Sâmbătă, 16 iunie, în organizarea Clubului Ripensia Timișoara și a Clubului German de Afaceri din Banat, a avut loc un turneu de fotbal ce s-a desfășurat în cartierul timișorean Freidorf, la Baza Sportivă „Academia Ripensia”. Competiția a fost destinată firmelor ce se află în componența Clubului German de Afaceri din Banat (D.W.C.). 

La acest turneu s-au înscris 16 echipe, acestea fiind împărțite, pentru prima fază, în 4 grupe, fiecare grupă conținând 4 echipe. Primele două echipe clasate (locurile 1 și 2) la finalul jocurilor din grupe au acces în faza eliminatorie a întrecerii (sferturi de finală, apoi semifinale și finale).

Finala mare a primei ediții a acestei întreceri a fost disputată între reprezentanții firmelor „Rieker” și „Contitech Fluid”, iar la finalul jocului echipa celor de la „Rieker” a învins cu 3-0 și a devenit prima câștigătoare a turneului.

La finalul turneului de fotbal, fiecare dintre echipe a primit premii de consolare. De asemenea, fiecare participant la această ediție, fie dintre jucători, oficiali ai echipelor sau spectatori, a putut lua parte la tombolele organizate, unde au fost puse în joc premii constând în pixuri, brichete, eșarfe și tricouri originale cu Ripensia, precum și un drive test cu mașinile „Mercedes” expuse în locație de către „Auto Schunn”.

Grație Clubului German de Afaceri din Banat, cu sprijinul A.J.F. Timiș și a voluntarilor de la „Academia Ripensia”, Clubul de Fotbal Ripensia Timișoara a dus la bun sfârșit prima ediție a turneului organizat în cartierul timișorean Freidorf, chiar în anul în care echipa de fotbal din Banat împlinește 90 de ani de la înființare. 

Cornel Seracin 

Foto: www.facebook.com/academiaripensia