad, echipa ilfoveană, lider în clasamentul competiţiei, A.C.S. F.C. Academica Clinceni.
După o primă repriză echilibrată, dar în care gazdele au avut mai multe oprtunităţi de a marca, la vestiare s-a intrat la egalitate, 0-0, gazdele fiind nemulţumite de una din deciziile arbitrului care a nesocotit intervenţia cu mâna la minge a unui fotbalist al oaspeţilor şi l-a cruţat de primirea celui de-al doilea cartonaş galben.
Gazdele au continuat să-şi creeze ocazii de a înscrie şi în repriza a doua, dar cei care au punctat decisiv au fost oaspeţii, în minutul 78, prin Bogdan Barbu.
Astfel, la finalul celor 90 de minute ale disputei, A.F.C. U.T. Arad a fost nevoită să se recunoască învinsă de A.C.S. F.C. Academica Clinceni, 0-1.


Pe gazonul stadionului „Orăşenesc” din Mioveni, gazdele de la C.S. Mioveni s-au impus în faţa nou promovatei A.C.S. Energeticeanul, 2-1.
În minutul 68, Cătălin Alexe a deschis scorul, gazdele aflându-se pentru prima dată în avantaj în acest meci, iar în minutul 77, Alexandru Popescu a mărit avantajul gazdelor. Oaspeţii au înscris golul de onoare în minutul 89, prin Alexandru Neacşa.


A.C.S. Dacia Unirea Brăila a mai bifat o înfrângere pe teren propriu, C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu administrându-i un 0-4 care menţine echipa brăileană în zona „nisipurilor mişcătoare”.
Din minutul 18, oaspeţii, prin golul marcat de Denis Brînzan, au reuşit să preia conducerea pe tabela de marcaj. Până la pauză nu s-a mai înscris vreun gol. Din minutul 45+2, oaspeţii au rămas în inferioritate numerică, Alexandru Vodă fiind eliminat de pe terenul de joc, după un fault la marginea propriului careu, iar arbitrul meciului îi acordă cel de-al doilea cartonaş galben.
Deşi în inferioritate numerică, oaspeţii mai reuşesc un gol în minutul 53. A marcat, din lovitură de la 11 metri, George Tudoran. Daniel Pîrvulescu, în minutele 57 şi 84, a marcat pentru gorjeni şi a stabilit rezultatul final, Pandurii plecând de la Brăila cu toate cele trei puncte şi avansând în clasamentul întrecerii, după acest rezultat.


A.S.S.C.S. Farul Constanţa şi F.C. Metaloglobus Bucureşti s-au confruntat pe gazonul stadionului „Sparta” din Techirghiol, constănţenii evoluând într-un meci considerat pe teren propriu. Valentin Ghenovici, în minutul 14, a deschis scorul pentru oaspeţi, iar Ovidiu Herea, în minutul 23, a mărit avantajul bucureştenilor. În minutul 38, Alexandru Grigoraş a redus diferenţa, punctând pentru echipa constănţeană.
Deşi oaspeţii au evoluat în inferioritate numerică din minutul 76, Constantin Costache fiind eliminat din joc după ce a primit cel de-al doilea „galben”, gazdele nu au mai reuşit să egaleze şi să-şi adjudece victoria, pierzând astfel acest joc, 1-2.


Pe gazonul stadionului „Juventus” din Bucureşti, A.S.C. Daco-Getica Bucureşti şi A.F.C. Chindia Târgovişte au oferit spectatorilor prezenţi la acest meci, patru goluri, acest joc fiind singurul care s-a încheiat la egalitate în această etapă, 2-2.
Liviu Mihai a marcat pentru târgovişteni, în minutul 7, dar din minutul 14, scorul redevenea egal, prin golul reuşit de Adrian Voicu. În minutul 44, oaspeţii punctează din nou, de această dată prin Cristian Cherchez, echipa târgovişteană intrând la vestiare în avantaj, 1-2.
La puţin timp de la începerea reprizei secunde, în minutul 47, gazdele egalează prin golul marcat de Adrian Voicu, astfel stabilindu-se rezultatul final al acestei dispute.


