Ultima etapă a ediţiei 2017/2018 a ligii secunde de fotbal, cea de-a XXXVIII, a programat pe gazonul Arenei „Ciarda Roşie” din Timişoara, confruntarea sportivă dintre A.F.C. Ripensia Timişoara şi C.S. Ştiinţa Miroslava. A fost un joc în care ambele combatante nu aveau motive să joace cu prea mult nerv, Ripensia Timişoara era salvată de la retrogradare, îndeplinindu-şi astfel obiectivul propus la startul anului competiţional, obiectiv pe care şi l-a îndeplinit cu câteva etape în urmă, iar Ştiinţa Miroslava, înainte de această etapă, era situată pe un loc retrogradabil şi, indiferent de rezultatul acestui joc, situaţia ei era pecetluită, echipa din comuna moldavă urmând să evolueze, anul competiţional viitor, în cea de-a treia ligă de fotbal a României.
În tabăra Ripensiei, aproape pe toată durata acestui joc, s-a simţit un aer de vacanţă, întreaga echipă fiind, probabil şi cu gândul la petrecerea de aniversare a celor 27 ani împliniţi de golgeterul-atacant al echipei, chiar în ziua jocului, Ndiaye Mediop. 


Primele trei minute ale disputei au aparţinut echipei timişorene. Fotbaliştii Ripensiei s-au instalat în preajma careului de 16 metri advers, dar fără a periclita periculos poarta formaţiei moldave, prin acest început propunându-şi să domine adversarul în ceea ce priveşte posesia balonului.
Singura motivaţie a team-ului din comuna Miroslava, în acest joc, a fost să apere spiritul sportiv şi să arate respect pentru competiţia în care a participat, promovând din liga a treia la finalul anului competiţional 2016/2017. Ştiinţa Miroslava a reuşit să rupă chingile atacurilor de început ale Ripensiei, a trecut de jumătatea terenului propriu şi a intrat în suprafaţa echipei gazdă, iar în minutul 3, prin Alex Taciuc, a expediat primul şut la poarta Ripensiei, totodată fiind şi primul şut la poartă din acest joc. Mijlocaşul ofensiv al moldavilor a expediat mingea de la aproximativ 20 metri de poarta lui Mario Contra, de pe flancul drept al apărării timişorene, dar balonul a trecut mult pe lângă poarta gazdelor.
Moldavii s-au menţinut în terenul gazdelor, mai departe, iar în minutul 9, după ce Edward Sandu a executat o lovitură de colţ, mingea a fost trimisă în careul de 16 metri timişorean, iar de pe dreapta, cu o lovitură de cap, Horia Crişan a reluat balonul şi l-a trimis spre colţul din stânga portarului Ripensiei, dar Mario Contra a reuşit o intervenţie bună şi a trimis mingea în corner. Noua lovitură de colţ executată de oaspeţi, a rămas fără rezultat pe tabela de scor.
Aceste două bune ocazii de a marca, create de oaspeţi, au dat semnalul neprevăzutului, astfel că, în minutul 15, Alex Marian a marcat pentru Ştiinţa Miroslava, deschizând scorul acestui meci.Toată faza golului a început din jumătatea de teren a echipei moldave, de pe flancul drept al apărării acesteia. După mai multe pase ale oaspeţilor, mingea a ajuns în apropierea careului de 16 metri al Ripensiei. Căpitanul echipei timişorene, Adrian Popa, a încercat să întrerupă faza, la marginea careului propriu, dar intervenția sa nu a ajutat. Mingea (după ce a circulat de la Taciuc, la Marin) a ajuns pe dreapta, în careul de 16 metri al gazdelor, de unde Alexandru Corban, aflat la aproximativ 10, 11 metri de poarta adversă, a șutat pe jos, după ce a efectuat câteva fente în fața lui Călin Toma, și portarul, ușor mascat de Mihai Hecsko, doar a reușit să respingă mingea în față, chiar acolo unde se afla Alex Marian care, de la 5 metri, zonă centrală, a introdus balonul în plasă, în colțul din dreapta portarului Mario Contra, 0-1.
Golul marcat a dat aripi oaspeţilor, care, în minutul 19, prin Edward Sandu, au trimis mingea în bara transversală a porţii lui Contra. Mingea a ajuns la Nemţanu, în jumătatea de teren a gazdelor, iar acesta a pasat bine lui Sandu, care, aflat la aproximativ 25 metri de poarta lui Contra, din zonă centală, a trimis balonul cu piciorului drept, în transversala porţii lui Contra, după care mingea a revenit în teren şi totul s-a încheiat cu bine pentru Ripensia. Contra a ajuns în posesia balonului buclucaş.
Primul şut la poarta oaspeţilor, expediat de Ripensia, în acest joc, s-a produs în minutul 20. O centrare din marginea terenului, de pe stânga, ajunge la marginea careului echipei moldave, la Mediop, care, cu capul, o pasează lui Bădăuță, iar atacantul timișorean, de la aproximativ 20 metri de poarta oaspeților, din poziție centrală, a expediat, cu un șut, mingea mult peste poarta lui Turiță.
Primul şut al echipei gazdă, în acest meci, pe spaţiul porţii adverse, poate fi considerat în minutul 26. Mediop, de pe dreapta, pasează pe stânga lui Călin Toma, iar fundașul Ripensiei îi pasează lui Bădăuță, care, aflat la aproximativ 18, 19 metri de poarta adversă, lateral stânga, șutează cu dreptul pe spațiul porții lui Turiță, dar portarul oaspeţilor a prins mingea.
Astfel, prima repriză s-a încheiat cu rezultatul favorabil oaspeţilor, 0-1. Ştiinţa Miroslava a fost echipa mai activă, în acestă primă repriză, a fost echipa mai animată de spiritul jocului. Ripensia nu a jucat cu prea multă vigoare în această primă parte, preferând să cedeze oaspeţilor iniţiativa. În ultimele minute ale primei reprize, micuţa galerie a Ripensiei a considerat necesar să-şi încurajeze favoriţi, scandând scurt: „Ri-pen-sia! Ri-pen-sia! Ri-pen-sia!”


Repriza a doua a început cu câteva ocazii ale echipei vizitatoare. În minutul 48, Taciuc a expediat mingea pe spațiul porții Ripensiei, de la aproximativ 20 metri, poziție centrală, dar portarul Contra a reținut balonul. Un minut mai târziu, după o degajare a portarului Turiță, până în preajma careului advers, mingea este preluată și pasată de Marin, în careu, lui Sandu, dar acesta, în dreapta sa marcat de Hecsko, nu poate înscrie, mingea ieșind în out de poartă. În minutul 52, gol marcat de Marin, anulat de arbitrul jocului, pentru o poziţie de off-side.
Oaspeţii aveau să înscrie golul doi, în minutul 59. Faza celui de-al doilea gol al oaspeţilor a fost creată, după ce, cu câteva momente în urmă, atacul Ripensiei a fost ratat. Mediop, de pe stânga, a intrat în careul oaspeților, după ce a driblat doi adversari, și a încercat să paseze în gura porții, mingea urmând să-l întâlnească pe Țugui. Andrei Țugui a întârziat, iar mingea a fost oprită de un fotbalist al Miroslavei și a ajuns în brațele portarului Turiță. O fază cursivă, începută de Ripensia în propria jumătate de teren, de la portarul Contra și finalizată de Mediop, atacantul lui „Ripi” primind cea de-a patra pasă din această fază, de la Bădăuță. După acest atac al gazdelor, oaspeţii au iniţiat atacul lor la poarta echipei timişorene, iar Edward Sandu, după un şut cu piciorul stâng, din interiorul careului de 16 metru advers, poziţie uşor stânga, a marcat în poarta apărată de Contra, care, deşi a plonjat în dreapta sa, nu a mai reuşit să evite golul. Sandu a primit pasa din care a marcat, de la Taciuc, de pe partea stângă a defensive Ripensiei.
După acest al doilea gol, Ripensia Timişoara a început să se trezească din amorţeala jocului de până atunci. În minutul 64, după o pasă de pe partea dreaptă a careului de 16 metri advers, pasă dată de Ndiaye Mediop, lui Adrian Ungureanu, atacantul-golgeter al Ripensiei primind pasa de la Adrian Popa, urcat în atac, iar mijlocaşul Ripensiei, Adrian Ungureanu, aflat la marginea careului de 16 metri, a trimis mingea pe jos, pe spaţiul porţii oaspeţilor, dar portarul Jan Turiţă a prins balonul.
