Începând cu 2018, municipiul Timișoara devine unul dintre punctele importante pe harta educațională a României, în sport. Cea mai noua ofertă educațională pentru profesioniștii în sport - Școala de Antrenori a C.R.S.S.E. - va fi prezentă pe piața din sud-vestul României, cu sediul Centrului Regional, la Timișoara, sub coordonarea domnului Ciprian Urican.

Lansată în piață la începutul anului 2012 cu scopul creării unui nou val de profesioniști în sport, la nivelul resurse umane, care pregătește sportivii, Centrul Român de Studii Sportiv Educaționale (C.R.S.S.E.) are în acest moment peste 1.000 de absolvenți, Instructori Sportivi, Preparatori fizici și Antrenori, în cadrul cursurilor de calificare, specializare și perfecționare, cursuri acreditate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și de Ministerul Educației, cu recunoașterea de către Ministerul Tineretului și Sportului și Federațiile de specialitate.

Centrul Român de Studii Sportiv Educaționale - C.R.S.S.E. - este prima entitate privată din România care lucrează în system V.E.T. - System Educațional Vocațional - și aduce pe piață o nouă formulă de lucru, în care teoria și practica se îmbină pentru a crea un mediu de învățare bazat pe combinarea teoriei sportului cu practica, în proportie de 70%. 

Conceptul de lucru al C.R.S.S.E. pornește de la paradigma vocației în sport. Fondatorii organizației consideră că pentru a fi un bun mentor pentru sportivi, trebuie să îți urmezi vocația și să te perfecționezi continuu.

C.R.S.S.E. este, în acest moment, cea mai extinsă școală privată pentru specialisti în sport, cu Centre Regionale în București - începând cu 2012 -, Iași - începând cu 2015 -, Galați - începând cu 2016 - Cluj și Timișoara începând cu 2018. Toate cadrele didactice implicate în procesul educațional al C.R.S.S.E. îmbină, în mod fericit, experiența de catedră cu experiența practică în sport, în tară și străinătate, astfel încât pot să ofere cele mai noi informații cu privire la domeniul lor de activitate cât și la ramurile sportive specifice.

Coordonatorul Centrului Regional Timișoara, domnul Ciprian Urican, are o experiență de peste 22 ani în sport, ca antrenor, lector în cadrul cursurilor F.R.F., tutore pentru cursanții Licenței PRO UEFA și UEFA YOUTH A ELITE JUNIOR, antreprenor - primul site de specialitate în fotbal lansat în România - „Coaches Ahead.ro”.

Înscrierile pentru cursurile Școlii de Antrenori C.R.S.S.E., pentru toate ramurile sportive, vor începe la finalul lunii septembrie 2018. La adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. se pot obține mai multe informații. 

Cornel Seracin