La Timişoara, pe gazonul Arenei „Dan Păltinişanu”, A.C.S. Poli nu a reuşit să învingă C.S. Sportul Snagov, ilfovenii administrând echipei bănăţene o înfrângere la limită, 1-2.
David Pop, în minutul 44, a dechis scorul pentru echipa bănăţeană, dar în minutul 59, Cătălin Hlistei a reuşit să egaleze, 1-1. Darius Buia a semnat victoria echipei ilfovene, iar Sportul Snagov se menţine pe podium, A.C.S. Poli afundându-se şi mai mult în zona „nisipurilor mişcătoare”, acum cu un minus 5 la adevăr. În etapa trecută, A.C.S. Poli Timişoara a cedat greu la Clinceni, în faţa liderului clasamentului, Academica Clinceni, 0-1.


C.S. Aerostar Bacău a obţinut prima sa victorie în această ediţie de campionat, primele trei puncte în clasamentul ligii secunde fiind aduse după o victorie pe propriul teren, stadionul „Aerostar” din Bacău, în faţa echipei C.S Luceafărul Oradea. Cu 3-1 s-a impus echipa moldavă la capătul celor 90 de minute ale jocului, formaţia ardeleană aflându-se la cel de-al treilea eşec consecutiv în această ediţie de campionat.
Prin Adrian Hurdubei, echipa băcăuană a deschis scorul în minutul 11, iar prin Valentin Buhăcianu şi-a majorat diferenţa, în minutul 23. Cătălin Vraciu, în minutul 36, a făcut 3-0 pentru Aerostar, oaspeţii reuşind să înscrie golul lor de onoare până la încheierea primei reprize, în minutul 45, prin Alexandru Dulca.


Ziua de duminică, 16 septembrie a fost încheiat cu disputa de pe gazonul stadionului „Ilie Oană” din Ploieşti, acolo unde F.C. Petrolul Ploieşti şi A.S.U. Politehnica Timişoara au oferit publicului, prezent în număr mare în tribune (5.000 de spectatori), o dispută agreabilă pe care gazdele şi-au adjudecat-o în timpul suplimentar acordat de arbitrul acestui joc ca urmare a întreruperilor disputei.
Timişorenii au avut prima oportunitate de a marca, în minutul 13 şi, se pare că lovitura cu capul executată de Bogdan Nicolescu ar fi trimis mingea în poartă (a depăşit linia porţii), portarul gazdelor, Árpád Tordai aflându-se în spatele liniei porţii când a reţinut balonul, brigada arbitrilor fiind depăşită de această fază.
Gazdele aveau să controleze jocul din punct de vedere al posesiei, fazele periculoase la poarta timişorenilor lăsându-se aşteptate. În minutul 27, Alexandru Ciocâlteu a expediat un şut de la aproximativ 20 de metri de poarta oaspeţilor, dar portarul Rareş Murariu a reţinut balonul.
În partea a doua a disputei, nu s-a înregistrat vreo schimbare în jocul de pe gazon, singurele acţiuni ale prahovenilor fiind încheiate de aceştia cu şuturi de la distanţă la poarta echipei timişorene. În minutul 58, Daniel Bilia, după executarea unei lovituri libere de la aproximativ 30 metri de poarta gazdelor a irosit o bună oportunitate pentru A.S.U., portarul Tordai reuşind să reţină balonul.
În minutul 79, gazdele au avut cea mai mare ocazie de a marca, dar lovitura de cap a lui Jeroen Lumu, din aproximativ 8 metri de poarta lui Murariu, a adus mingea în braţele portarului timişorean.
În minutul 90+2, Laurenţiu Marinescu a deschis scorul pentru gazde, iar în minutul 90+4, Şaim Tudor a marcat pentru 2-0 şi a stabilit rezultatul final al disputei, F.C. Petrolul Ploieşti-A.S.U. Politehnica Timişoara 2-0.
Astfel, după ce în etapa trecută A.S.U. Politehnica Timişoara a fost înfrântă pe propriul teren de Fotbal Club Argeş, în deplasarea etapei a şaptea, „Băieţii în Ghete” pierd dramatic în minutele de prelungire, nereuşind să gestioneze bine ultimele momente ale jocului. Odată cu această înfrângere, A.S.U. Politehnica Timişoara a atins cel de-al patrulea eşec în această ediţie a ligii a doua, cel de-al doilea în deplasare în această stagiune a eşalonului secund.