Ripensia a marcat primul ei gol, în acest joc, prin minutul 68. Mediop este găsit bine pe stânga, în jumătatea adversă de teren, după o pasă în diagonală dată de un coechipier. Corban a încercat să devieze traiectoria balonului, dar Mediop a intrat în careul oaspeților și, cu un artificiu tehnic, a trimis mingea, uşor, peste portarul oaspeţilor, ieșit în întâmpinare. Mingea a mers paralel cu linia porţii adverse şi a ajuns în dreapta careului Miroslavei, de unde Alexandru Bădăuță a introdus-o în plasa porții adverse, deși un fotbalist al Ştiinţei a încercat să intervină, ba chiar l-a marcat pe atacantul Ripensiei. La capătul unui efort reuşit cu bine, Alexandru Bădăuţă avea să deschidă drumul spre victorie, Ripensiei, co-autor, la acest gol, fiind aniversatul zilei, Ndiaye Mediop, 1-2.
În minutul 74, Călin Toma a centrat de pe partea stângă, în careu, lui Bădăuță, care, cu o lovitură de cap, poziție bună, la aproximativ 11 metri de poarta lui Turiță, a trimis mult pe lângă stâlpul din dreapta portarului oaspeților. După această ocazie, micuţii fotbalişti ai Academiei Ripensia, aflaţi în tribunele arenei timişorene, au început să scandeze, scurt, încercând să-l impulsioneze pe atacantul lui Ripi, Ndiaye Mediop, care a irosit mai multe ocazii de a marca pentru Ripensia, de-a lungul acestui meci: „Remi, vrem un gol, de la tine din picior!”
Călin Toma, aflat pe partea stângă, în minutul 76, a centrat înalt în careul de 16 metri advers, mingea ajunge în dreapta careului, la Mediop, care pasează lui Bădăuță, aflat în poziție mai bună de șut, dar intervine acolo Chindriș, destul de dur, Bădăuță fiind răsturnat în careul oaspeților, iar portarul Turiță prinde mingea. În minutul 78, căpitanul Adrian Popa l-a deschis cu o minge bine pasată din jumătatea de teren a Ripensiei (pasă înaltă), pe Bădăuță, aflat pe flancul stâng al oaspeților, la aproximativ 20 metri de poartă, iar atacantul Ripensiei, urmărit de Andrei Chindriș, sprintează cu mingea la picior spre poarta adversă, intră în careul de 16 metri advers, dar din spate, Chindriș se pare că-l jenează discret pe atacantul Ripensiei, iar Bădăuţă a căzut în careul Miroslavei. Arbitrul îi arată cel de-al doilea cartonaș galben, implicit cartonașul roșu, atacantului Ripensiei, considerând că a simulat faultul. Ripensia  a rămas astfel, în 10 fotbaliști, urmând să încheie meciul în inferioritate numerică.
Rămânerea fără unul din atacanţi, în terenul de joc, nu i-a descurajat pe ripensişti, ba dimpotrivă, i-a făcut să se mobilizeze şi mai mult pentru a întoarce rezultatul în favoarea lor. Putem spune că, odată cu eliminarea din teren a lui Alexandru Bădăuţă, Ripensia Timişoara a redeşteptat ceva, foarte puţin vizibil, din spiritul vechi, cel interbelic, atunci când îşi sufoca adversarii şi întorcea scorul în favoarea ei, în aşa-zis-ul „sfert de oră”, sau, cum spunea Rudolf Kotormány, „avalanşă în plină vară”. 
În minutul 80, corner executat de Adrian Ungureanu (de pe stânga), înalt în careul de 16 metri al Miroslavei, de unde, Mediop a reluat pe spațiul porții adverse, în traiectoria ei mingea fiind ştearsă cu capul, de Marius Toma și scorul devine egal, 2-2, balonul poposind în colțul din dreapta portarului Truiță.
Ripensia a continuat sarabanda atacurilor periculoase la poarta oaspeţilor, vizitatorii pierzându-şi din energie, consumându-şi, se pare, ultimele resurse de voinţă în a se impune, după ce au marcat golul doi. În minutul 84, Adrian Popa, din zona centrală, jumătatea de teren a Ripensiei, îl găsește cu o pasă bună pe Mediop, la marginea careului de 16 metri advers, portarul Turiță ieșise în întâmpinarea atacantului Ripensiei, Mediop a câștigat duelul cu acesta și, din careul de 16 metri advers, pe dreapta, poziție dificilă, atacantul lui „Ripi” a trimis mult peste poarta oaspeților.
În minutul 85, din centrarea lui Călin Toma, de pe stânga, în careul de 16 metri advers, Mediop, de la aproximativ 11 metri de poarta oaspeților, poziție bună, trimite pe spațiul porții lui Turiță, iar apărătorul buturilor Miroslavei intervine salvator și respinge mingea, apoi pericolul a fost îndepărat.
