Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a început ediția 2018/2019 a Ligii Naționale de Handbal, pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, evoluând împotriva echipei care la finalul anului competițional trecut a obținut medaliile de bronz, A.H.C. Potaissa Turda. La finalul celor 60 de minute ale disputei dintre S.C.M. Politehnica Timișoara și A.H.C. Potaissa Turda, scorul a fost egal, 26-26, echipa în alb-violet reușind să smulgă medaliatei cu „bronz” un rezultat bun în debutul noii ediții de campionat. S.C.M. Politehnica a revenit după ce oaspeții au condus la pauză, 12-17, iar la începutul reprizei a doua s-au desprins la șase puncte diferență, 12-18. 

Odată încheiat, cu un punct în clasamentul competiției, acest prim joc, echipa în alb-violet a început pregătirile pentru un nou test greu, de această dată pe parchetul campioanei Dinamo București. 

„Dinamo pare să fie o echipă mai puternică decât anul trecut, ținând cont de rezultatele pe care le-au avut până acum, cu victorii contra Constanței și în Liga Campionilor. Au câte doi jucători de aceeași valoare pe fiecare post și sunt din nou favoriți să câștige campionatul. În ce ne privește pe noi, vom merge să ne jucăm șansa, sperând totodată că în următoarele 15 zile se va recupera Orbović, iar într-o lună Păiuș și Furak. Și mai sperăm să rămânem în această configurație, pentru că nu e tocmai firesc să nu avem tot lotul la început de sezon. Toate aceste lucruri ne afectează... Poate dacă eram toți, am fi dat gol la ultima fază a jocului cu Turda. Nu avem nimic de pierdut, ei sunt favoriți, dar contra noastră nu-i va fi ușor nimănui să câștige, nici acasă și nici în deplasare”, a declarat antrenorul principal al echipei S.C.M. Politehnica Timișoara, Pero Milošvić, la finalul jocului din prima etapă împotriva formației din Turda.

În prima etapă a campionatului, Dinamo București s-a impus la Constanța, împotriva echipei A.H.C. Dobrogea Sud, 30-24, iar în ediția 2018/2019 a Ligii Campionilor Europeni, campioana României a învins pe propriul parchet, într-un meci ce a contat pentru grupa D a competiției, echipa norvegiană Elverum Håndball, 26-24. 

„Cu siguranță ne-am fi dorit un început mai lin de campionat, dar cred că în momentul de față Liga Națională nu are o câștigătoare ușor de anticipat. Așa cum Dinamo e favorită, mi se pare că și noi avem șansele noastre. Nu va fi un meci ușor nici pentru noi, dar nici pentru ei, de asta sunt sigur!”, a declarat la finalul jocului disputat împotriva team-ului ardelean, extrema echipei bănățene, Marius Sadoveac, marcator a 11 din cele 26 de goluri pentru team-ul bănățean de-a lungul jocului contra formației ardelene.

Așadar, jocul împotriva echipei C.S. Dinamo București va fi primul joc în deplasare din această ediție de campionat pentru S.C.M. Politehnica Timișoara. Confruntarea dintre C.S. Dinamo București și S.C.M. Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, 15 septembrie, pe parchetul Sălii Polivalente „Dinamo” din București, cu începere de la ora 17:30 și va conta pentru etapa a doua a Ligii Naționale de Handbal Masculin, ediția 2018/2019. Meciul va putea fi vizionat, în direct, la TvR 1. 

Cornel Seracin 

Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica