Între 8-10 iunie, la Mangalia au avut loc finalele Campionatului Național de Judo, copii sub 11 ani, individual și pe echipe. Din partea clubului A.C.S. Judo Phoenix Timișoara, a înregistrat performanțe notabile în aceste competiții judoka Briana Sperlea care a câștigat medalia de aur pe echipe (cu echipa Euroregiunea V Vest), iar la individual a obținut medalia de bronz, după o luptă susținută împotriva concurentei Maria Iatagan, de la clubul C.S.M. Pitești.

Între 22-24 iunie, la Satu Mare s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Judo, pentru juniori sub 13 ani, individual și pe echipe. În cadrul acestei întreceri, campioana en-titre, Jaqueline Dohor (de la clubul timișorean A.C.S. Judo Phoenix), a reușit o performanță importantă pentru judo-ul bănățean, prin obținerea celui de-al treilea titlu consecutiv de campioană națională la categoria de vârstă sub 13 ani, feminin. După patru meciuri impresionante, unde, pentru intrarea în finală, învinge chiar pe concurenta și rivala pentru titlu, Teodora Alexandra Zaharia, de la C.S. Alexandria, Jaqueline Dohor s-a impus și în finala Campionatului Național, împotriva sportivei Sabina Maria Andrei de la clubul Dinamo București, obținând astfel medalia de aur la individual și titlul de campioană națională.

Jaqueline Dohor a luptat și la echipe pentru Euroregiunea V Vest, unde, cu patru victorii prin Ippon, și-a adus aportul pentru ca echipa din care a făcut parte să obțină medaliile de bronz.

Ca urmare a acestei reușite, micuța judoka timișoreană Jaqueline Dohor urmează să reprezinte România și A.C.S. Judo Phoenix Timișoara la Balcaniada ce se va desfășura în Grecia, între 27-29 iulie 2018.

Realizând un bilanț al A.C.S. Judo Phoenix Timișoara, în cel de-al șaptelea an de activitate, rezultatele par să fie mulțumitoare pentru fondatorul clubului și antrenorul Laurențiu Jurca: cinci titluri de campioni naționali, două titluri de vicecampioni naționali, șapte medalii de bronz, două locuri 5 la campionatele naționale.

  

Cornel Seracin