În fine, ultimul joc al rundei cu numărul şapte a avut loc luni, 17 septembrie, pe gazonul stadionului „Nicolae Dobrin” din Piteşti, Fotbal Club Argeş şi A.S. F.C. Universitatea Cluj oferind spectatorilor din tribune un joc la capătul căruia au marcat de trei ori. Gazdele au început cu elan ofensiv disputa, iar în minutul 8, Vasile Buhăescu a deschis scorul, iar Andrei Panait l-a majorat, în minutul 21.
Pe final de joc, clujenii au forţat egalarea, dar nu au reuşit decât să reducă diferenţa, în minutul 90+2, prin reuşita lui Dorin Goga. Astfel, la finalul celor 90 de minute ale jocului, a fost, Fotbal Club Argeş-A.S. F.C. Universitatea Cluj 2-1.

    
În urma acestor rezultate, după şapte etape, clasamentul eşalonului secund de fotbal al României arată astfel:
1.    A.C.S. F.C. Academica Clinceni      - 7 jocuri, 22-3, golaveraj +19, 18 puncte;
2.    C.S. Sportul Snagov                    - 7 jocuri, 12-3, golaveraj + 9,   17 puncte;
3.    F.C. Petrolul Ploieşti                     - 7 jocuri, 12-2, golaveraj +10,  16 puncte;
4.    C.S. Mioveni                               - 7 jocuri, 14-6, golaveraj +8,     15 puncte;
5.    Fotbal Club Argeş                        - 7 jocuri, 11-5, golaveraj +6,    15 puncte;
6.    C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu       - 7 jocuri, 16-8, golaveraj +8,     14 puncte;
7.    A.F.C. U.T. Arad                           - 7 jocuri, 10-6, golaveraj +4,     13 puncte;
8.    A.S. F.C. Universitatea Cluj            - 7 jocuri, 12-7, golaveraj +5,     12 puncte;
9.    A.F.C. Chindia Târgovişte              - 7 jocuri,  8-8, golaveraj   0,     11 puncte;
10.  A.C.S. Energeticeanul                  - 7 jocuri,  11-12, golaveraj -1,   10 puncte; 
11.  A.S.C. Daco-Getica Bucureşti        - 7 jocuri,   11-15, golaveraj -4,   9 puncte;
12.  A.F.C. Ripensia Timişoara               - 7 jocuri,   10-13, golaveraj -3,  8 puncte;
13.  A.S.U. Politehnica Timişoara          - 7 jocuri,     6-9,  golaveraj -3,   7 puncte;
14.  F.C. Metaloglobus Bucureşti           - 7 jocuri,     6-14, golaveraj -8,  7 puncte;
15.  A.S.S.C.S. Farul Constanţa            - 7 jocuri,   13-17, golaveraj -4,  6 puncte;
16.  C.S. Luceafărul Oradea                 - 7 jocuri,     7-14, golaveraj -7,  5 puncte;
17.  C.S. Aerostar Bacău                     - 7 jocuri,    10-14, golaveraj -4, 4 puncte;
18.  A.C.S. Poli Timişoara                    - 7 jocuri,    9-18, golaveraj -9,    4 puncte;
19.  A.C.S. Dacia Unirea Brăila              - 7 jocuri,   5-20, golaveraj -15,   3 puncte;
20.  C.S. Baloteşti                              - 7 jocuri,   4-15, golaveraj -11,   2 puncte.


Etapa viitoare, cea de-a opta, va începe joi, 20 septembrie, cu jocul C.S. Sportul Snagov-A.F.C. U.T. Arad, va continua în zilele de sâmbătă, 22 septembrie şi duminică, 23 septembrie. Iată jocurile programate: C.S. Luceafărul Oradea-A.C.S. F.C. Academica Clinceni, C.S. Baloteşti-A.C.S. Poli Timişoara (sâmbătă, 22 septembrie, ora 11), C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu- A.F.C. Ripensia Timişoara (sâmbătă, 22 septembrie, ora 11), F.C. Metaloglobus-A.C.S. Dacia Unirea Brăila, A.F.C. Chindia Târgovişte-A.S.S.C.S. Farul Constanţa, A.C.S. Energeticeanul-A.S.C. Daco-Getica Bucureşti, A.S.U. Politehnica Timişoara-C.S. Mioveni (sâmbătă, 22 septembrie), C.S. Aerostar Bacău-Fotbal Club Argeş, A.S. F.C. Universitatea Cluj-F.C. Petrolul Ploieşti.

 
Cornel Seracin