Vești despre A.S.U. Politehnica Timișoara. De la primul antrenament efectuat sub coordonarea antrenorului Cosmin Petruescu, au mai intervenit schimbări în lotul echipei timişorene. Astfel că, din anul competiţional viitor, Marko Giuricici nu va mai face parte din lotul alb-violet, el urmând să plece peste hotare. În schimb, Cristian Scutaru a semnat o prelungire, pentru o perioadă de doi ani, a contractului cu echipa bănăţeană.

„Băieții în Ghete” au susținut și primul lor joc amical din această vară. Partenera de pregătire a echipei în alb-violet a fost A.S. F.C. Bazoșu Vechi, formația parteneră a timișorenilor încheind anul competițional trecut, pe locul 13 în clasamentul ligii a patra, Timiș. „Amicalul” dintre cele două echipe în alb-violet s-a disputat pe gazonul arenei „Știința”, din Timișoara, cele două partenere de pregătire fiind nevoite să suporte, timp de o oră de joc, ploaia torențială, dar și gazonul greu, ca urmare a acestei ploi. La finalul jocului, scorul a fost favorabil timișorenilor, 2-0. 

Odată încheiat „amicalul” cu echipa din Bazoșu Vechi, A.S.U. Politehnica Timișoara a ajuns la un acord cu trei tineri fotbaliști care vor face parte din planul pe termen lung al echipei. Pentru postul de fundaș stânga, alb-violeții i-au oprit pe Dragoș Cojocaru (a semnat pe un sezon, cu opțiune de prelungire) și Alexandru Cherecheș (a semnat un angajament valabil pe trei sezoane). Tot pe trei ani a semnat și mijlocașul Bogdan Miholca, fotbalist care poate să joace atât pe banda dreaptă, cât și pe cea stângă.

Clubul timișorean s-a despărțit de portarii Emanuel Fișteag și Markos Gakos, precum și de jucătorii de câmp Ioan Boancă, Ionuț Ianc și Patrick Popescu, ultimii trei pregătindu-se în ultimele zile la Timișoara.

Începând de duminică, 8 iulie, A.S.U. Politehnica Timișoara a pășit spre a-și desfășura pregătirea în cantonamentul din localitatea Sântămărie-Orlea, aici urmând să rămână până în data de 17 iulie. 

Antrenorul principal al echipei în alb-violet, Cosmin Petruescu, a convocat pentru acest cantonament, 24 de fotbaliști. Aceștia sunt: Rareș Murariu, Alexandru Borbely - Dănuț Bilia, Bogdan Nicolescu, Cristian Scutaru, Alexandru Cherecheș, Tamas Szasz, Raul Vidrăsan, Ionuț Coadă, Ioan Mera, Dragoș Cojocaru - Alin Ignea, Adrian Poparadu, Vlad Bîte, Adrian Bedea, Marvin Schieb, Alexandru Gașpar, Bogdan Miholca, Răzvan Ghinescu, Florin Lazea - Ionuț Plămadă, Romeo Bănică, Bogdan Bozian, Gelu Velici.

În prima săptămână a cantonamentului, A.S.U. Politehnica va susține două meciuri de verificare, miercuri, 11 iulie, parteneră de pregătire îi va fi echipa din cea de-a patra ligă a județului Alba, Sportul Petrești, formație ce a încheiat întrecerea județeană, pe locul secund în clasament, iar sâmbătă, 14 iulie, partenera de pregătire a echipei în alb-violet va fi C.N.S. Cetate Deva, formație ce a încheiat anul competițional trecut, în seria a patra a ligii a treia de fotbal a României, pe locul 8 în clasament.

Între timp, echipei în alb-violet i-a fost stabilită și partenera de întrecere pentru jocul de prezentare, cel care va urma să fie susținut de „Băieții în Ghete”, în data de 28 iulie, cu o săptămână înainte de începerea noii ediții a campionatului de ligă secundă. Politehnica Timișoara se va prezenta suporterilor într-un meci în compania echipei basarabene, Zimbrul Chișinău, pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu” din Timișoara.  

Echipa basarabeană a evoluat în mai multe rânduri în cupele europene intercluburi, iar cea mai bună performanță a sa în competițiile europene a fost înregistrată în ediția 2014/2015 a Europa League, Zimbrul Chișinău reușind să depășească tururile 1, 2 și 3 preliminare, eliminând, în ordine, echipele, F.K. Škendija 79 (Macedonia), Ț.S.K.A. Sofia (Bulgaria) și S.V. Grödig (Austria), ajungând astfel până în runda play-off a întrecerii, acolo unde a fost eliminată de echipa elenă P.A.O.K. Salonic. 

„Amicalul” dintre Politehnica Timișoara și Zimbrul Chișinău se va desfășura pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu”, sâmbătă, 28 iulie, cu începere de la ora 20, echipa timișoreană urmând să prezinte echipamentul în care va evolua în viitoarea ediție a ligii secunde, dar și în viitoarele ediții ale întrecerilor de fotbal din România.

Politehnica Timișoara și Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria” au transmis, printr-un comunicat mass-media, că: „Noile tricouri vor fi disponibile la vânzare atât la meci, la standul cu materiale promoționale, cât și online, începând cu 30 iulie. Ne dorim un oraș îmbrăcat în alb și violet atunci când joacă Poli!”, iar referitor la meciul de prezentare al echipei studențești: „Vă așteptăm la partidă cu o serie de surprize pe care le-am pregătit pentru voi. Vrem de asemenea să îngroșăm rândurile membrilor oficiali ai clubului, oamenii care îl susțin și care îl duc spre succes! Mai multe detalii puteți găsi pe www.sspolitehnica.ro/sustinere. Dăm împreună startul unui sezon de poveste, cel mai puternic sezon de #Liga2 din ultimii 30 de ani!”

Cornel Seracin