În minutul 86, Mediop ratează o nouă ocazie din careul oaspeților, iar vizitatorii au declanşat un contraatac pe partea dreaptă a defensivei timișorene. Mingea a ajuns la Adrian Viorică, care i-a pasat lui Taciuc, aflat la marginea careului de 16 metri al Ripensiei, într-o poziție mult mai bună, iar mijlocaşul Ştiinţei a trimis balonul cu un şut expediat cu piciorul drept, pe lângă stâlpul din dreapta portarului Mario Contra.
În minutul 87, o nouă centrare a balonului în careul Miroslavei, de pe stânga, centrarea lui Călin Toma, iar din poziție bună, din aproximativ 8 metri de buturile oaspeților, Mihai Hecsko a reluat, cu o lovitură cu capul, mingea pe spațiul porții adverse, dar Turiță, cu un bun reflex, a respins balonul.
În minutul 90+1, schimb de pase între Călin Toma și Adrian Ungureanu, pe flancul stâng al oaspeților, Călin Toma intră în careu și centrează în centrul careului, lui Mediop, iar atacantul Ripensiei, din apropierea punctului de la 11 metri, a trimis, cu piciorul stâng, mult peste poarta lui Turiță.
În minutul 90+3, Chindriș trimite neglijent un balon, care ajunge la Călin Toma, aflat ușor lateral stânga, la marginea careului de 16 metri advers, și printre Robert Ambrosie și Alexandru Corban, Călin Toma îi pasează în careul de 16 metri al Miroslavei, lui Mediop (oaspeții au cerut off-side la Mediop, dar arbitrul a considerat că atacantul gazdelor se află în poziție regulamentară), care se descurcă bine atacului din spate, la care este supus de Chindriș, se impune în acest duel cu defender-ul oaspeţilor și înscrie din marginea careului de 6 metri al echipei moldave, în dreapta portarului Turiță, ieșit în întâmpinare, 3-2.
Oaspeții au reluat jocul de la centrul terenului, Adrian Ungureanu a recuperat mingea și a declanșat ultimul atac al meciului, pe dreapta, mijlocașul Ripensiei trimițând balonul în transversala porții lui Turiță. Și, imediat după această ratare, arbitrul jocului a fluierat finalul disputei.
Astfel, la capătul unui joc de vacanţă, Ripensia Timişoara s-a impus, cu destule emoţii, 3-2, împotriva unei echipe retrogradate, Ştiinţa Miroslava, dar, care a arătat că are forţa şi voinţa să se dueleze cu adversari celebrii şi să conserve spiritul „Sportului Rege”. 

 
La startul jocului, pe gazonul arenei „Ciarda Roşie”, au fost:
A.F.C. Ripensia Timişoara: Mario Contra – Adrian Popa, Mihai Hecsko, Marius Toma, Călin Toma – Laurenţiu Tudor (Costel Zurbagiu, minutul 63), Claudiu Apro (Radu Burdeţ, minutul 72) – Ndiaye Mediop, Adrian Ungureanu, Andrei Dumiter (Andrei Ţugui, minutul 58) – Alexandru Bădăuţă. Antrenor, Ciprian Urican.
C.S. Ştiinţa Miroslava: Jan Turiţă – Alexandru Corban, Andrei Chindriş, Sebastian  Bucur, Petru Agrigoroaei – Horia Crişan – Alexandru Taciuc, Edward Sandu (Robert Ambrosie, minutul 74), Sandu Iovu (Adrian Viorică, minutul 59) – Cosmin Nemţanu (Robert Asăvoaei, minutul 69) – Alexandru Marin. Antrenor interimar şi jucător, Horia Crişan.
Au arbitrat, Marius Chioran (centru), Gabriel Catană (asistent), Răzvan Dobre (asistent). Arbitrajul a fost cu câteva erori. Au primit cartonaşe galbene, de la gazde, Alexandru Bădăuţă (două), de la oaspeţi, Jan Turiţă, Alexandru Corban, Cosmin Nemţanu. Cartonaş roşu (cumul de cartonaşe galbene), Alexandru Bădăuţă.


