Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a încheiat evoluțiile în ediția de campionat 2017/2018 clasându-se pe locul șase în ierarhia finală a Ligii „Zimbrilor”.

Calificată în prima fază a play-off-ului competiției, de pe locul 5 în clasamentul primei faze a Ligii „Zimbrilor”, S.C.M. Politehnica Timișoara a cedat în seria de meciuri disputate în fața echipei C.S.M. București, vicecampioana României la handbal, 1-2, după ce a învins la București, 29-28, a pierdut la Timișoara, 18-19, iar în ultimul act al seriei a fost învinsă la București de echipa vicecampioană, 21-29.

Astfel, S.C.M. Politehnica Timișoara a urmat faza a doua a play-off-ului întrecereii, evoluând pentru locurile 5-8. Adversara sa în această fază secundă a play-off-ului a fost C.S. Minaur Baia Mare. 

După seria de trei dispute împotriva echipei maramureșene, handbaliștii bănățeni s-au impus cu 2-1. S.C.M. Politehnica Timișoara a învins C.S. Minaur Baia Mare, în primul joc al seriei, disputat la Timișoara, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, 32-26,  a cedat pe parchetul sălii „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meciul al doilea al seriei, 27-29, iar în jocul decisiv, disputat pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, S.C.M. Politehnica Timișoara s-a impus cu 24-18.

Câștigând seria jocurilor disputate împotriva echipei C.S. Minaur Baia Mare, 2-1, S.C.M. Politehnica Timișoara a urmat faza a treia a play-off-ului, evoluând pentru locurile 5, 6 în clasamentul final al întrecerii. Adversara timișorenilor, în această fază, a fost A.H.C. Dobrogea Sud, echipă împotriva căreia bănățenii au disputat și finala Cupei României, ediția 2017/2018. 

În primul meci al fazei a treia din play-off, timișorenii aveau să cedeze pe propriul parchet, la limită, echipai dobrogene, 22-23. De-a lungul acestei dispute, în ambele echipe au putut fi recmarcate probleme de concentrare la momentul finalizării. Dobrogenii au condus în cea mai mare parte a primei reprize. În repriza secundă, echipa dobrogeană s-a distanțat la 6 goluri, dar timișorenii aveau să recupereze această diferență, și, din minutul 56, scorul era egal, 21-21. 

În ultimul minut de joc, „extrema” dobrogeană, Laurențiu Toma, a transformat cu siguranță o aruncare de la 7 metri. Această reușită a fost decisivă, la ultimul atac, S.C.M. Politehnica Timișoara nemaireușind să marcheze. Așadar, în acest prim meci al seriei, S.C.M. Politehnica Timișoara-A.H.C. Dobrogea Sud, rezultatul a fost favorabil dobrogenilor, 22-23, echipa constănțeană având 1-0 după prima dispută din serie.

A urmat meciul doi al seriei, meci în care A.H.C. Dobrogea Sud avea să se impună pe propriul parchet, Sala Sporturilor din Constanța, iar odată cu finalul jocului, echipa timișoreană a încheiat ediția 2017/2018 a campionatului, pe locul 6, locul 5 revenind formației din Constanța.

Startul jocului de pe parchetul dobrogean a aparținut echipei bănățene, S.C.M. Politehnica Timișoara având avantaj după nouă minute de joc, 5-2. A urmat o echilibrare a disputei, astfel rămânând până la pauză, iar după 30 de minute ale jocului, scorul a fost favorabil, la limită, gazdelor, 15-14. În repriza a doua, gazdele au luat avans, iar de prin minutul 46 al jocului scorul le era favorabil, 26-18. 

Cu un rezultat favorabil, la finalul celor 30 de minute ale reprizei secunde, 15-10, echipa dobrogeană a învins la scorul general (după 60 minute), 29-24, S.C.M. Politehnica Timișoara, oprind seria disputelor, dintre cele două echipe, din această fază a treia a play-off-ului.

Referindu-se la acest ultim joc, din această ediție de campionat, al echipei pe care o antrenează, Pero Milošević a declarat: „Puteam să și câștigăm prima repriză la 4-5 goluri diferență, dacă n-am fi făcut unele greșeli. Am fost mulțumit de prestația noastră până la pauză, însă pentru că am avut doar unul sau doi oameni la schimbări nu am putut duce meciul la fel până la capăt. Multitudinea de accidentări cu care ne-am confruntat a fost decisivă în cele din urmă pentru noi. Credeam că vom juca mai rău decât am făcut-o, ținând cont de situația în care ne găsim. De partea cealaltă, ambiția Constanței, și lotul mai numeros, au dus la o repriză a doua mai bună din partea lor. S-a văzut că nu-și doresc să mai facă un drum pentru meciul al treilea.”

Marcatorii golurilor echipei bănățene, în acest ultim meci din ediția 2017/2018 al campionatului, au fost: Filip Marjanović (9 goluri), Alin Șania (4 goluri), Miloš Orbović (4 goluri), Vuk Milošević (două goluri), Leonard Ștefan (două goluri), Andrei Santeiu (un gol), Marko Lasica (un gol), Andrei Păiuș (un gol). Din echipa dobrogeană, cele mai multe goluri au fost înscrise în acest meci de Nikola Crnoglavac (7 goluri).

Cornel Seracin 

Foto: arhivă ziarultimisoara.ro