Sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 9:00, la Pădurea Verde, în organizarea școlii gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara, va avea loc a V-a ediție a concursului de orientare, Cupa „Antim”. Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara are ca parteneri în organizarea acestei întreceri, Clubul Sportiv, „Sport pentru Timișoreni”, Facultatea de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității de Vest Timișoara.

„Orientarea este o disciplină sportivă care constă în parcurgerea contra timp a unui traseu în prealabil stabilit, marcat pe hartă (adaptată vârstei) ce se concretizează în găsirea punctelor de control materializate în teren prin balize. Solicită logica, atenția, intuiția, capacitatea copiilor de a lua decizii rapide, încrederea și voința. Din această primăvară au demarat activitățile de orientare și pentru copiii de grădiniță, respectiv pentru familiile doritoare să desfășoare activități sportive în natură”, au transmis organizatorii competiției.

Acest sport formează, celor ce-l practică, deprinderi de orientare în mediul înconjurător.

Premiile sunt asigurate de C.S. „Sport pentru Timișoreni” și Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul”, iar în concurs sunt înscriși în jur de 70 copii (8-14 ani) și părinții lor.

Partenerii evenimentului sunt: ISJ Timiș, Facultatea de Educație Fizică și Sport-Universitatea de Vest Timișoara, Școala Gimnazială Nr. 16 „Take Ionescu”, Școala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria”, Liceul Teoretic „Sfinții Kiril și Metodii” Dudeștii Vechi, Școala Gimnazială Racovița, Liceul Teoretic Recaș și Școala Gimnazială Nițchidorf.

Cornel Seracin