Rezultate excelente pentru delegația României la Campionatele Balcanice de Judo pentru copii, desfășurate în Grecia, la Salonic, în perioada 27-30 iulie 2018. La finalul competiției, România a reușit să câștige, prin evoluția sportivilor ei, 3 Medalii de Aur, 5 Medalii de Argint și 12 Medalii de Bronz. În echipa națională a României, participantă la aceste Campionate Balcanice de Judo pentru copii, au fost selecționați judoka de la cluburile din țară, competiția scoțând în evidență faptul că pregătirea copiilor sportivi la această disciplină este în creștere și în România.

Din delegația reprezentativei României, la această competiție interțări, din capitala Macedoinei Grecești, Salonic, din partea clubului de judo din Timișoara, A.C.S. Judo „Phoenix”, a fost selecționată campioana Jaqueline Diane Dohor, Jaqueline obținând una din cele 12 Medalii de Bronz ale selecționatei naționalei de judo a României la acest concurs. 

Tripla campioană națională a României la judo, Jaqueline Diane Dohor, a concurat la categoria 44 kg, sub 13 ani (U13) și s-a confruntat cu sportive din Bulgaria, Grecia și Bosnia/Herțegovina. 

Astfel, la fete, U13, categoria 44 kg, în primul meci, Jaqueline Dohor s-a impus, prin Ippon, în fața concurentei din Bulgaria, Ani Anastasiova. În semifinale, Jaqueline avea să concureze împotriva unei sportive din țara care a găzdui această întrecere, Grecia. Evoluând împotriva unei gazde, sportiva din România a avut un meci deosebit de dificil și a fost nevoită să cedeze grecoaicei, la capătul unui meci foarte greu, de 6 minute și o decizie „mult discutată” la masa arbitrilor. Astfel, sportiva din Grecia, Sirinidou Galini, a acces în finala mare, iar Jaqueline Dohor a evoluat în finala mică, pentru locurile 3, 4. 

Încurajată de antrenorul Laurențiu Jurca, sportivul timișorean care a fondat clubul A.C.S. Judo „Phoenix” Timișoara, dar și de întreaga delegație a României, Jaqueline Dohor a reușit să se mobilizeze în disputa pentru Medalia de Bronz, împotriva sportivei din Bosnia/Herțegovina, Iva Korulka, tripla campioană a României reușind să o învingă pe bosniacă în 30 de secunde, prin Ippon, Jaqueline Diane Dohor adjudecându-și astfel Medalia de Bronz în această competiție.

Sportiva din Grecia, Sirinidou Galini, s-a impus la categoria 44 kg, fete, U13, dispunând în finala mare de o altă reprezentantă a României la această categorie, bucureșteanca Sabina Maria Andrei, de la C.S. Dinamo. Astfel, podiumul categoriei 44 kg., fete, U13, a fost compus din două medaliate din România, Sabina Maria Andrei („argint”) și Jaqueline Diane Dohor („bronz”). 

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/photo