La finalul meciului, „interimarul” oaspeţilor, defender-ul, Horia Crişan, a declarat: „Am intrat 11 jucători în teren, motivați, nemaiavând nimica ce pierde, ca să demonstrăm, pentru noi, în primul rând că ne respectăm și am venit până aicea, nu doar așa, să facem deplasarea, și să facem un meci bun. Drept dovadă, am avut 1-0, am avut foarte multe ocazii în prima repriză, de a mări scorul. A doua repriză, din nou am început bine, am stat bine în teren, am avut chiar 2-0, după care, fiind 14 jucători, era normal ca 3 jucători să stea pe bancă, să fie rezerve. Deci, 3 jucători de câmp, cărora le-am promis că și ei o să joace și o să intre, că portar nu am avut, de rezervă, iar cei trei jucători au fost supărați. Nu știu pe cine au fost supărați și pe ce au fost supărați, pentru că, din momentul în care s-a făcut prima schimbare, după scorul de 2-0, totul s-a schimbat la noi în echipă. S-a făcut și a doua schimbare ca să ajutăm un pic (ăia 11 care-am intrat, ne-am dat silința. Mulți din primul 11 nu au jucat de foarte mult timp, nu aveau cum, la cât am alergat, să ducă un meci întreg), și, din păcate, nu știu, ei sunt supărați. Îmi pare rău! Eu, personal, luni îmi termin contractul și o să plec de aici. Îmi pare rău că plec cu un gust amar. Măcar dacă plecam cu o victorie de aicea, sau, măcar cu un egal, după cum s-a muncit în teren și după cum s-a dorit. Multe meciuri am avut, exact ca și prima repriză jucată aici, și nu numai prima repriză, și în a doua repriză, și la 2-2 puteam să facem 3-2. Ratăm foarte mult. Deci, nu știu ce să zic. Astăzi, nu pot  să zic că a fost lipsă de concentrare. Pur și simplu, din păcate, nu trebuie să se supere nimeni, în momentul ăsta, astăzi, cred că asta este valoarea noastră. Nu cred că se va desființa echipa. Eu cred că se va continua, (...). Acolo, la Miroslava, din posibilitățile care au fost, s-a investit, s-a făcut un teren cu gazon și, din ce am înțeles, urmează să se facă și tribună, să se facă un teren, cât de cât, decent, frumos (în satul Uricani, care este în comuna Miroslava, acolo este și un cantonament, unde, cine a fost din afara Iașiului, acolo stăteam cazați). Deci, nu cred că se pune problema de desființare. Dacă se punea problema de desființare, probabil că nici nu mai veneam până aicea. Vreau să mulțumesc și să felicit conducerea noastră, care, înainte de meciul ăsta, noi eram deja retrogradați în Liga a treia, și față de alte echipe, precum Foresta Suceava, (...), conducerea noastră a făcut toate posibilitățile că am plecat cu două zile spre Timișoara, de la Iași, am stat la Cluj, am făcut din două drumul acesta. Ei au încercat, ne-au promis și ei o primă (...). Ne-am gândit, doar să ne apărăm noi, corect șansele și să demonstrăm, nouă înșine, că putem și, sincer să vă spun, nu-i prea meritat locul, din clasament, pe care suntem.”


La finalul jocului, antrenorul echipei Ripensia Timişoara, lector Ciprian Urican, a declarat: „A fost, probabil, jocul la care m-am consumat cel mai tare. Am făcut criză de nervi pe margine. Nu acceptam înfrângerea și astăzi, după două rateuri la rând. Naivitatea, care am arătat-o, s-a văzut și astăzi. Adversarii au condus cu 2-0, însă, astăzi, spre diferență de celelalte jocuri, probabil, și văzându-mi reacțiile de pe margine, i-am impulsionat pe jucători și au făcut presiune și au recuperat mingi, inclusiv în momentele în care am rămas în 10 jucători. Asta le-am spus la pauză, să jucăm numai în benzile laterale și să văd multe învăluiri acolo, pentru că acolo vom câștiga jocul. Și, până la urmă, așa au și ieșit golurile și, să joace tot timpul în margine. În repriza a doua, chiar dacă am luat golul doi pe un contraatac, eu cred că am făcut o repriză foarte bună, adică o repriză cu dăruire, cu suflet, cu determinare, cu angajament, cu motivație. Așa le cer tot timpul să facă”.


Aniversat la împlinirea vârstei de 27 ani, Nadiaye Mediop a răspuns prezent invitaţiei de a susţine o scurtă declaraţie, la finalul jocului. Mai întâi, atacantul-golgeter al Ripensiei a ţinut să rostească, în limba ţării sale natale (Senegal), mulţumiri lui Dumnezeu pentru că l-a ajutat de multe ori, iar asta, a spus «Remi», pentru că el, prin ceea ce face, l-a mulţumit pe Dumnezeu şi, mergând pe această cale, Mediop crede că Dumnezeu îl va ajuta şi în continuare. Prin rugăciunea sa, Mediop a făcut şi un apel la unitate, amintind deviza naţiunii din care provine, „Un popor, un ţel, o credinţă”.
Referindu-se la jocul Ripensiei, din confruntarea cu Ştiinţa Miroslava, Ndiaye Mediop a rostit: „Prima repriză a fost, un pic, mai modestă, pentru că noi am crezut că-i batem ușor, ușor de tot, și nu a fost așa. Şi, după aia, când am ieșit (în repriza a doua, notă redactor), a fost, un pic, tot așa, dar, până am luat golul doi și m-am trezit, așa, un pic, mai târziu, dar până la urmă, a ieșit bine. Golul unu m-a trezit. Când am dat golul unu, m-am trezit, și după aia, golul doi,... înainte, roşu (e vorba de cartonaşul roşu primit de Bădăuţă, notă redactor). Când am luat roșu, am zis că-i batem sigur, că ei sunt relaxați, ca noi în prima repriză, și noi o să credem mai tare, și, până la urmă, așa a fost. Ei au dormit, și noi ne-am trezit și i-am bătut. A fost fain că am jucat de ziua mea, fotbal. Bine c-am dat și gol, chiar golul victoriei”.
Ndiaye Mediop a marcat 19 goluri pentru Ripensia Timişoara, de-a lungul acestei ediţii de ligă secundă, iar cu reuşitele sale, atacantul Ripensiei Timişoara a încheiat pe poziţia a treia, în clasamentul golgeterilor competiţiei. În istoria clubului Ripensia Timişoara, un număr identic de goluri (19) a mai reuşit Silviu Bindea, la finalul ediţiei 1932/1933 a primei ligi din fotbalul românesc interbelic. Fotbalistul Ripensiei, cunoscut şi după porecla „reactorul”, nu a fost golgeterul echipei timişorene, la finalul acelei ediţii de campionat, ci s-a clasat pe locul patru între marcatorii Ripensiei Timişoara.


Ripensia Timişoara a încheiat, aşadar, prima ei participare în cea de-a doua ligă de fotbal a patriei, după reînnodarea firului istoriei ei, în anul 2012. Căderea cortinei peste confruntările oficiale din anul competiţional 2017/2018, s-a realizat cu destulă bucurie, la Arena din Ciarda Roşie fiind prezenţi micuţii fotbalişti ai Academiei Ripensia şi părinţii lor, oragnizatorii acestui meci, Ripensia Timişoara-Ştiinţa Miroslava, îngrijindu-se, aşa cum au făcut-o de fiecare dată în ultimul timp, ca spectatorii prezenţi la meci, pe lângă biletul de intrare, să poată păstra în arhiva personală de amintiri şi un program al acestui joc, program bine realizat, în care se poate citi, printre altele, un scurt interviu cu nepotul ripensistului Rudolf  Kotormány, nepotul fiind asociat în clubul Ripensia Timişoara, din anul 2012, chiar de la momentul în care echipei i-a fost reînnodat firul istoriei, rupt în anul 1948.
Ripensia Timişoara a jucat pe teren, 36 de meciuri cu adversarele din liga secundă de fotbal, de-a lungul ediţiei 2017/2018 a întrecerii, a câştigat 11 dispute, a înregistrat, egal, în 9, în restul de 16, fiind învinsă. Un total de 72 goluri a reuşit să înscrie echipa timişoreană, de-a lungul acestei competiţii, adversarii ei marcându-i 60 goluri. Totalul punctelor adunate, la finalul întrecerii, 48. Cu această linie de clasament, A.F.C. Ripensia Timişoara a încheiat pe locul 11 în ierarhia finală a ligii secunde de fotbal a României, ediţia  2017/2018 .
Coordonaţi de antrenorul Ciprian Urican, ripensiştii vor continua să se antreneze, încă o săptămână, miercuri urmând să dispute şi un joc amical, iar pe finalul lunii iunie, vor intra cu toţii într-o scurtă vacanţă.
Anul competiţional 2018/2019 va începe în luna iulie, lună în care, chiar în ziua de 21, sunt programate jocuri din turul întâi al Cupei României, faza naţională.


Cornel Seracin