Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica Timișoara, este gata de începerea anului competițional. După reunirea din luna iulie, handbaliștii antrenați de Pero Milošević (principal) și Attila Horvath (secund) au susținut câteva meciuri de verificare, toată această perioadă de pregătire culminând cu întrecerea amicală Cupa Politehnica, desfășurată la Timișoara. De remarcat că, pivotul Leonard Stefan nu va mai evolua pentru Politehnica Timișoara în noul sezon competițional, el urmând să înceapă o nouă etapă în handbalul masculin.

Așadar, mai întâi studenții au susținut două jocuri de pregătire în compania echipei de ligă secundă, C.S.M. Școlar Reșița. În primul „amical”, jucat la Timișoara, gazdele s-au impus cu 33-19, iar la Reșița, handbaliștii timișoreni au repurtat un nou succes, 33-18.

A urmat un turneu amical, în Maramureș, la Memorialul „Lascăr Pană”, turneu ce s-a desfășurat în municipiul Baia Mare. Mai întâi, studenții au învins C.S. U. Suceava, 34-28, după care au fost învinși de Potaissa Turda, 31-33. Deși ar fi trebuit să mai susțină un joc în acest turneu, în compania gazdelor de la Minaur Baia Mare, timișorenii s-au întors acasă datorită unei enterocolite, așa că, ultimul meci nu l-au mai disputat. 

În localitatea sârbă, Šabac, echipa de handbal în alb-violet a susținut două „amicale” în compania echipei gazdă R.K. Metaloplastika Šabac, în ambele impunându-se, cu 21-16, în primul joc și cu 25-23, în cel de-al doilea.

Astfel, turneul amical de la Timișoara, ce a avut loc pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, Cupa Politehnica, studenții l-au început cu un moral foarte bun. La 50 de ani de la prima ediție a acestui turneu internațional, considerat una dintre cele mai longevive competiții cu caracter amical ce se desfășoară în handbalul din România, echipa bănățeană s-a impus, câștigând trofeul. La turneu au participat echipele, Universitatea Cluj, Metaloplastika Šabac, Minaur Baia Mare, alături de ele, S.C.M. Politehnica Timișoara.

Mai întâi, echipa bănățeană sa impus în fața formației Universitatea Cluj, 34-19, iar Finala Mare a jucat-o în compania echipei Minaur Baia Mare. S.C.M. Politehnica Timișoara ieșind învigătoare cu scorul final, 35-24, adjudecându-și astfel trofeul. 

Superlativele acestui turneu amical au fost, Marius Sadoveac, de la echipa S.C.M. Politehnica Timișoara, votat ca fiind cel mai bun handbalist al turneului, extrema timișoreană cucerind și titlul de golgheter al întrecerii, cu 16 goluri marcate în cele două meciuri. Cel mai bun portar a fost votat din rândul gazdelor, Miroslav Kočić (sosit la Timișoara de la echipa franceză Saran Loiret Handball).

Și turneul de juniori, Cupa Politehnica 2018, a fost câștigat de miciții handbaliști ai lui S.C.M. Politehnica Timișoara. În Finala Mare a turneului amical, juniroii lui S.C.M. POlitehnica Timișoara s-au impus, la limită, 26-25, împotriva omologilor lor de la Alpha Oradea. În turneul pentru juniori, cel mai bun portar a fost desemnat Olah Bertalan (Alpha Oradea), iar cel mai tehnic handbalist, Raul Bote (S.C.M. Politehnica Timișoara). 

Locul 3 în turneul de juniori a fost ocupat de echipa C.S.M. Școlar Reșița după ce a învins, în Finala Mică, cu 29-24, echipa de juniori a maghiarilor de la Makó.

În vederea anului competițional 2018/2019, clubul de handbal S.C.M. Politehnica Timișoara a pus la dispoziția suporterilor, începând de luni, 3 septembrie 2018, abonamente. Abonamentele sunt valabile pentru toate meciurile considerate acasă din Liga Națională și Cupa României. Aceste abonamente au următoarele denumiri și costuri: „Suporter” - 130 lei, „Junior” - 20 lei, „V.I.P.” (scaune galbene) - 250 lei, „Student”/„Senior” - 35 lei. Abonamentele se pot comanda la telefon 0728.029.477 (zilnic 9:30 - 16:30) sau la sala „Constantin Jude”. 

Liga „Zimbrilor” va începe miercuri, 5 septembrie, dar meciul din prima etapă al lui S.C.M. Politehnica Timișoara, pe propriul parchet, împotriva echipei A.H.C. Potaissa Turda, se va desfășura miercuri, 12 septembrie. Această amânare a intervenit datorită faptului că echipa ardeleană, deţinătoare a Cupei Challenge, va evolua în manșa secundă a primului tur preliminar al Cupei E.H.F., sâmbătă, 8 septembrie, pe propriul parchet, împotriva echipei de handbal a orașului Porto.

Cornel Seracin

Foto: Alex Szabo și Leczki Józsi