S.C.M. Politehnica Timișoara a început ediția 2018/2019 a Ligii Naționale de Handbal Masculin, pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei ce a obținut, la finalul anului competițional trecut, medaliile de bronz, A.H.C. Potaissa Turda. Jocul celor două team-uri a încheiat etapa întâi și rezultatul a fost unul egal, 26-26, atât S.C.M. Politehnica Timișoara, cât și A.H.C. Potaissa Turda obținând primul lor punct în clasamentul acestei ediții a întrecerii.

Etapa a doua a adus echipa timișoreană, la București, într-un joc împotriva campioanei C.S. Dinamo, echipă antrenată de Constantin Ștefan, „principalul” formației bucureștene ocupându-se, într-una din edițiile anterioare ale campionatului și de pregătirea lui Poli.

În trecuta ediție a campionatului, tot într-un joc desfășurat la București, S.C.M. Politehnica Timișoara a învins C.S. Dinamo, 26-23, iar acum, în etapa a doua, echipa timișoreană a reușit să repete isprava din urmă cu un an, impunându-se pe parchetul Sălii Polivalente „Dinamo”, cu scorul de 31-29. 

Miloš Dragaš a deschis scorul pentru echipa bănățeană, iar Răzvan Gavriloaia a egalat la scurt timp, 1-1. Din minutul 16, oaspeții aveau un avantaj destul de consistent pe tabela de marcaj, 7-11, tot din acel minut, gazdele aveau doi handbaliști eliminați temporar, evoluând, un timp, în 5 jucători pe parchet.

Din acest minut, timp de patru minute nu s-a mai marcat, scorul favorabil oaspeților rămânând înghețat pe tabela de marcaj. În minutul 20, Amine Bannour înscria pentru Dinamo, reducând diferența, 8-11. Miloš Dragaš a restabilit diferența de 4 puncte, 8-12, dar același Amine Bannour avea să o reducă, 9-12. Din aruncare de la 7 metri, Filip Marjanović a înscris pentru Timișoara, 9-13. Tot Amine Bannour a înscris pentru Dinamo, 10-13, iar Miloš Dragaš a aruncat puternic și a înscris cel de-am paisprezecelea gol al echipei bănățene în această confruntare, 10-14. 

Gazdele au reușit să înscrie de alte două ori, fără a mai primi vreun gol, iar după ce Miloš Dragaš (de la S.C.M. Politehnica Timișoara) și Dan Savenco (de la C.S. Dinamo) au fost eliminați temporar, Dinamo a reușit să egaleze, 14-14, prin golurile marcate de Ante Kuduz și Răzvan Gavriloaia.

Vuk Milošević a readus echipa bănățeană în avantaj, pe finalul primei reprize, 14-15, iar Hugo Descat a stabilit rezultatul la pauză, 15-15. 

În debutul reprizei secunde, Ante Kuduz a înscris pentru Dinamo, 16-15, iar Marius Sadoveac a marcat pentru S.C.M. Politehnica golul egalizator, 16-16, dar și golul prin care bănățenii au preluat conducerea pe tabela de marcaj, 16-17. 

Hugo Descat a egalat, 17-17, iar Marius Sadoveac a avut, pe atacul lui S.C.M. Politehnica, o aruncare la poarta gazdelor, dar portarul dinamovist a respins. A urmat golul lui Ante Kuduz, 18-17, după care, Miloš Dragaš a țintit bara din stânga portarului gazdelor. Echipa bucureșteană a răspuns, tot printr-o bară, a lui Hugo Descat, în stanga portarului Miroslav Kocić. Marius Sadoveac a egalat, 18-18, iar Andras Szasz a readus Dinamo în avantaj, 19-18. A urmat egalarea, prin golul marcat de Cristian Fenici, iar mai târziu, Seyedalireza Mousavi a primit o eliminare de două minute.

Din pasa lui Cristian Fenici, Filip Marjanović a marcat pentru S.C.M. Politehnica, oaspeții preluând conducerea pe tabela de marcaj, 19-20. 

Au urmat momente de echilibru în jocul celor două echipe, din minutul 41, scorul fiind tot egal, 21-21, prin golul marcat de Ante Kuduz, iar Marius Sadoveac a fost eliminat temporar de pe parchetul de joc, oaspeții evoluând în inferioritate numerică. 

Portarul echipei bănățene, Miroslav Kocić, are o intervenție salvatoare la aruncarea lui Ciprian Sandru, după care, S.C.M. Politehnica a preluat conducerea pe tabela de marcaj, 21-22, prin golul lui Miloš Dragaš, minutul 46, iar până la finalul jocului, Dinamo nu a mai condus, doar a reușit să egaleze în câteva rânduri situația de pe tabela de marcaj.

O nouă intervenție salvatoare a portarului timișorenilor, Miroslav Kocić, s-a petrecut la aruncarea lui Ante Kuduz, iar Miloš Dragaš avea să mărească diferența oaspeților, 21-23, din minutul 48. 

Din aruncare de la 7 metri, Nicușor Neagu a marcat, cu boltă, peste Kocić, 22-23, iar Filip Marjanović, tot din aruncare de la 7 metri a readus diferența de două puncte între cele două echipe, 22-24. 

Vitaly Komogorov și Nicușor Neagu au egalat, 24-24, iar Miloš Dragaš, cu o execuție spectaculoasă a readus Timișoara în avantaj, 24-25. Vitaly Komogorov a egalat, 25-25, Cristian Fenici a marcat pentru Timișoara, 25-26, iar pe contraatac, după o pasă primită de la coordonatorul jocului echipei bănățene, Cristian Fenici, Flavius Cîmpan a înscris pentru oaspeți, 25-27, lovind, poate, decisiv echipa bucureșteană. 

În minutul 54, Miroslav Kocić a reușit o intervenție salvatoare la mingea aruncată cu parchetul de Nicușor Neagu, după care, din aruncare de la 7 metri, Filip Marjanović a mărit diferența între S.C.M. Politehnica și Dinamo, la trei puncte, 25-28. 

Gazdele au încercat să revină, Ciprian Sandru reducând diferența, 26-28, dar Cristian Fenici a înscris și a menținut Timișoara în avantaj cu 3 puncte, 26-29. 

După o pătrundere pe centru a lui Marius Sadoveac, arbitrul a acordat aruncare de la 7 metri pentru oaspeți, iar Filip Marjanović a marcat și a ridicat diferența de scor în favoarea oaspeților la patru puncte, 26-30.

Dan Savenco a marcat pentru Dinamo, 27-30, iar Vuk Milošević a trimis mingea în bara porții echipei bucureștene. Vitaly Komogorov a marcat pentru Dinamo, 28-30, iar Filip Marjanović a înscris ultimul gol al echipei bănățene, în acest meci, 28-31. Prin golul său, Răzvan Gavriloaia a stabilit rezultatul final al jocului, C.S. Dinamo București-S.C.M. Politehnica Timișoara 29-31.

Astfel, S.C.M. Politehnica Timișoara a obținut un succes colosal în această a doua etapă a Ligii „Zimbrilor”, chiar în fief-ul campioanei Dinamo, dobândind încă trei puncte prețioase în clasamentul întrecerii. 

„E o mare victorie, sunt mulțumit de prestația jucătorilor, mai ales că au fost unii care au alergat toate cele 60 de minute. Am fi avut nevoie să facem mai multe schimbări în timpul meciului; aici s-a văzut nevoia pe care o avem de jucătorii accidentați, Orbović, Păiuș sau Furak. Nu m-a mulțumit, în schimb, cum am terminat prima repriză; din cauza greșelilor noastre am pierdut acel avantaj de patru goluri, aveam 11-7 și atacul în superioritate numerică. Știu ce semnificație are un avantaj de genul celui pe care l-am construit și, din păcate, l-am irosit. În partea a doua a partidei a fost altceva, am schimbat sistemul de apărare de mai multe ori, am jucat cu cap în atac și am obținut o victorie prețioasă și meritată. Chiar dacă am pierdut două puncte în prima etapă, am câștigat trei în această rundă în fața unei echipe foarte bune, care a avut un parcurs perfect în acest start de sezon. Sper ca în etapele ce vin, spectatorii să vină în număr cât mai mare să ne susțină; avem nevoie de sprijin și de timp să ne omogenizăm, pentru că, să nu uităm, jucători precum Sadoveac, Dragaš și Pribanić n-au mai evoluat împreună”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei bănățene, Pero Milošević.

Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, au marcat: Filip Marjanović (11 goluri), Miloš Dragaš (7 goluri), Marius Sadoveac (5 goluri), Cristian Fenici (4 goluri), Flavius Cîmpan (două goluri), Vuk Milošević (un gol), Antonio Pribanić (un gol). Pentru echipa bucureșteană, cele mai multe goluri au fost marcate de Răzvan Gavriloaia (5 goluri), Hugo Descat (5 goluri), Amine Bannour (4 goluri) și Ante Kuduz (4 goluri).

Odată cu acest rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara are un total de 4 puncte în clasamentul acestei ediții a campionatului și se află pe locul 6. Etapa viitoare, cea de-a treia, echipa timișoreană va evolua pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva formației C.S. H.C. Buzău, echipă ce a promovat pe prima scenă a handbalului masculin românesc, la finalul anului competițional trecut. 

Cornel Seracin  

Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica