Echipa de fotbal Ripensia Timișoara a efectuat deplasarea în localitatea maghiară Békéscsaba, urmând să-și desfășoare, între 8-16 iulie, pregătirea centralizată, acesta fiind primul cantonament în afara României, pe care team-ul în galben-roșu îl execută de la restartarea sa, 12 iulie 2012. 

Până la plecarea în cantonamentul din Ungaria, Ripensia Timișoara a jucat două meciuri amicale în deplasare, la Ciacova și la Dudeștii Vechi. În orașul Ciacova, echipa timișoreană a avut parteneră de pregătire, A.S. Progresul 1906 Ciacova, formație locală ce a încheiat anul competițional 2017/2018, pe locul 9 în clasamentul ligii a patra, Timiș. La finalul „amicalului” de la Ciacova, Ripensia s-a impus cu 7-0.

În comuna Dudeștii Vechi, Ripensia Timișoara a desfășurat un meci de pregătire în compania echipei locale A.S. Pobeda, dudeștenii încheind ediția 2017/2018 a ligii a patra, Timiș, pe locul 5 în clasament. În jocul din comuna timișeană, Ripensia a obținut un nou succes, de această dată cu scorul de 3-1. 

De semnalat faptul că, până la plecarea în cantonamentul din Ungaria, echipa în galben-roșu și-a asigurat, pentru viitorul sezon competițional, serviciile unui tânăr fotbalist. Este vorba despre George Monea, născut în anul 1997, în localitatea Victoria, din județul Brașov, noul sosit fiind în măsură să evolueze atât pe postul de mijlocaș dreapta, cât și pe cel de mijlocaș central. Fotbalistul a fost împrumutat de echipa timișoreană, de la team-ul din prima ligă, nou promovata F.C. Hermannstadt. De-a lungul carierei sale, George Monea a mai apărat culorile echipei Unirea Tărlungeni. 

Duminică, 8 iulie 2018, cu un total de 20 fotbaliști în lot, Ripensia Timișoara a plecat în cantonamentul de la Békéscsaba. Cei 20 de fotbaliști sunt: Iulius Rădulescu, George Păduraru, Ştefan Dobre, Adrian Popa, Mihai Hecsko, Flavius Vlădia, Marius Toma, Alin Burdeţ, Claudiu Apro, Călin Toma, Gabriel Stoi, Marian Anghelina, Takenori Kawagoe (fotbalist japonez, 22 ani, aflat în probe, fost la echipa engleză din liga a cincea, F.C. Boreham Wood, dar și la alte echipe din eșaloanele inferioare din România), Adrian Zaluschi, Adrian Ungureanu, George Monea, Cătălin Tineiu (un jucător, sub 21 ani, sosit de la A.F.C. Hermannstadt), Andrei Dumiter, Cătălin Bădăuţă şi Răzvan Cluci. Mijlocaşul Andrei Apostol (fotbalist aflat în probe, sosit la Ripensia, de la Ceahlăul Piatra Neamţ) nu a făcut deplasarea în Ungaria din pricina unor probleme personale.

Staff-ul tehnic al echipei Ripensia Timișoara, prezent în cantonamentul din localitatea maghiară, este compus din domnii, Radu Suciu (director sportiv), Ciprian Urican (antrenor principal), Gheorghe Stoianov (antrenor cu portarii, revenit la Ripensia Timișoara), Silviu Nişu (preparator fizic) şi Marian Cotoşpan (medic). 

La Békéscsaba, fotbaliștii Ripensiei Timișoara vor efectua câte două antrenamente pe zi, iar marţi, 10 iulie, clubul timișorean va avea partener de pregătire, în cel de-al treilea său „amical” al acestei veri, chiar în cantonamentul din orașul maghiar, clubul de fotbal din municipiul vecin, U.T. Arad.

Cornel Seracin